Σάββατο, 19 Μάιος 2012
roll-ink
Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα run and out
Συντάχθηκε απο τον/την costas    Πέμπτη, 19 Μάιος 2011 07:23    Εκτύπωση E-mail
run_and_out_telikoiΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο πρωτάθλημα run and out των Δημοτικών Σχολείων των Ιωαννίνων. Με τη συμμετοχή 15 δημοτικών σχολείων, η διοργάνωση που είχει την ονομασία "Ελπίδα, αγώνες με χαμόγελο για τη ζωή" και ήταν αφιερωμένη στα παιδιά του ογκολογικού νοσοκομείου "Ελπίδα", εντυπωσίασε με το θέαμα και έγινε το πρώτο βήμα για να γίνει πλέον θεσμός, και γιατί όχι να φύγει και από τα σύνορα της πόλης και να γίνουν αγώνες σε πανηπειρωτικό και πανελλήνιο επίπεδο όταν θα αρχίσει το νέο άθλημα να διαδίδεται ευρύτερα.
Στον μεγάλο τελικό που έγινε την Τετάρτη 18 Μαΐου στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ, νικητής ήταν το Σταυράκι με νίκη επί του 3ου Μαρμάρων ενώ διεξήχθη και τελικός σούπερ καπ με το 10ο δημοτικό (στο οποίο πρωτοπαίχτηκε το run and out) να αντιμετωπίζει το νικητή του πρωταθλήματος (3-0 το αποτέλεσμα).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους τελικούς: Μικρός τελικός: 24ο Ιωαννίνων - 27ο Ιωαννίνων 1,5 -1,5 (10-10, 10-8, 9-12) (RUNS: 24ο: 29, 27ο: 30), Τελικός: 3ο Μαρμάρων - Σταυράκι 1-2 (8-12, 7-9, 12-10), Σούπερ Καπ: 10ο Ιωαννίνων - Σταυράκι 3-0 (9-8, 9-8, 12-10).

Λίγα λόγια για το run and out

Το run and out είναι ένα άθλημα που ξεκίνησε το 2009 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο με εμπνευστή τον εκπαιδευτικό Μιχάλη Μερτζιανίδη. Παίζεται από δύο ομάδες και αγωνίζονται 12 παίκτες στο γήπεδο. Η κάθε μία παίζει μία φορά άμυνα και μία επίθεση και αυτό ολοκληρώνει ένα game (σύνολο παιχνιδιού, τρία games). Σκοπός των επιθετικών είναι να τρέξουν όλη την απόσταση από τη μία γωνία του γηπέδου στην άλλη (σε τετράγωνο) για να κάνουν run, ενώ της άμυνας να τους «κάψει» και να τους βγάλει εκτός (out). Σε κάθε γωνία υπάρχουν τέσσερις βάσεις, που αποτελούν ασφάλεια για την επίθεση, ενώ η άμυνα προσπαθεί να κάψει τους επιθετικούς είτε ακουμπώντας την μπάλα σε βάση, την ώρα που οι επιθετικοί τρέχουν πάνω στις γραμμές, είτε χτυπώντας τους μ' αυτήν.

 

Video εβδομαδας