8.9 C
Ιωάννινα
15 Μαΐου 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Απάντηση της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας σε δημοσίευμα

b2ce219e 3498 4246 b48b da9c4a0a6b7b

b2ce219e 3498 4246 b48b da9c4a0a6b7bΜε αφορμή χθεσινό (24/1/21) δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία δηλώνει:

 

1.Ουδέποτε έχει δεχθεί καταγγελία από αθλητή ή αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας, για οποιασδήποτε μορφής παρενόχληση από προπονητή ή άλλον εμπλεκόμενο με αυτήν, ούτε έχει περιέλθει σε γνώση της με άλλο τρόπο ανάλογο περιστατικό.

2.Σε αλλεπάλληλες επισκέψεις του Εφόρου Εθνικών ομάδων και τρις Ολυμπιονίκη Βασίλη ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ καθώς και άλλων μελών του ΔΣ, κατά την διάρκεια των προπονητικών κοινοβίων στο Σχινιά και σε συσκέψεις με τους συμμετέχοντες αθλητές, σε ερωτήσεις σχετικές με θέματα ή προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν, πέραν των προπονητικών θεμάτων, η απάντηση από όλους ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

3.Όπως κατά καιρούς έχουμε δηλώσει απερίφραστα και έχουμε αποδείξει στην πράξη είμαστε κάθετα αντίθετοι σε φαινόμενα κάθε μορφής βίας ή παρενόχλησης και σε κάθε τέτοια περίπτωση θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε συμπεριφορά κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των αθλητών.

4.Παρόλα αυτά, επειδή προσφέρουμε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες μας στον αθλητισμό με μοναδικό μας στόχο τη διαφύλαξη του αθλητικού ιδεώδους από σήμερα κιόλας:

Α. Ξεκινάει η Πειθαρχική Διαδικασία προκειμένου να διερευνήσει οποιαδήποτε φήμη ή σκιά προσπαθήσει να αμαυρώσει το άθλημα και την οικογένεια του αθλήματος.

Β. Θα υποβάλλουμε άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα το σχετικό δημοσίευμα προκειμένου να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη εάν στοιχειοθετείται οποιασδήποτε αξιόποινη συμπεριφορά από προπονητή ή άλλο πρόσωπο που έχει σχέση με το άθλημά μας.

5.Σημειώνουμε πάντως ότι το δημοσίευμα αναπαράγει ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο κατά τους προηγούμενους μήνες έχει αναρτήσει σωρεία δυσφημιστικών κειμένων σε βάρος της Ομοσπονδίας, και κατά του οποίου έχουμε ασκήσει δικαστικά τις αξιώσεις μας.

Ενημερώνουμε, τέλος, όλους τους πολίτες, φιλάθλους και μη, ότι η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία ήταν από τις πρώτες Αθλητικές Ομοσπονδίες που με ανακοίνωσή της στάθηκε στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου μετά τις ανατριχιαστικές καταγγελίες της, στηλιτεύοντας με τον πλέον κάθετο τρόπο κάθε σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα και δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την εμφάνιση αντίστοιχων θλιβερών γεγονότων στο περιβάλλον της.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΚΟΦΝΣ

Related posts

Άλλοι δύο έπιασαν όρια και τρεις ακόμα επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή στα Παγκόσμια πρωταθλήματα

Τραγικό δυστύχημα σε αγώνες dragster στο Αγρίνιο

Κώστας Γεωργιάδης

Πρεμιέρα για τα τρία ελληνικά πληρώματα στο προολυμπιακό της Λουκέρνης

Κώστας Γεωργιάδης