19.7 C
Ιωάννινα
20 Ιουνίου 2021
ΒΟΛΛΕΥ

Αίτημα για wild card στη Volleyleague ζήτησαν ο Γιάννενα ΑΣ και η ΓΕ Αλεξανδρούπολης

andriki asgiannena 1080x630

Αίτημα για να δοθεί wild card συμμετοχής στη Volleyleague ανδρών, κατέθεσαν ο Γιάννενα ΑΣ και η ΓΕ Αλεξανδρούπολης.

Και τα δύο αιτήματα όμως απορρίφθηκαν από την ΕΣΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣΑΠ ζητούσε την κάλυψη των κενών θέσεων με wild cards καθώς η Volleyleague έχει μείνει με οκτώ ομάδες μόνο.

Με ανάρτηση της η ΓΕ Αλεξανδρούπολης τονίζει ότι ακόμη περιμένει επίσημη τοποθέτηση για το αν είχαν ενημερωθεί τα υπόλοιπα σωματεία:

Ακόμη περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση των σωματείων της Α1 για το εάν είχαν ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.Π. Τορνστωρο Παντελη για την εγγραφή αίτηση των Α.Σ Ιωαννίνων και Γ.Ε.Αλεξανδρουπολης.
Ιδιαίτερα των κατά τα άλλα λαλιστατων για άλλα θέματα σωματείων της Βορειου Ελλάδος Π.Α.Ο.Κ. και του νεοφώτιστου Φιλίππου Βέροιας .
Στο πρωτάθλημα της Α1 συγνώμη στην Λέσχη των 8 ομάδων δύο είναι οι ομάδες ΜΟΝΟ !!! από την Βόρεια Ελλάδα.
Υπήρχαν ομάδες “κόσμημα” όπως ο Απόλλων Καλαμαριάς -ημερα γενοκτονιας σήμερα της εξόντωσης 353.000 Ποντίων αδελφών μας- την οποία ο ίδιος ο Τορνατωρος με τις ενέργειες του έκανε να αποσυρθεί από το πρωτσθλημα την σεζόν 2011-12.
Υπήρχαν ομάδες τεράστιες όπως ο Εθνικός Αλεξανδρουπολης που πια δεν συμμετέχουν στην Α1 αφού όταν το 2015 πρότειναν λόγω της οικονομικής κρίσης “κλειστό” πρωτάθλημα ο Τορνατωρος είπε όχι με αποτελεσμα η ομάδα να αποσυρθεί από τον Ερασιτέχνη Εθνικό! Όχι να υποβιβαστεί αλλά να αποσύρει την συμμετοχή.
Ε.Ο.Π.Ε. , και Υπουργείο Αθλητισμού και ο κ. Αυγενακης Λευτερης πρέπει να επέμβουν άμεσα. Το να μην τοποθετούνται θα μας δημιουργησει πολλά ερωτηματικά!!
Υ.Σ. Συγχαρητηρια στους αθλητές από την Αλεξανδρούπολη και την περιοχή του Έβρου που αναγκάσθηκαν να υπογράψουν σε άλλες ομάδες της Α1 αφού δεν μπορούσαν άλλο να περιμένουν την Αλεξανδρούπολη που δινει έναν δίκαιο αγώνα! Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία.
Υ.Σ. Το αγαπητό σωματείο στο τμήμα βολλει στην Α1 του Μίλωνα τι κάνει?

 

Σε ανακοίνωση του ο ΠΑΣΑΠ είχε εκφράσει την επιτακτική ανάγκη να δοθούν wild cards σε ομάδες:

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ύψιστης σημασίας το να δοθούν από την ΕΣΑΠ wild cards σε ομάδες που μπορούν να προσφέρουν στη Volleyleague, με σκοπό την περεταίρω αναβάθμιση του πρωταθλήματός μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Δε νοείται πανελλήνιο πρωτάθλημα α’ εθνικής με επιχορήγηση από τυχερά παίγνια να έχει 8 ομάδες και να αποτελεί ουσιαστικά κλειστή λίγκα που φθάνει πλέον στα 3 χρόνια.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ΕΣΑΠ προ ημερών, μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα των wild cards.

Ο ΠΑΣΑΠ επιχειρηματολόγησε ουσιαστικά, μη έχοντας απέναντί του αποτρεπτικά αντεπιχειρήματα που θα καθιστούσαν μη υλοποιήσιμη αυτήν την ιδέα και μάλιστα η πλευρά της διοργανώτριας αρχής συμφώνησε πως οι 10 ομάδες ίσως να ήταν η καλύτερη λύση στη παρούσα φάση με τα απαραίτητα κριτήρια επιλογής. Στο τέλος, η πλευρά της ΕΣΑΠ άφησε να εννοηθεί πως το θέμα παραμένει ακόμα ανοικτό και ότι την απόφαση θα πάρει το ΔΣ της.

Είναι σαφές πως μιλάμε για ποιοτική αναβάθμιση του αθλήματος που κάθε φίλος του βόλεϊ αντιλαμβάνεται κι επιθυμεί. Η απόφαση είναι στα χέρια και μόνο του ΔΣ της ΕΣΑΠ. Οφείλουν να σκεφτούν τα οφέλη, τα πλεονεκτήματα και μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη του αθλήματος.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πράξουν το καλύτερο για το βόλεϊ και την Α1 εθνική κατηγορία.

Related posts

Στο Λίντο ο τελικός Κυπέλλου Γυναικών 2021-22

Κώστας Γεωργιάδης

Μέχρι την Τρίτη 22/06 οι δηλώσεις συμμετοχής στα τουρνουά ORAIOKASTRO OPEN, KALAMATA KBV OPEN και OLYMPIADA JUNIORS OPEN

Κώστας Γεωργιάδης

Η Εθνική γυναικών στη παιδαγωγική ακαδημία Ηρακλείου παρουσία Αυγενάκη, Καραμπέτσου

Κώστας Γεωργιάδης