2.7 C
Ιωάννινα
30 Ιανουαρίου 2023
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

“Για κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση”

Τοποθετήθηκε ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ !
σχετικά με τα γεγονότα στο ματς ΠΑΣ-οσφπ, 21/12/2022
Αλλόκοτοι; Αλλοπρόσαλλοι; Ισχνή μειοψηφία; “Τρελοί”; Ανακόλουθοι; Ένα μάτσο ηλίθια παιδιά; Και τι δεν γράφτηκε τις ημέρες που ακολούθησαν τη δίκαιη αντίδραση των οπαδών του ΠΑΣ στο ματς με τον οσφπ. Όλοι κοιτάξανε τη λάβα, αλλά ουδείς ασχολήθηκε με το ηφαίστειο που έβραζε τόσο καιρό.
Μας έφερε η τρέλα και η εντοπιότητα να υποστηρίζουμε μια ομάδα, ο ιδιοκτήτης της οποίας έχει βάναυσα τσαλαπατήσει την αξιοπρέπεια μας ανάλογαμε τις επιχειρηματικές του κολλεγιές. Κάποτε γέμιζε καραβιές το γήπεδο μας με οπαδούς του παοκ διότι αυτό συμφώνησε κάποιες μέρες νωρίτερα με τον πιστολέρο της Τούμπας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους στο Makedonia Palace. Τώρα, που αποφάσισε ότι τα συμφέροντα του συμβαδίζουν με αυτά του πλοιοκτήτη του Noor 1, μπορεί άνετα να ανοίγει διάπλατα το ταρτάν και το τερέν των Ζωσιμάδων για τους διαπιστευμένους υπαλλήλους, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι τη συνειδητή μας δηλωμένη θέση για τις ελεύθερες μετακινήσεις οπαδών. Αύριο; Αύριο, ποιος ξέρει κατά που θα του καπνίσει να στρίψει το τιμόνι… με εμάς πάντοτε σε στάση αναμονής κι απόγνωσης, να μη γνωρίζουμε εάν πρέπει να φουντάρουμε από το πούλμαν ή εάν θα πρέπει να το σώσουμε.
Επί χρόνια αντιμετωπιζόμαστε ως παραπαίδια. Ενώ προσπαθούμε να έχουμε επαφές για διάλογο με την ΠΑΕ τόσο για θέματα κερκίδας όσο και για λειτουργικά του ποδοσφαιρικού τμήματος, δεχόμαστε διαρκείς αρνήσεις σε απλά αιτήματα -που σε άλλες ομάδες είναι λυμένα εδώ και δεκαετίες-, πετιόμαστε από τον Άνα στον Καϊάφα, μάς αρνούνται ή μάς ακυρώνουν συναντήσεις, μπουκωνόμαστε με αερολογίες ανευθυνο-υπέυθυνων, απειληθήκαμε από το fb στελέχους της ΠΑΕ για κατάδοση στην αστυνομία για δυο πυρσούς στη Ριζούπολη το 2017 κ.α. Αποκορύφωμα αυτών ήταν το περυσινό ματς στον Βόλο, όπου η παρουσία των οπαδών μας εκεί -εν μέσω απαγορεύσεων- υπήρξε η αφορμή για να μας ξεστομίσουν το επικό: “τι μου ήρθατε τώρα εδώ εσείς;”, ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δε μεριμνά για εισιτήρια και οργανωμένη παρουσία Γιαννιωτών στις αντίπαλες έδρες.
Από κοντά και ο συνεταιρισμός της Superleague, στον οποίο ισότιμα συμμετέχει και διαμορφώνει τους κανόνες της διοργάνωσης και η δικιά μας ΠΑΕ. Μας βγάζει την πίστη για να κρεμάσουμε ένα πανό, μας απαγορεύει τα καπάκια απ’τα νερά ή παλιότερα την ομπρέλα στο γήπεδο, ενώ την ίδια ώρα δεν βλέπει, δεν ακούει και δε μιλάει για αυτούς που σουλατσάρουν στο γήπεδο μοστράρωντας τα δικά της καρτελάκια διαπίστευσης. Το πιο απίστευτο δε , έγινε όταν κλείδωσε τις πόρτες της θύρας δέκα….της θυρας μας , την ώρα που ο κόσμος έτρεξε να μπει στο γήπεδο να το υπερασπιστει .Για όσους δεν “αντιλήφθηκαν”, να τους ενημερώσουμε πως έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφικά ντοκουμέντα με έναν εκ των παρατηρητών του αγώνα να αράζει σε πηγαδάκια με τους διαπιστευμένους μετά τα επεισόδια, στο ταρτάν μπροστά από τη θύρα των φιλοξενουμένων…
Η παραδοσιακή τελετουργία της προετοιμασίας της χορογραφίας του συγκεκριμένου ματς, επιβεβλημένη στους χρόνους της από την ξεροκεφαλιά της Superleague και τις απαγορεύσεις της αστυνομίας και της ΠΑΕ, μας έφερε στη δυσμενή -αλλά ταυτόχρονα και αφελή απ’την πλευρά μας- θέση, να βρεθούμε ελάχιστοι εντός γηπέδου κατά την απόθεση του πανό. Την αβλεψία μας εκμεταλλεύτηκαν οι διαπιστευμένοι σουλατσαδόροι του γηπέδου, για να επιτεθούν και να κλέψουν μετά κόπων και βασάνων -εν τέλει- ένα μόνο γράμμα από ένα πανό 25 μέτρων.
Δεν είμαστε αλάνθαστοι, ούτε διεκδικούμε δάφνες. Όλη η εγχώρια οπαδική σκηνή γνωρίζει τα “κυβικά” μας. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Αλλά ξέρουμε καλύτερα πώς δε θέλουμε να καταντήσουμε. Δε θέλουμε να σηκώνουμε τα τηλέφωνα για “ντόμπρα κι εξηγημένα” κανονίσματα ανταλλαγής εισιτηρίων τον περασμένο Απρίλη -εν μέσω απαγορεύσεων- και τον Δεκέμβρη να δικαιολογούμε με την καφρίλα μας τις κρατικές αποφάσεις περί απαγορεύσεων. Δε θέλουμε να χρησιμοποιούμε τη δολοφονία του Άλκη στα προφίλ στα σοσιαλμίντια για να δικαιολογήσουμε -εν τέλει- το δικό μας μαχαίρι ή τα δικά μας λερωμένα χέρια. Δε θέλουμε να κρεμάμε πανό υπέρ των μετακινήσεων και με τις πράξεις μας να αναιρούμε το μήνυμά του. Δε θέλουμε τα καρτελάκια, τα γιλεκάκια, τα πενηντάευρα και τα μεροκάματα να βρωμίζουν τον αγνό οπαδισμό. Δε θέλουμε η αγάπη μας για την ομάδα να μεταφράζεται σε εργασία στις επιχειρήσεις του προέδρου ή στον τοπικό Δήμο. Δε θέλουμε να υποκρινόμαστε. Θέλουμε να είμαστε από αυτούς που κοπιάζουν για να γυρίσει η σελίδα στα οπαδικά.
Όλοι μας το θέλουμε αυτό κι όλοι μας γι’ αυτό παλεύουμε. Αλλά “αυτό” μπορεί να παίρνει διαφορετική μορφή στα μυαλά του καθενός. Για την αξιοπρέπεια που μας ξεφτιλίσανε, κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι οφείλουν να παρατήσουν την ομάδα όσο είναι στο τιμόνι ο ΧΒ, άλλοι πως πρέπει να κάνουνε υπομονή, άλλοι πως δεν πρέπει να πάρουν διαρκείας, άλλοι πως πρέπει να “ουρλιάξουν” κι άλλοι πως πρέπει να “λουφάξουν”. Όλα σεβαστά. Σεβασμός, όμως, και σε αυτούς που γυάλισε το μάτι τους, που είπαν “ως εδώ και μη παρέκει”, που επιζήτησαν να συγκρουστούν με το σύστημα ΧΒ, που βγάλανε την οργή τους κατά παντός υπευθύνου. ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
Αυτοί ΔΕΝ είναι αλλόκοτοι, αλλοπρόσαλλοι, ισχνή μειοψηφία, “τρελοί”, ανακόλουθοι ή ένα μάτσο ηλίθια παιδιά. Είναι τα παιδιά του πετάλου που φωταγωγούν το παραλίμνιο με την ODD, που περιμένουν τα χαράματα τους παίκτες στο ΠΕΑΚΙ, που διοργανώνουν φιέστα σε όλη την πόλη στον ημιτελικό με τον οσφπ, που ομορφαίνουν την πόλη με μπλε χρώμα, που πηγαίνουν εκδρομές, που στήνουν φεστιβάλ, που χαρίζουν χαμόγελα στα παιδάκια των δομών και των νοσοκομείων, που συμπαραστέκονται σε πυρόπληκτους, που, που, που… Είναι η καρδιά αυτής της ομάδας! Κι όταν πράττουν προς τη χ ή την ψ κατεύθυνση καλό θα είναι, πριν τους δικάσουμε, να αναρωτηθούμε για τους λόγους τους…
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
κι όπως συνηθίζουμε να λέμε… ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ !
Σ.Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / 31.12.2022

Related posts

«Ήταν δική μου απόφαση να εκτελέσει ο Νίνης!»

Κώστας Γεωργιάδης

Μπακαδήμας: “Χαρούμενος για το ντεμπούτο μου, αλλά…”

Κώστας Γεωργιάδης

Πήλιος: “Στηρίζουμε τον Νίνη”

Κώστας Γεωργιάδης