21.9 C
Ιωάννινα
23 Σεπτεμβρίου 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Η αποστολή της εθνικής γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

tournoua kozanis3

Βρισκόμαστε στον πιο ζεστό μήνα του καλοκαιριού, διανύουμε μέρες Δεκαπενταύγουστου, όπου κορυφώνεται η τουριστική δραστηριότητα, ωστόσο σε κάποιο σημείο της Αθήνας οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς για έναν υψηλό στόχο. Για την ακρίβεια μπαίνουν στο τελευταίο 10ήμερο της προετοιμασίας τους για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού.

Οι αγώνες είχαν πολλές αναβολές λόγω της πανδημίας, ακόμα και σήμερα έχουν ανατροπές σε σύστημα διεξαγωγής, κληρώσεις κ.α., ωστόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) είναι έτοιμη να διεξάγει στο Βελιγράδι της Σερβίας τα γκρουπ της β’ κατηγορίας στο διάστημα 27 με 29 Αυγούστου. Εκεί θα βρεθεί και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση της Ρουμανίας (Κλουζ Ναπόκα από 28 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021) με τις αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και την τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Καρύτσα. Θα σχηματιστούν τέσσερα γκρουπ και οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι διεθνείς μας συνεχίζουν τις προπονήσεις τους ως φιλοξενούμενες στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Άρη Νικαίας, που μεταξύ άλλων διαθέτουν και κλιματισμό. Το αρνητικό είναι ότι δεν γνωρίζουν για ποιους αντιπάλους προετοιμάζονται… Οι κληρώσεις για τις κατηγορίες στο στάδιο 1 των προκριματικών έχουν γίνει από τον …Νοέμβριο του 2019, αλλά ο κορωνοϊός τα άλλαξε σχεδόν όλα. Η εθνική γυναικών είχε κληρωθεί με τη Σλοβενία και την Εσθονία, στην πορεία προστέθηκε στον όμιλό της και η Ιρλανδία, επίσης σε μία εξέλιξη, που προκάλεσαν οι αναβολές από την πανδημία, όμως αυτή τη στιγμή δεν ισχύει τίποτα. Κάποιες εθνικές ομάδες ειδοποίησαν ότι δεν θα ταξιδέψουν στο Βελιγράδι και όπως αναφέρει και η προκήρυξη των αγώνων στις γυναίκες θα πραγματοποιηθεί επιτόπου νέα κλήρωση στις 25 του μήνα. Αυτή είναι και η ημερομηνία, που θα πάει στη σερβική πρωτεύουσα η ελληνική αποστολή. Να σημειωθεί ότι επιδιαιτήτρια των αγώνων στο Βελιγράδι είναι η Θεσσαλονικά Μαρία Τσίπου.

Στους άνδρες οι κληρώσεις ισχύουν κι έχουν σχηματιστεί έξι γκρουπ. Η ελληνική ομάδα, που ήταν στην α’ κατηγορία των προκριματικών, έχει προκριθεί απευθείας στα τελικά της Ρουμανίας μετά τη ματαίωση της διαδικασίας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Έως 26 μπορούν να είναι στην Κλουζ Ναπόκα οι εθνικές ομάδες ανδρών, ενώ στις γυναίκες οι συμμετοχές θα είναι 24. Τα κορίτσια συνέχισαν σήμερα την κοπιαστική δουλειά στην ευρύχωρη αίθουσα του Άρη Νικαίας, αύριο κάνουν ρεπό και τη Δεύτερα έχουν πρωί κι απόγευμα.

Related posts

Πανέτοιμα τα δυο νέα γήπεδα τένις στο Πανηπειρωτικό Στάδιο

Κώστας Γεωργιάδης

Η Τελική Φάση του πρωταθλήματος Μίνι Κορασίδων Κ-13

Κώστας Γεωργιάδης

Επανεκλογή του Αντώνη Νικολόπουλου στη θέση του Ταμία της ΕΟΕ

Κώστας Γεωργιάδης