15.3 C
Ιωάννινα
14 Ιουνίου 2021
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Έχουμε υψηλές προσδοκίες στον ΠΑΣ»

kiouzik

kiouzikO Ορέστ Κούζικ μίλησε σε ιστοσελίδα της χώρας του, Ουκρανίας, για την απόφαση του να έρθει στον ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

Για τις φήμες ότι υπήρχε ενδιαφέρον της Πόρτο και της Τσέλσι: «Προσπάθησα να μην δώσω μεγάλη προσοχή σε αυτό επειδή ήταν σε εξέλιξη το πρωτάθλημα, υπήρχαν παιχνίδια μπροστά μου και έπρεπε να το σκεφτώ. Γίνονταν συνομιλίες με τον μάνατζέρ μου. Μου έδωσε όλες τις πληροφορίες, μιλήσαμε για το αν ήταν αλήθεια. Υποσυνείδητα, φυσικά, κι εσείς θα θέλετε να διαβάσετε και να δείτε τι γράφετε για εσάς. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε τι έγινε, δεν πρέπει να διαβάζουμε το Διαδίκτυο, αλλά να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας».

Για την απόφασή του να αφήσει το ουκρανικό ποδόσφαιρο: «Το ήθελα εδώ και πολύ καιρό. Μίλησα με τον πρόεδρο για το θέμα αυτό, γιατί ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου σε ένα άλλο, ισχυρότερο πρωτάθλημα».

Για το τι γνωρίζει για το πρωτάθλημα της Ελλάδας: «Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν παρακολούθησα ιδιαίτερα το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κοίταξα ποιες είναι οι πρώτες πέντε ομάδες της βαθμολογίας και νομίζω ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Υπάρχουν τουλάχιστον 5 ομάδες που παίζουν στους ευρωπαϊκούς αγώνες και δείχνουν ένα αρκετά καλό επίπεδο ποδοσφαίρου. Σε συνεντεύξεις που διάβασα με παίκτες που έπαιξαν πρώτη φορά ή έπαιξαν παλιότερα στην Ελλάδα, όλοι λένε ότι η τελευταία ομάδα μπορεί να νικήσει την πρώτη. Γι ‘αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

Για το τι γνωρίζει για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ξέρω ότι έχουμε υψηλές προσδοκίες, είμαστε μια καλή ομάδα. Είναι μια ομάδα που τα πάει καλά στη μεταγραφική αγορά, σχεδόν κάθε έξι μήνες πουλάει παίκτες σε δυνατούς συλλόγους και μπορούμε να το ξανακάνουμε».

Για το πώς θα αισθανθεί ανάμεσα σε πολλούς Έλληνες και λίγους ξένους παίκτες που διαθέτει ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεν υπάρχει τέτοιο άγχος για το πώς θα επικοινωνήσω με τους υπόλοιπους. Εντάξει, κατά τη διάρκεια της σεζόν και της προπόνησης πιστεύω ότι θα συνηθίσω. Προσπαθώ να μάθω την ελληνική γλώσσα για να γνωρίζω τουλάχιστον τις κοινές φράσεις που θα χρειαστούν στην καθημερινή ζωή και τις προπονήσεις. Από όσο γνωρίζω, όλοι μιλούν καλά αγγλικά, αλλά θα μάθω και τα ελληνικά για να συνεννοούμαι με όλους τους συμπαίκτες μου».

Για το αν είχε άλλες προτάσεις: «Ειλικρινά, υπήρχαν και μάλιστα συγκεκριμένες. Αλλά τώρα δεν έχει νόημα να μιλάμε γι ‘αυτό. Οι σκέψεις μου είναι μόνο στη νέα μου ομάδα, θέλω να πετύχω, τόσο ατομικά όσο και με την ομάδα».

Για τις δηλώσεις του μάνατζέρ του ότι η πρόταση της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ήταν πραγματική:« Ναι, ήταν. Έχω δει τα έγγραφα της Σπόρτινγκ, τους όρους της σύμβασης, αλλά όταν μίλησα με τον πατέρα μου και τον μάνατζερ, συνειδητοποίησα ότι μια τέτοια ομάδα απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει σε μεγάλους συλλόγους. Αν κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να σε ξεχάσουν και κανείς να μην ενδιαφέρετε αν παίζεις ή όχι. Δεν κάνεις σύμβαση ότι θα παίζεις κιόλας, αν πας σε μια μεγάλη ομάδα.

Για τη δήλωσή του σε παλαιότερη συνέντευξη ότι θα ήθελε να παίξει στη Serie A: «Δεν το κρύβω, μου αρέσει αυτό το πρωτάθλημα, όπως και οι ομάδες που παίζουν εκεί. Θα προσπαθήσω να διακριθώ στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό».

Για το αν έχει όνειρο να παίξει στη Ντιναμό Κιέβου και να παίξει: «Υπάρχει αυτό το όνειρο. Και ξέρω σίγουρα ότι υπήρξαν συνομιλίες ότι υπήρχε ενδιαφέρον από τη Ντιναμό Κιέβου. Αλλά ήθελα να πάω στην Ευρώπη και να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Ο χρόνος θα το δείξει, ίσως, θα επιστρέψω κάποια στιγμή. Το κυριότερο είναι να δείξω τις δυνατότητές μου αυτή τη στιγμή».

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Related posts

Καραγκούνης: «Τα φαβορί του EURO, ο άθλος του 2004 και η μεγάλη αδικία»

Κώστας Γεωργιάδης

«Οι ομάδες που έχουν υποβιβαστεί, έχουν υποβιβαστεί!»

Κώστας Γεωργιάδης

«Ιερή η Εθνική ομάδα, πάνω από όλους και όλα» (vid)

Κώστας Γεωργιάδης