15.9 C
Ιωάννινα
20 Ιουνίου 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ενεργοποιείται όλη η κολυμβητική οικογένεια

vatires

Ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη οι ημερίδες ορίων κλασικής κολύμβησης για αθλητές 13 ετών και άνω στην Θεσσαλονίκη και για 15 ετών και άνω στην πρωτεύουσα. Οι αγώνες έγιναν στο Περιστέρι, στο Ιλίσσιο και στο Ποσειδώνιο.

Ήταν μια ακόμη ευκαιρία για τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά το μακρύ διάστημα αποχής από αγώνες λόγω των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας.

Σχολιασμό των αγώνων του Ποσειδωνίου κάνει ο προπονητής της ΑΑ Αστέρια Θεσσαλονίκης, Στεφανος Ζαφειριάδης, ο οποίος τονίζει:

«Ήταν αγώνες που διεξήχθησαν άψογα, με πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αθλητές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ για την αποφυγή συνωστισμού. Στόχος των ημερίδων αυτών είναι η επαναφορά των παιδιών στην κανονικότητα. Μετά από την σκληρή προπόνηση του δεκαπενθημέρου του Πάσχα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν αγώνα προς την κατεύθυνση αυτή. Τα μεγαλύτερα σε ηλικία προσπάθησαν να πιάσουν κάποια όρια για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ στόχος των μικρότερων ήταν να πετύχουν επιδόσεις που θα τους επιτρέψουν να έχουν μια καλύτερη κατάταξη στα πανελλήνια πρωταθληματα που θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Από επιδόσεις αξίες αναφοράς, λόγω του νεαρού της ηλικίας, ήταν το 56.89 του Απόστολου Σίσκου στα 100 πεταλούδα, το 2.23.76 και το 1.05.92 της Άννας Ζάμπρου στα 200 ύπτιο και 100 πεταλούδα αντίστοιχα, το 2.12.92 και της Χριστίνας Παπανικολή στα 200 ελεύθερο”.

Στην Αθήνα τους αγώνες παρακολούθησε ο τεχνικός συμβουλος της ΚΟΕ Νίκος Κραουνάκης που υποστήριξε:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίον κύλησαν οι αγώνες. Στόχος των ημερίδων είναι τα παιδιά να ξαναμπούν σιγά – σιγά σε αγωνιστικό ρυθμό. Ο υγρός στίβος πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα της πανδημίας. Ευτυχώς, από τις συμμετοχές στους αγώνες του διημέρου, διαπιστώνεται ότι το σύνολο της κολυμβητικής κοινότητας έχει ενεργοποιηθεί και μέρα με την ημέρα τα πράγματα βελτιώνονται. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η αγωνία μας πλέον Βρίσκεται στα παιδιά που αρχίζουν από αύριο και αφορούν τις προαγωνιστικές ηλικίες και τις ακαδημίες. Ζητώ να σεβαστούν όλοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα. Ένα νέο πισωγύρισμα θα είναι καταστροφή για το χώρο. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα που αρχίζει αύριο την προσπάθεια της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Εκτιμώ ότι έχουμε την ποιότητα για να τα καταφέρουμε σαν εθνική ομάδα».

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του Ποσειδωνίου.

Τα αποτελέσματα του Περιστερίου ΕΔΩ και του Ιλισίου ΕΔΩ

Related posts

Ευρωπαϊκό Ομάδων: Τεντόγλου “φωτιά” και συνολικά καλές παρουσίες από τα μέλη της ελληνικής αποστολής

Κώστας Γεωργιάδης

Οι πρωταθλητές της 1ης ημέρας

Κώστας Γεωργιάδης

Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου στους παίδες και η Δύναμη Α.Σ. Λάρισας στις κορασίδες τους πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό

Κώστας Γεωργιάδης