23.3 C
Ιωάννινα
16 Αυγούστου 2022
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

«Αφήνουμε οριστικά πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος»

Ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ Θεόδωρος Σιετής απευθύνει συγχαρητήρια σε αθλητές, προπονητές και όσους συνόδεψαν την αποστολή, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, Νεανίδων, Νέων και U21 που διεξήχθη στην Πράγα.

Η συγκομιδή των τεσσάρων μεταλλίων αλλά και τα θεαματικά πλασαρίσματα αθλητών και αθλητριών μας στην 5η, την 7η και την 9η θέση της Ευρώπης πιστοποιούν την ανοδική πορεία του ελληνικού καράτε,στη νέα εποχή, αφήνοντας οριστικά πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος.

Μία από αυτές είχε να κάνει και με το κόστος των διεθνών αποστολών. Ήταν πρωταρχική δέσμευση της νέας διοίκησης, να σταματήσουν να αδειάζουν τα ταμεία των οικογενειών των αθλητών. Έτσι, κατά την εφετινή χρονιά και μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί περίπου 70.000 Ευρώ για την συμμετοχή των αθλητών μας σε διοργανώσεις του εξωτερικού, ενώ προβλέπονται άλλες 60.000 Ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι αντίστοιχες δαπάνες το 2021 έφτασαν τις 110.000 Ευρώ. Η εξωστρέφεια του ελληνικού καράτε είναι πρωτοφανής, ενώ η διαρκής παρουσία μας στο διεθνές προσκήνιο επιστρέφει μετάλλια στην χώρα και υπερηφάνεια στις καρδιές μας.

Μάλιστα, οι πρόσφατες επιτυχίες στην Πράγα σημαίνουν ότι θα βγουν από τα ταμεία της ΕΛΟΚ ακόμα περισσότερα χρήματα! Κι αυτό γιατί με βάση τις δεσμεύσεις της νέας διοίκησης, όσοι αθλητές/αθλήτριες έφτασαν στην κατάκτηση μεταλλίου, δεν θα επιβαρυνθούν καθόλου με τα έξοδα του ταξιδιού. Σκοπός μας είναι στο μέλλον να επιβραβεύονται με κάποιο τρόπο και οι αθλητές που κατακτούν 5η θέση, καθώς η απόσταση που τους χωρίζει από τα μετάλλια είναι ελάχιστη.

Όσον αφορά τα έξοδα που κλήθηκαν τα καταβάλλουν οι υπόλοιποι, είναι ευκαιρία να διευκρινίσουμε προς πάσα κατεύθυνση την αλήθεια, ώστε να μην δημιουργούνται από «νοσταλγούς» λανθασμένες εντυπώσεις…

Για την πλήρη αποστολή 42 ατόμων τα σωματεία επιβαρύνθηκαν μόνο με τα έξοδα διαμονής και ημιδιατροφής των (33) αθλητών και αθλητριών στα ξενοδοχεία που αποκλειστικά όρισε η ΕΚF και τιμολογήθηκαν από το πρακτορείο, που παρείχε τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Η ανάθεση στο συγκεκριμένο πρακτορείο έγινε μέσα από διαφανή διαγωνιστική διαδικασία που διενεργήθηκε στην αρχή του έτους και αναρτήθηκε στο site της ΕΛΟΚ . Η Ομοσπονδία δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη κατηγορία εξόδων, παρά μόνο με αυτά που αποτυπώθηκαν στην έγκριση μετάβασης της Γ.Γ.Α. Δηλαδή κάλυψε πλήρως τα έξοδα μετάβασης για όλα τα μέλη της αποστολής, τη διαμονή και τη διατροφή του αρχηγού αποστολής, των προπονητών και των διαιτητών, τα παράβολα για τη συμμετοχή των αθλητών καθώς και ένα γεύμα τους ημερησίως.

Στην Πράγα από τους 33 αθλητές που ταξίδεψαν, οι 16 πήραν κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν τα μισά από τα μέλη της πολυπληθέστατης ελληνικής αποστολής, βρέθηκαν στην κορυφαία δεκάδα της Ευρώπης στις κατηγορίες τους.

Η Ελλάδα μας κατετάγη 7η μεταξύ 48 χωρών στον πίνακα μεταλλίων.

Στέλνουμε ξανά τα συγχαρητήριά μας σε όλους και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε με την ίδια θέρμη την προσπάθεια να κρατήσουμε το ελληνικό καράτε ψηλά και μακριά από τις εποχές της εσωστρέφειας, της αδιαφάνειας και της μεμψιμοιρίας.

Related posts

Μόναχο 2022: Ασυναγώνιστος Μίλτος Τεντόγλου, χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ αγώνων

Κώστας Γεωργιάδης

Η Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. συγχαίρει το Θανάση Παλαιοπάνο

Κώστας Γεωργιάδης

Μόναχο 2022: Φοβερή η Ντρισμπιώτη! Πρωταθλήτρια Ευρώπης με φανταστική παρουσία!

Κώστας Γεωργιάδης