19.4 C
Ιωάννινα
4 Οκτωβρίου 2022
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Αρχίζει το καλοκαιρινό προπονητικό καμπ ηλικιακών κατηγοριών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

logopingpong

Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δίνει συνέχεια η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο πλάνο, που από πέρσι έχει εκπονήσει, για οργάνωση προπονητικών καμπ ηλικιακών κατηγοριών ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Από την Κυριακή 28 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί στον άνετο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών δικό της χώρο συγκέντρωση προετοιμασίας για επίλεκτους αθλητές των κατηγοριών εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Πρόκειται να πάρουν μέρος 28 αθλητές και αθλήτριες από 14 σωματεία όλης της χώρας, σε άλλες κατηγορίες ο αριθμός συμμετοχών είναι ικανοποιητικός, σε άλλες μικρός, ωστόσο οι συνολικές παρουσίες εγγυώνται το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Παράλληλα, η γνώση των υπεύθυνων προπονητών, το απαιτητικό πρόγραμμα, η εξαιρετική κατάσταση της αίθουσας και η οικονομική βοήθεια της ομοσπονδίας συμβάλλουν στις πολύ καλές προϋποθέσεις. Η ΕΦΟΕπΑ προθέτει αυτό το καμπ στην πρώτη ανάλογη κίνηση του περασμένου καλοκαιριού, που πετυχημένα είχε γίνει σε τρεις πόλεις (Καβάλα, Λουτράκι, Πάτρα), αλλά και σε μία δεύτερη, συγκεντρωτικά αυτή τη φορά, στο Λουτράκι, τα Χριστούγεννα, που δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τηρώντας τον σχεδιασμό της σε αυτό το κομμάτι της ανάπτυξης η ομοσπονδία συνεχίζει τα καμπ με στόχο τη βελτίωση της προπονητικής εμπειρίας των παιδιών. Στηρίζει τους αθλητές όλης της Ελλάδας, φέρνει πιο κοντά νυν ή μελλοντικά στελέχη των προεθνικών ομαδων και τους δίνει τη δυνατότητα για δυνατή προετοιμασία πριν από την έναρξη της σεζόν. Σημαντικό κιόλας ότι κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες κράτησε χαμηλά το κόστος για τους συμμετέχοντες και χρηματοδότησε την εκδήλωση κατά το δυνατόν.

Υπεύθυνοι προπονητές θα είναι ο Χρήστος Βατσακλής από την Επιτραπέζια Αντισφαίριση Πεύκης, ο Σπύρος Κιούφης από τον ΟΕΑ Ρεθύμνου και η Ρούλα Λαμπρινίδη από τον Ωρίωνα Χίου. Γενική επίβλεψη θα έχει ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών Γιώργος Καρύτσας. Προπονήσεις στο τραπέζι πρωί κι απόγευμα περιλαμβάνει το πρόγραμμα και θα το συμπληρώνει δουλειά στη φυσική κατάσταση. Ενδιάμεσα τα παιδιά θα αναπαύονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα κι όσον αφορά αθλητές από την Περιφέρεια άλλοι θα φιλοξενηθούν σε σπίτια στην Αθήνα και άλλοι σε σπίτι που εξασφάλισε η ομοσπονδία πολύ κοντά στο φαληρικό στάδιο.

Ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής θα υποδεχτεί τα παιδιά το μεσημέρι της Κυριακής και θα τους μιλήσει για το πνεύμα και τους στόχους του καμπ. Μόνο αύριο μπορεί να είναι παρών, καθώς τη Δευτέρα 29/08 πρέπει να φύγει για το WTT Feeder της Βουλγαρίας με τους διεθνείς Γιάννη Σγουρόπουλο, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Τάσο Ρηνιώη, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Ελισάβετ Τέρπου (νεότερο ότι εξασφαλίστηκε και συμμετοχή στο μικτό με Κ. Κωνσταντινόπουλο και Τέρπου). Σίγουρα θα επισκεφτεί το προπονητήριο και ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ και έφορος των εθνικών μας ομάδων Κώστας Παπαγεωργίου.

Η έναρξη του καμπ είναι στις 16.00 και η λήξη την άλλη Κυριακή στις 13.00. Τέλος, για την ασφάλεια όλων, η ΕΦΟΕπΑ ζήτησε από τους συμμετέχοντες αρνητικό rapid test 48 ωρών, το οποίο θα πρέπει να παραδώσουν στους αρμόδιους προπονητές.

Related posts

Τρία μετάλλια σε διεθνές τουρνουά τζούντο ο Άρης Ιωαννίνων

Κώστας Γεωργιάδης

Εξαιρετική παρουσία στη Λάρισα για τη Judo Academy

Κώστας Γεωργιάδης

Διεθνείς νίκες για τον Α.Σ. Τάεκβοντο Ελεούσας Ιωαννίνων

Κώστας Γεωργιάδης