9.5 C
Ιωάννινα
16 Μαΐου 2021
ΒΟΛΛΕΥ

Ελλάδα-Ρουμανία 3-0: Με το δεξί η Εθνική

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 3-0 της Ρουμανίας στο πρώτο από τα τρία φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι δύο ομάδες στο Βραχάτι.

Παρόλο που η Εθνική ομάδα είχε μόλις τέσσερις ημέρες από την έναρξη της προετοιμασίας της οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ήταν πολύ καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ μετά από συμφωνία των δύο προπονητών παίχθηκε ακόμη ένα σετ όπου οι Ρουμάνοι επικράτησαν με 25-23.

Μοναδικό μελανό σημείο οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Γιώργος Παπαλεξίου στο ζέσταμα με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί καθόλου και η κατάσταση του θα εκτιμηθεί αύριο από το ιατρικό τιμ.

Δεδομένου ότι αυτό ήταν το πρώτο φιλικό και για τις δύο ομάδες (από τη Ρουμανία η βασική απώλεια ήταν ο Ατσιομπανιτέι που έχει υποχρεώσεις με τις Κάννες στο γαλλικό πρωτάθλημα) μετά από λίγες ημέρες προπονήσεων, λογικό ήταν η εκκίνηση να είναι αρκετά ισορροπημένη με το σκορ να πηγαίνει πόντο, πόντο μέχρι 9-9 που έγινε 11-9 (με άσο Κασαμπαλή) για να ακολουθήσει ένα νέο ξέσπασμα με τα καλά σερβίς του Ζουπάνι που έφεραν το σκορ στο 17-12. Η Εθνική είχε εύκολη την αλλαγή, ο Κασαμπαλής μοίραζε εξαιρετικά το παιχνίδι με τη Ρουμανία να μειώνει σε 21-18 μετά από δύο ελληνικά λάθη στην επίθεση, ωστόσο το σετ έκλεισε στο 25-20.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες ήταν ακόμη καλύτερες με τους Ρουμάνους να πιέζουν πλέον κι αυτοί από το σερβίς και με καλό μπλοκ ξέφυγαν αρχικά με 5-7 και 7-10, ωστόσο εκεί συνεχόμενες πετυχημένες κόντρες από Ανδρεόπουλο, Ζουπάνι έφεραν την ανατροπή (11-10) για να αρχίσει η μάχη πόντο με πόντο.
Η Εθνική ξέφυγε δύο φορές με δύο πόντους (20-18, 22-20) για να ισοφαρίσουν άμεσα οι Ρουμάνοι, αλλά στο 24-24 ο Κασαμπαλής με έξυπνο πλάσε κι ο Ανδρεόπουλος με τρομερό άσο στην ευθεία τελείωσαν το σετ.

Μετά το 2-0 ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ξεκίνησε τις αλλαγές αφήνοντας μόνο τον Βουλκίδη από το αρχικό σχήμα, ωστόσο αυτό που δεν άλλαξε ήταν η διάθεση και ο ρυθμός της ελληνικής ομάδας.. Οι Ρουμάνοι που συνέχισαν με το βασικό τους σχήμα δεν μπορούσα να βρουν λύσεις στην πίεση από το ελληνικό σερβίς (5-2 άσος Βουλκίδη, 7-3 άσος Μήλη) και παρόλο που μείωσαν σε 9-8 η διαφορά μεγάλωσε και πάλι (13-9) για να φτάσουμε εύκολα στο 3-0.

Στο επόμενο σετ ο κ. Πάσκου έκανε κι αυτός αλλαγές με την ομάδα τουτ να βρίσκει λύσεις από Μονάκου και Ράτα ξεφεύγοντας με 3-10, αλλά γρήγορα η Εθνική πλησίασε στον πόντο (17-18) χωρίς όμως να μπορέσει να ισοφαρίσει ενώ στο 23-24 το χαμένο σερβίς του Γιώργου Πετρέα έδωσε τέλος στον αγώνα.

Τα σετ: 3-0 (25-20, 26-24, 25-18), τέταρτο σετ: 23-25

*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν από 9 άσσους, 51 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 33 από λάθη αντιπάλων και της Ρουμανίας προήλθαν από 4 άσσους, 40 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων.

ΕΛΛΑΔΑ (Ανδρεόπουλος): Ζουπάνι 6 (4/9 επ/., 2 άσοι), Παπαγγελόπουλος 5 (3/8 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (9/15 επ., 20% υπ.-10% άριστες), Κασαμπαλής 5 (2/2 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Βουλκίδης 9 (8/11 επ., 1 άσσος), Ανδρεόπουλος 9 (7/14 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50% υπ.-25% άριστες) / Ζήσης (λ, 67% υπ.-56% άριστες), Κοκκινάκης (λ, 75% υπ.-62% άριστες), Κωτσάκης 8 (7/14 επ., 1 μπλοκ, 79% υπ.-43% άριστες), Στιβαχτής, Πετρέας 2 (2/3 επ.), Σπυριούνης 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ, 33% υπ.-2% άριστες), Μήλης 8 (5/15 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Πάσκου): Καλίν 8 (7/10 επ., 1 άσσος), Μιχαλτσέα 9 (5/5 επ., 4 μπλοκ), Μπάρτα 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Τσερμπελεάτα 9 (8/21 επ., 1 άσσος), Σουσόν 3 (2/8 επ., 1 μπλοκ, 22% υπ.-11% άριστες), Μπαλεάν 8 (7/12 επ., 1 άσσος, 46% υπ.-19% άριστες) / Μαριές (λ, 60% υπ.-53% άριστες), Ντακονέσκου (λ), Ντουμίτρου, Μοκάνου 7 (4/5 επ., 3 μπλοκ), Μπάλα 1 (1/3 επ., 60% υπ.-50% άριστες), Ράτα 4 (3/9 επ., 1 μπλοκ), Μιχαλέσκου 3 (3/9 επ., 75% υπ.-50% άριστες).

Ανδρεόπουλος: «Απόλυτα ικανοποιημένος απ’ όλα τα παιδιά»

Η νίκη είναι πάντα το ζητούμενο, έστω και σ’ ένα φιλικό παιχνίδι, ωστόσο αυτό που ικανιοποίησε περισσότερο τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο ήταν η διάθεση που έδειξαν όλοι οι αθλητές του στο πρώτο φιλικό ματς με τη Ρουμανία.

Αρχικά στην τοποθέτηση του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε τους λόγους που τα τρία φιλικά με τη Ρουμανία διεξάγονται στην πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας λέγοντας: «Τα παιχνίδια αυτά έγιναν τόσο νωρίς γιατί δεν θέλαμε να ταξιδέψουμε εκτός Ελλάδας για φιλικά γιατί έχουμε και τα δύο ταξίδια για τα προκριματικά και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε το παραμικρό έτσι όπως είναι η κατάσταση με την πανδημία. Από τη στιγμή που η Ρουμανία δεν είχε άλλες κενές ημερομηνίες επιλέξαμε να παίξουμε αυτές τις ημέρες και έτσι θα διαχειριστούμε τους τρεις αγώνες χρησιμοποιώντας όλα τα παιδιά. Για να μας δείξουν όλοι τι μπορούν να προσφέρουν και να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα μας εν όψει της επόμενης εβδομάδας που είναι και η πλέον καθοριστική για τα προκριματικά.»

Όσον αφορά την εικόνα της ομάδας ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή υπάρχει μεγάλη διάθεση, ενθουσιασμός και βγήκε στο γήπεδο.Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός κι αυτή είναι και η λογική μας. Για το μικρό χρονικό διάστημα που προπονούμαστε είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι απ’ όλα τα παιδιά.»

Ο πασαδόρος της Εθνικής Σταύρος Κασαμπαλής σημείωσε: «Χαίρομαι που φάνηκε μια καλή εικόνα… Αν και είναι νωρίς είναι καλό που δείξαμε μια αρκετά καλή εικόνα, αλλά αυτό επιβεβαιώνει την όρεξη και τη διάθιεση που έχουμε όλα τα παιδιά. Νομίζω ότι σήμερα ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο των προπονητών και είμαστε αισιόδοξοι για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε όλα τα παιδιά και νομίζω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Από την πλευρά του προπονητής της Ρουμανίας Ντάνουτ Πάσκου τόνισε: «Κι οι δύο ομάδες είμαστε πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση, αφού δεν είχαμε πολλές ημέρες για να προπονηθούμε αλλά το σημερινό ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς και μια καλή αρχή καθώς έχουμε κάποιους νέους παίκτες που παίζουν πλέον στην ομάδα. Κι η Ελλάδα είδα ότι έχει κάποιες αλλαγές με νεαρούς αθλητές, κάτι που είναι φυσιολογικό, παραμένει όμως ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και εύχομαι να προκριθεί και πάλι στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπως κι εμείς».

Related posts

“Είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό βόλεϊ!”

Αήττητη και χωρίς χαμένο σετ η Εθνική γυναικών δίνει ραντεβού στο Ευρωβόλεϊ

«Περήφανος για τα παιδιά μου»