22.9 C
Ιωάννινα
17 Ιουλίου 2024
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

«Αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί»

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου, αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για τη δύσκολη βαθμολογική θέση που βρίσκεται ο ΠΑΣ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Για άλλη μια φορά κάναμε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε καλά. Είχαμε πει να ρισκάρουμε στον σχηματισμό του Παναιτωλικού, χωρίς να αλλάξουμε τον δικό μας, γιατί θέλαμε τους τρεις βαθμούς. Ήμασταν επιθετικοί, είχαμε καλές προϋποθέσεις, βάλαμε γκολ, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, και στο β’ ημίχρονο γίναμε στο ίδιο έργο θεατές. Άλλαξε ο αντίπαλος τον σχηματισμό του, έπαιξε με τον Λομόνακο δεύτερο επιθετικό, όταν εμείς ήμασταν έτοιμοι πριν το γκολ να βάλουμε τον Σομποτσίνσκι και να παίξουμε 5-4-1.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τίποτα, στο τέλος μπορούσαμε και να κερδίσουμε και να χάσουμε. Ζητάγαμε μόνο τη νίκη και στην τελευταία αντεπίθεση κοντέψαμε να το χάσουμε το ματς.

Θέλαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε γκολ που ήμασταν όλοι πίσω στην άμυνα και όχι σε ανισορροπία. Το ζητούμενο είναι ότι η ομάδα είναι σε πολύ δυσχερή θέση, απομακρύνθηκε ο Παναιτωλικός που είναι στο +5.

Απομένουν πέντε ματς και για να είμαστε ρεαλιστές, είμαστε σε δύσκολη θέση. Εμείς τα φέραμε εδώ, είχαμε μία σειρά παιχνιδιών που θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Η απουσία του Νάγκι φάνηκε σε προηγούμενα ματς. Δεν μείνω σε πρόσωπα και σε ατομικά στοιχεία. Οφείλουμε να συνεχίσουμε και θα δούμε στο τέλος.

Δεν είναι ότι δεν προσπαθούμε ή δεν κάνουμε αξιόλογα ματς, αλλά κάποιες στιγμές οι αδυναμίες πληρώνονται και γι’ αυτό είπα ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

 

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου που δεν πρόσφεραν:

«Το γνωρίζει και ο πρόεδρος κι εσείς. Οι ομάδες χτίζονται από το καλοκαίρι, είναι ηλίου φαεινότερον αυτό. Τα λέγαμε τον Ιανουάριο τα είπαμε ότι δεν έρχονταν προτάσεις. Το ότι έγιναν αργά οι μεταγραφές δεν είναι το ζητούμενο. Μη έχοντας αξιόλογες προτάσεις να κάνουν την προσπάθειά μας καλύτερη, δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και το να πετύχεις έστω το 50% των μεταγραφών Ιανουαρίου είναι δύσκολο. Ο Τούτου είχε ποιότητα, οι Ροζάλες και Σομποτσίνσκι ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση. Αν δεν τους παίρναμε όμως δεν θα είχαμε κάνει ούτε αυτά. Ποτέ δεν μπορείς Ιανουάριο να πάρεις παίκτες που θα σε ανεβάσουν επίπεδο και οι πέντε παίκτες που θα πάρεις.

Το να πάρουμε μεταγραφές Ιανουάριο, ενώ ήμασταν τελευταίοι, δεν είναι εύκολο. Σε θέματα μπάτζετ, αυτό προϋπόθετε να έρχονται και οι παίκτες. Τι να έκανα; Να έφευγα και να τα παρατούσα;».

 

Το ότι ο ΠΑΣ προηγείται και ισοφαρίζεται:

«Μόνο αυτό συζητάμε κάθε μέρα και προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Πρέπει να κάνουμε την ανάλυση του παιχνιδιού για να δούμε σήμερα τι έφταιξε. Ως αποτέλεσμα φαίνεται ότι κάτι γίνεται, αλλά υπάρχει ψυχολογικό βάρος. Δεν είναι εύκολο να αντιπαρέλθεις μία κατάσταση που βαραίνει τα πόδια των παικτών. Στα ματς με Ατρόμητο και ΟΦΗ στο πρώτο σουτ η μπάλα βρίσκει κόντρα και πάει γκολ. Δεν θυμάμαι άλλες φάσεις σ’ αυτά τα ματς.

 

Ίσως είναι αδράνεια της στιγμής, ίσως δεν είναι μεγάλη η συγκέντρωση να πάρουμε το αποτέλεσμα. Και ο παράγοντας τύχη είναι σημαντικός. Όταν παρακολουθείτε την ομάδα απ’ έξω ποια ομάδα ήταν καλύτερη στα τελευταία ματς ο ΠΑΣ ή οι αντίπαλοί του; Μη νομίζετε ότι το θέλετε περισσότερο από εμάς να παραμείνουμε στην κατηγορία».

 

Για τις μεταγραφές που είχε πει ότι δεν θα γίνουν απλά για να γίνουν και για το μεγαλύτερο μπάτζετ της οκταετίας που ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Χριστοβασίλης και αν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις μεταγραφές:

«Στο μέγεθος που μου αναλογεί. Οι μεταγραφές σχεδιάστηκα ν με τις ανάγκες που υπήρχαν με τον ερχομό μου. Να πάρω ευθύνη που δεν ήρθαν αξιόλογες προτάσεις για παίκτες; Αν δεν είχαμε κάνει καθόλου τι θα λέγατε; Πριν τον Ροζάλες ήθελα άλλον παίκτη, αλλά υπέγραψε σε άλλη ομάδα.

Πήραμε Ροζάλες και Σομποτσίνσκι τις τελευταίες μέρες. Αυτούς ή δεν θα τους παίρναμε ή θα τους παίρναμε με γνώμονα να παίξουν μετά από μερικές εβδομάδες. Πρέπει να παίξει κάποιος σώνει και καλά επειδή είναι μεταγραφή; Προσπαθώ πολύ, ούτε μανατζερικό γραφείο έχω, ούτε μπορεί κάποιος να μου πει να παίζουν αυτοί κι αυτοί. Προσπαθώ να είμαι δίκαιος με τους παίκτες, με γνώμονα την προπόνηση».

 

Για το αν χάλασαν μεταγραφές για το οικονομικό:

«Δεν το ξέρω, δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Κάναμε το σκάουτινγκ αυτών που θα έρχονταν, αλλά δεν κάνω τις διαπραγματεύσεις ούτε μιλάω με τους μάνατζερ».

 

Για τη διαχείριση του αγώνα:

«Θέλαμε να βάλουμε τον Λέο να κρατάμε την μπάλα μπροστά. Ήθελα να βάλω τον Λιάσο δίπλα στον Καραχάλιο να έχουμε φρεσκάδα. Όταν ο κ. Πετράκης πήγε σε 4-3-3 δεν χρειαζόταν να βάλουμε τρίτο στόπερ. Απλά θέλαμε να κάνουμε κινήσεις φρεσκάδας, χωρίς αλλάξουμε το δικό μας 4-2-3-1. Τη στιγμή που είναι έτοιμος να μπει ο Λέο, περίμενα να δω αν θα αλλάξει κάτι τακτικά ο κ. Πετράκης που ετοίμαζε κι αυτός δύο αλλαγές. Μπήκε ο Λομόνακο, έβαλε δύο φορ δηλαδή στην κορυφή. Φώναξα τον Σομποτσίνσκι με το σκεπτικό να παίξουμε 5-4-1 και δεχτήκαμε το γκολ πριν τις αλλαγές αυτές. Λογικό μετά να αναθεωρήσω πάλι και να παίξουμε 4-4-2 να διεκδικήσουμε το ματς.

Δεν κρύφτηκα ποτέ, ό,τι μερίδιο μου αναλογεί, αλλά όχι όλης της χρονιάς. Είμαι ειλικρινής, είπα όταν ήρθα στην ομάδα ότι αναλαμβάνω δύσκολο έργο, όταν το 90% του κόσμου έλεγε ότι πέσαμε. Πίστευα γιατί το είχα ξανακάνει, ότι με τη βοήθεια κόσμου και βλέποντας το πρόγραμμα, ότι θα το παλέψουμε. Στις λεπτομέρειες μπορούσαμε να έχουμε 5-6 βαθμούς παραπάνω κι αυτό το παραδέχονται όλοι. Αλλάξαμε άρδην τον τελευταίο καιρό την εικόνα μας. Καμία φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδιάζεις.

Δεν έχω μετανιώσει που ήρθα στον ΠΑΣ, που ήταν σε δύσκολη φάση όταν τον ανέλαβα.

 

Αν ήμουν από το καλοκαίρι θα ήταν όλο το μερίδιο ευθύνης δικό μου. Τώρα που μιλάμε και είμαστε ακόμα σε δυσχερή θέση, πώς να μην έχω ευθύνη κι εγώ, αλλά αυτή που μου αναλογεί».

 

Αν μετανιώνει για κάτι που δεν έκανε:

«Όχι, από την πρώτη μέρα ήμασταν πάνω από κάθε παίκτη. Αν η προπόνηση γίνεται όπως πρέπει κι αν τα δίνουν όλα οι παίκτες, αυτό το ξέρουν και τρεις από εσάς που έρχονται κάθε μέρα και το βλέπουν. Έχει γίνει προσπάθεια, αλλά σίγουρα δεν ικανοποιεί κανέναν που η προσπάθεια δεν έχει καρποφορήσει με τους βαθμούς που θέλαμε».

 

Για το αν αναλαμβάνει μερίδιο του υποβιβασμού:

«Ακούω για τις τρεις τελευταίες επιλογές μου σε πάγκους ομάδων που ήταν στο χείλος του γκρεμού. Να πω κάτι μεταφορικά, γιατί είναι λάθος ότι είμαι άνθρωπος ειδικών αποστολών. Όταν πονάει κάποιος λέει να πάω στον γιατρό, αν συνεχίσει να πονάει, πάει στο νοσοκομείο και αν του πουν ότι είναι σε δύσκολη κατάσταση θα ψάξει ποιος μπορεί κι αν μπορεί να τον σώσει. Άρα λοιπόν, επειδή θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια, ενώ πιο πριν έχω 8 ευρωπαϊκά ματς και ομάδες από το καλοκαίρι και σωνόμασταν από Ιανουάριο και ιστορικές ομάδες όπως ΑΕΛ, Πανιώνιο, το ότι οι τρεις επιλογές μου ήταν τέτοιες αποστολές σωτηρίας δεν σημαίνει κάτι. Για τον ΠΑΣ είμαι περήφανος που τον ανέλαβε. Υπό άλλες συνθήκες αν πηγαίναμε και πιο καλά, θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος. Δεν διαφέρει η δική μου στεναχώρια από τη δική σας και του κόσμου. Αλλά το άνθρωπος ειδικών αποστολών να το αναθεωρήσουμε. Όταν φτάνεις στο χείλος του γκρεμού, ενώ όλα πριν έχουν γίνει λάθος, ψάχνουν τον καλύτερο. Αν ήμουν ο καλύτερος για όλους αυτούς τους προέδρους, αυτό με τιμά».

 

Για το αν θα παραμείνει ως το τέλος στον πάγκο:

“Γιατί θέλετε κάτι άλλο;”.

 

Για το αν λέει την αλήθεια ο βαθμολογικός πίνακας:

«Συνήθως η βαθμολογία δεν λέει ψέματα, αλλά εγώ επιμένω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε άλλους 6 βαθμούς. Δεν λέει την αλήθεια για το διάστημα που είμαι εγώ εδώ και μπορώ να ξέρω πως εξελίχθηκαν τα ματς. Υπάρχουν χειρότερες ομάδες από τη δική μας. Στα τελευταία ματς παίζουμε πολύ καλύτερα ματς από άλλους. Το λένε και ουδέτεροι αυτό».

 

Για το αν τηρήθηκαν όσο είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο για το μπάτζετ:

«Δεν έχω παράπονο από τον πρόεδρο. Δεν είχαμε μπει σε διαδικασία να δώσει 500 χιλιάρικα ή 1 εκατομμύριο για μεταγραφές και τέτοια. Ήρθα 18/12 και όσο και να γνώριζα το ρόστερ ήθελα να κάνω μία αξιολόγηση και εν συνεχεία να αλλάξω το τέμπο παιχνιδιού. Και θα παίρναμε και κάποιους παίκτες να διαμορφώσουμε το νέο ρόστερ».

 

Για την αλλαγή του Κιάκου:

«Ήταν αναγκαστική η αλλαγή».

 

Για το αν ήταν πέναλτι του Τζίμα:

«Όχι δεν υπήρχε πέναλτι».

Related posts

Προτάθηκε στον Ηρακλή ο Πέδρο Κόντε

Άκης Λιούτας

Και τελικά… 20 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ 2

Άκης Λιούτας

ΠΑΣ Γιάννινα: Απομένει ο γυμναστής για να συμπληρωθεί το… παζλ

Άκης Λιούτας