16.9 C
Ιωάννινα
17 Απριλίου 2024
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Έβγαλε είδηση ο Γρηγορίου

Είδηση έβγαλε η συνέντευξη τύπου του Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο προπονητής του ΠΑΣ προανήγγειλε μεταγραφές που θα ολοκληρωθούν μέσα στη βδομάδα.

Αναλυτικά:

«Να ευχηθώ καλή χρονιά, υγεία και ειρήνη και ευχή όλων μας είναι να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας ένα δύσκολο έργο όπως διαμορφώθηκε.

Όσον αφορά το παιχνίδι, θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό, μπήκαμε με σκοπό να πιέσουμε ψηλά, να ρισκάρουμε και όπως έχω ξαναπεί, στη βαθμολογική θέση που είμαστε το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι νίκες και όχι μόνο να πάρουμε τον βαθμό. Θέλαμε να ρισκάρουμε πολύ σήμερα, φτάσαμε το πρέσινγκ μέχρι και τον αντίπαλο τερματοφύλακα πολλές φορές.

Παρ’ όλα αυτά δεχτήκαμε ένα κρύο γκολ. Όμως αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί όταν δέχεσαι γκολ από μία μάδα που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με συνεχόμενες νίκες τον τελευταίο καιρό και μάλιστα με ανατροπή από 0-2 η τελευταία του νίκη, καταλαβαίνετε ότι οι ψυχολογίες των δύο ομάδων είναι αναμφισβήτητα εκ δια μέτρου αντίθετες. Το ότι τα παιδιά συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, ισοφάρισαν, γύρισαν το ματς και μάλιστα έχασαν κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνουμε το σκορ, είναι ο λόγος για τα συγχαρητήρια που τους δίνω και ευελπιστώ σε ανάλογη συνέχεια .

Στο τέλος ρίσκαρε και ο αντίπαλος με δύο επιθετικούς. Εμείς θέλαμε να διατηρήσουμε το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, για όλους αλλά και κυρίως τα παιδιά. Μετά από 15 αγωνιστικές ήρθε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και μακάρι να γίνει το εφαλτήριο για ανάλογη συνέχεια».

Για την ενέργεια που έβγαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα, το πρέσινγκ σε μεγάλη διάρκεια κι αν ήταν το αποτέλεσμα που έδωσε την ώθηση:

«Θα με αναγκάσετε να μπω σε κάποια προπονητικά θέματα. Σας είπα μετά τον Παναιτωλικό ότι ήθελα να ανεβάσουμε το τέμπο μας και η καθημερινότητά μας στην προπόνηση είναι σε αυτήν την κατεύθυνση. Παιχνίδι με παιχνίδι τα παιδιά θα είναι καλύτερα σ’ αυτό που θέλω εγώ. Ο κάθε προπονητής ζητάει τα δικά του πράγματα και δεν μπορώ να πω για πριν.

Γίνεται καθημερινή προπόνηση πάνω σε αυτό το μοτίβο και θέλουμε να εντάξουμε στο ρόστερ κι άλλα παιδιά για να έχουμε περισσότερες λύσεις και προσπαθούμε να έχουμε και εναλλακτικά πλάνα στη διάρκεια ενός ματς. Παίξαμε 4-3-3 όταν ο αντίπαλος προπονητής έβαλε 2 φορ, ώστε να κρατήσουμε τον Καραχάλιο κοντά στα στόπερ για να μη χρειαστεί να βάλουμε τρίτο κεντρικό αμυντικό. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Μπορεί να τα λέμε στον πίνακα, άντε να τα κάνουμε και σε μία προπόνηση, αλλά μετά πάμε αμέσως σε παιχνίδι και δεν έχουμε πολύ χρόνο. Χρειάζεται χρόνος για plan b και plan c και εναλλακτικούς σχηματισμούς. Θέλουμε χρόνο για να είμαστε ακόμα πιο ευέλικτοι σε οτιδήποτε προκύψει πριν ή στη διάρκεια των παιχνιδιών».

Αν επαρκεί ο χρόνος να βοηθήσουν οι μεταγραφές όταν έρθουν:

«Σας έχω πει κάτι, ότι  όταν θα κάνουμε μεταγραφή, θα είναι μεταγραφή που θα την έχουμε αναλύσει και θα βοηθήσει. Θα μπορούσαμε να κάνουμε απλά για να διευρύνουμε το ρόστερ.

Όσο είσαι τελευταίος οι προτάσεις που μας γίνονται δεν είναι αυτές που θέλουμε. Ευελπιστώ ότι μετά τη σημερινή νίκη θα έχουμε πιο πολλές επιλογές. Για να γίνει μία μεταγραφή είναι μια διαδικασία που δεν είναι εύκολη, ειδικά αν θα είναι μη κοινοτικός παίκτης, που χρειάζεται μία διαδικασία για να τον αποκτήσουμε.

Έχω την εντύπωση ότι εντός εβδομάδας που έρχεται θα τελεσφορήσουν 2 περιπτώσεις αρχικά και μέχρι το τέλος του μήνα θα προχωρήσουμε και στις υπόλοιπες. Κάνουμε μία τεράστια ανάλυση, δεν έχουμε τόσες πολλές επιλογές, ψάχνουμε το καλύτερο, δεν φταίει κανένας γι’ αυτό, έτσι είναι η κατάσταση και σας λέω την αλήθεια».

Για το ιδανικό –κατ’ αυτόν- ρόστερ σε αριθμό και τον στόχο σε βαθμούς στο τέλος της κανονικής διάρκειας: «Κατά σύμπτωση έβαλα τους παίκτες σ’ αυτή τη διαδικασία χθες στο ξενοδοχείο. Οι ποδοσφαιριστές για εμένα είναι συνεργάτες και θα πρέπει να ξέρουν τον στόχο που υπάρχει και πως τον έχουμε στο μυαλό μας και για ποιο λόγο δέχτηκα να έρθω στην ομάδα κατώ απ’ αυτές τις συνθήκες. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι ότι στο τέλος του πρωταθλήματος να έχουμε περάσει 2 ομάδες. Γύρω στους 20-24 είναι ο στόχος στην κανονική διάρκεια, όσο εύκολο ή δύσκολο κι αν φαίνεται. Η βαθμοθηρία και η ανάλυση που έχω κάνει μάς οδηγεί εκεί, ώστε με άλλες 4 ομάδες να έχουμε πιθανότητες να διεκδικήσουμε την παραμονή μας.

Το ιδανικό ρόστερ θα είναι 26-27 παίκτες, γιατί θα υπάρξουν κάρτες και τραυματισμοί».

Για το ότι τακτικά έκανε πολύ καλό κοουτσάρισμα και κέρδισε ο ΠΑΣ, αλλά αν πρέπει επιτακτικά να βρεθούν μεταγραφές γιατί με το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να φτάσει ως τη σωτηρία η ομάδα: «Έχω μάθει ότι πηγαίνοντας σε μια ομάδα πρέπει το υπάρχον υλικό να το βελτιώσω, να δώσω ψυχολογία σε αυτούς που έχω. Έτερον εκάτερον αυτοί που θα έρθουν. Τώρα δίνω έμφαση σε όσους έχουμε. Σήμερα έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά θέλουμε ενίσχυση για να το διευρύνουμε ποιοτικά. Έχουμε 16 αγωνιστικές, είναι μακρύ το ταξίδι, θα χρειαστούμε κι άλλα παιδιά, να μπαίνουν οι ανάλογοι παίκτες ανάλογα με τις συνθήκες των παιχνιδιών. Ψάχνουμε κάτι που έχω στο μυαλό μου και στο πλάνο μου που θα βοηθήσει την ομάδα. Θα χρειαστούμε ενίσχυση. Θα διευκολύνει και το έργο των παιδιών. Θα γίνονται αλλαγές πλάνων, σχηματισμών θα έρθουν κάρτες, οπότε ψάχνουμε τους κατάλληλους».

Για τις θέσεις των παικτών που πρόκειται να έρθουν την επόμενη εβδομάδα: «Το σίγουρο είναι δεκάρι, επιτελικός μέσος στη μορφή που τον έχω εγώ στο μυαλό μου και winger (εξτρέμ). Ευελπιστώ ότι θα τελεσφοιρήσουν».

Για το αν οι αλλαγές των Λέο και Κόντε ήταν λόγω κούρασης ή τακτικής:

«Όσο περνάει ο χρόνος είναι δεδομένο ότι ο αντίπαλος θα ρισκάρει περισσότερο, θα αυξήσει την πίεσή του, άρα λοιπόν, θέλαμε να υπάρχου δύο ‘φρέσκα’ παιδιά μπροστά να κρατήσουν την μπάλα, να δώσουν ανάσες, και ειδικά ο Ριένστρα γνωρίζει καλύτερα να κινηθεί στον χώρο των χαφ και να δώσει βοήθειες στον Καραχάλιο και τον Τζίνο. Να γίνουμε με τον Μπάλα καλοί στο ψηλό παιχνίδι, ώστε να διατηρήσουμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς».

Related posts

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα συγχαίρει τις τρομερές κοριτσάρες του μπάσκετ

Κώστας Γεωργιάδης

ΠΑΣ Γιάννινα: Ξανά στα…πιτς ο Τούτου

Άκης Λιούτας

ΠΑΣ Γιάννινα: Τα δεδομένα της… επόμενης ημέρας

Άκης Λιούτας