Η πρώτη μέρα της τεχνικής κολύμβησης στους 3ους Παράκτιους Μεσογειακούς Aγώνες είχε μια εκπληκτική συγκομιδή μεταλλίων για την Ελλάδα με τέσσερα χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα.
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ημέρας κατέκτησε η Ελληνίδα Βασιλεία Τσιγκόια με 16.89, στο αγώνισμα των 50μ. άπνοια.
Πολύ γρήγορος ήταν ο Ηλίας Καλφίδης στο ντεμπούτο του στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. επιφάνεια με 3:05.11.
Στα 100μ. επιφάνεια των ανδρών νίκησε ο Γιώργος Παναγιωτίδης με 35.48. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Καλτσουκαλάς με 35.98 .
Στα 50μ. διπλά πέδιλα των γυναικών τρίτη ήταν η Λυδία Παντελόγλου με 22.58. Στα 200μ. επιφάνεια πήρε το χάλκινο η Ιφιγένεια Τελιούση με 1:34.19.
Στα 200μ. διπλά πέδιλα το χάλκινο πήρε η Γιολάντα Καπέρδα με 1:50.19. Η Ελλάδα έκλεισε την εντυπωσιακή πρεμιέρα της στην τεχνική κολύμβηση με το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100 μ. μεικτής ομαδικής. Νίκησε με 2:33.19, Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τον Παναγιωτίδη και την Τσιγκόια, ενώ την ομάδα συμπλήρωσαν ο Καλτσουκαλάς με την Τελιούση.