6.6 C
Ιωάννινα
25 Μαρτίου 2023
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει την ομάδα C.Ioannina για τη μετατροπή της Ηπείρου σε περιφερειακό κέντρο ψηφιακής οικονομίας

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει την πρωτοβουλία της ομάδας C.Ioannina, με στόχο τη μετατροπή των Ιωαννίνων σε περιφερειακό κέντρο ψηφιακής οικονομίας. Πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία που θα συγκεντρώσει τον κόσμο της τεχνολογίας στην Ήπειρο, θα δημιουργήσει συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην τοπική κοινωνία.

 

Η ομάδα C.Ioannina ιδρύθηκε από εξ αποστάσεως εργαζόμενους των Ιωαννίνων, με στόχο τη δημιουργία ενός συνεργατικού χώρου εργασίας (co-working space) στην πόλη, ο οποίος θα λειτουργεί ως αστική, μη-κερδοσκοπική εταιρεία. Απώτερος σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η διεύρυνση του παραγωγικού μοντέλου της Ηπείρου με δραστηριότητες που σχετίζονται με την ψηφιακή οικονομία. Το επιχειρηματικό σχέδιο της δημιουργίας του συνεργατικού χώρου εργασίας περιλαμβάνει την προσφορά και ενοικίαση σταθμών εργασίας προς εξ αποστάσεως εργαζομένους, ψηφιακούς νομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Ήδη από την αρχή της λειτουργίας της θα φιλοξενεί 10 με 15 αυτοαπασχολούμενους.

 

Η λειτουργία του νέου  χώρου εργασίας θα ενισχύσει τα Ιωάννινα ως αναδυόμενο περιφερειακό κέντρο ψηφιακής οικονομίας, θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός ευρέος φάσματος εργαζομένων εξ αποστάσεως, ψηφιακών νομάδων, διεθνών τεχνολογικών επιχειρήσεων και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, υποκινώντας την ίδρυση και λειτουργία τοπικών νεοφυών επιχειρήσεων στην Ήπειρο, με χαρακτηριστικά καινοτομίας και εξωστρέφειας.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε σχετικά: «Μέσα από τη συνεργασία μας με τους εξ αποστάσεως εργαζόμενους της ομάδας C.Ioannina και την ενίσχυση του επιχειρηματικού τους πλάνου, μπορούμε να μετατρέψουμε τα Ιωάννινα σε περιφερειακό ψηφιακό κέντρο. Με αυτό τον τρόπο, θέτουμε τις βάσεις για την ίδρυση και ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της έρευνας στην Ήπειρο. Ο συνεργατικός χώρος C.Ioannina αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώτο τρίμηνο του 2023, στο κέντρο των Ιωαννίνων, με την υποστήριξη της Τράπεζας Ηπείρου. Στην Τράπεζα Ηπείρου στηρίζουμε με συνέπεια πρωτοβουλίες και δράσεις που παράγουν την πρόοδο και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον τόπο μας».

 

Ο Τάσος Κούτλας, ιδρυτικό μέλος της ομάδας C.Ioannina, ανέφερε:  «Η παρουσία και το ενδιαφέρον του κόσμου στις εκδηλώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα δείχνουν ότι η πόλη αφενός έχει ανάγκη τέτοιες εκδηλώσεις, αφετέρου ότι εμείς κινούμαστε σε σωστή κατεύθυνση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τράπεζα Ηπείρου που γίνεται αρωγός της προσπάθειάς μας να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε έναν συνεργατικό χώρο εργασίας».

 

-Τέλος-

 

 

Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας  Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 17.000 Ηπειρωτών αλλά και των  θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα  βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση  για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της  σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα.  Το νέο  συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο  που  σχεδιάζει η Τράπεζα  θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία, όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους.

 

Σχετικά με την ομάδα C.Ioannina

 

Η ομάδα C.Ioannina αποτελείται από εξ αποστάσεως εργαζόμενους των Ιωαννίνων. Στοχεύει την ίδρυση του ομώνυμου co-working space στην πόλη, ο οποίος θα λειτουργεί ως αστική, μη-κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό να φέρει κοντά και να ενώσει κάτω από την ίδια στέγη: κοινό, επιχειρηματικότητα, τεχνολογια, καινοτομία, εξωστρέφεια. Απώτερος στόχος να βοηθήσουμε στην διεύρυνση του παραγωγικού μοντέλου της Ηπείρου με δραστηριότητες της ψηφιακής οικονομίας.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με:

 

την Touchpoint Strategies: Θοδωρής Καλαμάκης, τηλ: 217 77 78 575, thodoris.kalamakis@touchpoint.gr

την Τράπεζα Ηπείρου: Ιωάννα Ζηκοπούλου, τηλ: 26510 59095, izikopoulou@epirusbank.gr

την ομάδα C.Ioannina: Ειρήνη Μαραγκός, τηλ. 697 236 5442, irene@epirus-multilingual.com, Τάσος Κούτλας, τηλ: 698 285 9110, tassos.koutlas@gmail.com,

 

 

 

 

Related posts

Πυρκαγιά σε σκάφος στη Λευκάδα

Κώστας Γεωργιάδης

Με το δεξί και με τριάρα η Εθνική

Κώστας Γεωργιάδης

Εθνική Γυναικών: Η αποστολή για τα φιλικά με την Κροατία

Κώστας Γεωργιάδης