-2.1 C
Ιωάννινα
25 Ιανουαρίου 2022
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δημήτρης Δημητρίου: Υπάρχει όραμα για την Ζωοδόχο!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής του Αλμυρού Βουνοπλαγιά, πρώην της Ζωοδόχου αλλά και πρόεδρος της τοπική κοινότητας Ζωοδόχου Δημήτρης Δημητρίου, στον Μιχάλη Τσάγκα. Ο πολυπράγμων κ. Δημητρίου μίλησε τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο και για τα προβλήματα αλλά και όσα έχουν γίνει στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Ζίτσας. Πάμε να δούμε τι μας είπε…

 

-Δημήτρη, πότε ξεκίνησες το ποδόσφαιρο σε ποιες ομάδες αλλά και κατηγορίες έχεις αγωνιστεί.

 

-Ξεκίνησα το 2000 από τον Α.Ο. Ζωοδόχου και αγωνίστηκα σε όλες τις κατηγορίες του ερασιτεχνικού, σε Α΄ Β΄ και Γ΄ ερασιτεχνική και μάλιστα μέσα σε τρία χρόνια. Στη συνέχεια το 2006 πήγα στην Θύελλα Ελεούσας για τρία χρόνια, ενώ το 2010 γύρισα στην Ζωοδόχο. Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμασταν στη Β΄ κατηγορία και καταλήγαμε στην 3η  και 4η θέση. Το 2017-2018 ανεβήκαμε στην Α΄ ερασιτεχνική, έπαιξα και στην Α΄ κατηγορία και στη συνέχεια σταμάτησα λόγω προεδρικών υποχρεώσεων στην κοινότητα. Φέτος επαναδραστηριοποιήθηκα και αγωνίζομαι στην Β΄ ερασιτεχνική και τον Αλμυρό Βουνοπλαγιάς.

 

-Ποια είναι η φυσική σου θέση μέσα στο γήπεδο;

 

-Αγωνίζομαι σαν αμυντικό χαφ, αγωνίζομαι όμως και ως στόπερ. Παρ΄ όλα αυτά σκοράρω! Χαρακτηριστικά φέτος έχω αγωνιστεί 120΄ και έχω ήδη ένα γκολ!

 

-Τι σε κάνει τόσα χρόνια να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;

 

-Πρώτα απ΄ όλα η αγάπη για το ποδόσφαιρο, και φυσικά η παρέα, καθώς μετά από κάθε ματς καθόμαστε συνήθως όλοι μαζί, ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα καθώς υπάρχει πολύ πίεση, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής!

 

-Πως συνδυάζεται η ενασχόληση σε μια ομάδα τόσο διοικητικά όσο και στον αγωνιστικό χώρο;

 

-Στην Ζωοδόχο υπήρχαν 2-3 «καθαροί» παράγοντες, ενώ οι υπόλοιποι ήταν και τα δυο. Είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις 100% καθώς πρέπει να ασχολείσαι, περιν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο. Παρ΄ όλες τις δυσκολίες θέλαμε να υπάρχει η ομάδα και να εκπροσωπεί το χωρίο μας.

 

-Φέτος ποιοι λόγοι οδήγησαν την ομάδα της Ζωοδόχου να μην αγωνιστεί;

 

-Υπήρχαν πολλοί λόγοι. Αφ΄ ενός μεν ο «κορεσμός» του Δ.Σ. καθώς όλοι ήμασταν περίπου 10 χρόνια στη διοίκηση. Ο πρόεδρος ο Κωστής Βλάχος το είχε δηλώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Σίγουρα θα πρέπει να ενδιαφερθούν κι άλλοι καθώς δεν μπορούν να «ματώνουν» οικονομικά οι ίδιοι! Στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπήρχαν λύσεις και έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτή! Πάντως για το μέλλον της ομάδας υπάρχει κινητοποίηση αλλά δεν ξέρω αν θα έχει θετική έκβαση ως το τέλος!

 

-Το γήπεδο σε τι κατάσταση είναι πλέον;

 

-Συντηρείται από την ομάδα του Π.Α.Σ. Κράψης! Ήταν μια ιδέα δική μου σαν πρόεδρος της κοινότητας, το συζήτησα με το συμβούλιο και καταλήξαμε σε θετική έκβαση. Σίγουρα γίνονται κάποια βελτιωτικά έργα. Κάποιοι γκρίνιαξαν αλλά πιστεύουμε ότι ήταν κάτι πολύ θετικό να χρησιμοποιείται το γήπεδο από την Κράψη.

 

-Πως πήρες την απόφαση να πας στον Αλμυρό Βουνοπλαγιάς;

 

-Ήταν μια εύκολη σχετικά απόφαση, καθώς έχω φίλους στην Βουνοπλαγιά. Υπάρχει και εκεί ίδιο μοτίβο διοίκηση και παίκτες, ενώ το πολύ θετικό είναι ότι σε κάθε προπόνηση είναι 21-22 άτομα!

 

-Πως βλέπεις τα γήπεδα του Δήμου Ζίτσας;

 

-Σε καλή κατάσταση γιατί τα συντηρούν οι ομάδες που τα χρησιμοποιούν. Το πλαστικό γήπεδο της Ελεούσας αλλά και το ανακαινισμένο γήπεδο της Κληματιάς είναι τα καλύτερα γήπεδα στον Δήμο μας. Τα γήπεδα της Λαψίστας και του Νεοχωρίου όμως έχουν αφεθεί καθώς δεν χρησιμοποιούνται.

Η δημοτική αρχή αναλαμβάνει την συντήρηση, όπως κούρεμα και ότι άλλο χρειάζεται!

 

-Ο Δήμος Ζίτσας βοήθησε να καλυτερεύσουν οι αγωνιστικοί χώροι, οικονομικά;

 

-Απ΄ ότι γνωρίζω ανέλαβε εξ΄ ολοκλήρου το γήπεδο της Ελεούσας που είχε πρόβλημα και έπρεπε να γίνει πλαστικό!

 

-Σε τι άλλο βοήθησε;

 

-Βοηθάει στην συντήρηση! Για τον αθλητισμό, η Δημοτική αρχή έχει όραμα, έχει θέληση και βοηθάει σε ο,τι άλλο χρειάζεται. Εμείς σαν Ζωοδόχος , βοηθηθήκαμε για την επέκταση των αποδυτήριων καθώς τα υλικά τα έβαλε ο Δήμος!

 

-Σαν πρόεδρος της τοπικής κοινότητας τι πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις στον αθλητισμό.

 

-Στόχος μου είναι να ξαναγίνει η ομάδα και να αγωνιστεί, για να μπορούμε να απαιτήσουμε από τον Δήμο οποιαδήποτε βοήθεια. Αν υπάρχει ομάδα σίγουρα είναι διαφορετικά. Σαν διοίκηση είχαμε σκεφτεί να κάνουμε και την άλλη κερκίδα σκεπαστή πίσω από την μια εστία. Τώρα που δεν υπάρχει ομάδα δυσκόλεψε όμως το θέμα αυτό!

 

-Υπάρχει νεολαία για να δημιουργηθούν ακαδημίες στο χωριό;

 

-Ναι! Αλλά δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση δύσκολα να γίνει ξανά ακαδημία, καθώς κοντά μας είναι και η Ελεούσα που έχει από τις μεγαλύτερες ακαδημίες!

 

-Μπορούν να αναπτυχτούν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις στην Ζωοδόχο;

 

-Ακριβώς κάτω από το γήπεδο υπάρχει γήπεδο μπάσκετ. Βγάλαμε τις παλιές μπασκέτες που ήταν σκουριασμένες, και κόψαμε τα βάτα! Μεταφέραμε στον Δήμο να κάνουμε νέο γήπεδο μπάσκετ αλλά και τένις! Είμαστε μεγάλο χωριό και είναι αναγκαίοι οι αθλητικοί χώροι! Ελπίζουμε να έχουμε ευτυχή κατάληξη.

 

-Προσωπικός σου στόχος σαν πρόεδρος;

 

-Να παραδώσω το χωριό λίγο καλύτερα απ΄ ότι το παρέλαβα. Έχω την βοήθεια και του προηγούμενου προέδρου. Στόχος μας να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων, να έχουμε μια καλή και «υγιή» ομάδα, αφού έχουμε ένα γήπεδο «στολίδι» που μπορεί να γίνει τόσο νυχτερινός αγώνας όσο και προπόνηση!

 

-Κλείνοντας, πως πιστευεις ότι είναι το ποδοσφαιρικό αλλά και το πολιτικό σου μέλλον;

 

-Σαν ποδοσφαιριστής καλώς ή κακώς θα σταματήσω τα επόμενα χρόνια, τόσο λόγω ηλικίας αλλά και λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων. Σαν πρόεδρος αγαπώ πολύ το χωριό μου και προσπαθώ μέσα από συντονισμένες ενέργειες κάθε χρόνο να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Έχουν γίνει ήδη αρκετά! Για τα επόμενα χρόνια ελπίζω να γίνουν και άλλα ακόμα ενώ θα προσπαθήσω μέσα ακόμα και από άλλο πόσο να βοηθήσω τον Δήμο Ζίτσας. Ένα Δήμο που έχει ανάπτυξη, έχουν γίνει πολλά έργα, όπως η πλατεία της Ελεούσας που έχει γίνει πόλος έλξης!

 

Ουσιαστικός και περιεκτικός ο Δημήτρης Δημητρίου με αγάπη για το ποδόσφαιρο και το χωρίο του. Εμείς να του ευχηθούμε ολόψυχα κάθε επιτυχία τόσο σε αθλητικό, αλλά και σε πολιτικό και οικογενειακό επίπεδο!

 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο café «patio». Η φωτογραφία είναι από την Κωνσταντίνα Πούλα

 

 

 

 

Related posts

Χωρίς αποζημίωση οι διαιτητές την τελευταία αγωνιστική της Γ’ Ερασιτεχνικής

Κώστας Γεωργιάδης

Την Τρίτη 25/1 οι προπονήσεις των Μικτών Ομάδων

Κώστας Γεωργιάδης

Νίκη μετά από τρεις μήνες για την Κληματιά

Κώστας Γεωργιάδης