10.9 C
Ιωάννινα
23 Οκτωβρίου 2021
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

“Θα αφήσει άριστες εντυπώσεις το Εργασιακό”

ergasiakoΈνα νέο πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκινά στα Γιάννενα! Πρόκειται για το εργασιακό πρωτάθλημα, το οποίο κάνει τζάμπολ στις 2 Απριλίου και για περίπου 3 μήνες θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Δώδεκα ομάδες ρίχνονται στη μάχη του πρωταθλήματος το οποίο έχει 11 αγωνιστικές και στη συνέχεια θα διεξαχθούν τρία φάιναλ φορ! Η ιδέα ξεκίνησε από τρεις φίλους, τον Ηλία Γκαζιάνη, μέλος της ομάδας των Μηχανικων, τον Θοδωρή Ιωαννίδη, μέλος των Δικηγόρων και τον Χρήστο Γεωργίου, μέλος της Δωδώνης. Πλέον, όλη η πόλη μιλά για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, το οποίο θα διεξαχθεί σε τρείς πόλεις, Γιάννενα, Μέτσοβο και Καλπάκι και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Οι Ηλίας Γκαζιάνης, Θοδωρής Ιωαννίδης και Χρήστος Γεωργίου ανοίγουν τα χαρτιά τους και εξηγούν τι τους ώθησε να πάρουν την απόφαση για τη δημιουργία του Εργασιακού Πρωταθλήματος και πώς βλέπουν το μέλλον του πρωταθλήματος σε μια πόλη που η καρδιά του μπάσκετ, για όσους γνωρίζουν, χτυπά δυνατά!

Πώς προέκυψε η ιδέα για το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ;
Η.Γ: Προσωπικά, παρόλο που κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να σταματήσω να είμαι ενεργό μέλος κάποιας ομάδας, ποτέ δεν σταμάτησα να παίζω και να ασχολούμαι με το μπάσκετ. Το πρόγραμμα της εβδομάδας πάντα είχε ένα «μονό» μαζί με άλλους μπασκετικούς φίλους και φυσικά έναν Σαββατιάτικο μεσημεριανό καφέ με κουβέντα γύρω από το άθλημα που αγαπήσαμε. Τα τελευταία δύο χρόνια λέγαμε πως θα ήταν καλό να ξανασυναντηθούμε στα παρκέ και πως ένα εργασιακό πρωτάθλημα θα βοηθούσε το άθλημα να «ανέβει» στην πόλη. Λίγο η έλλειψη χρόνου, λίγο οι συγκυρίες, αυτό δεν μπόρεσε να γίνει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος με οδηγό την επιμονή του Θοδωρή και την εμπειρία του Χρήστου, το βάλαμε μπροστά και είμαστε σίγουροι ότι θα πάει καλά και θα αφήσει άριστες εντυπώσεις.
Θ.Ι: Η ιδέα τουλάχιστον σαν ιδέα προϋπήρχε εδώ και καιρό , τουλάχιστον σε μένα. Σαν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, συμμετέχουμε εδώ και αρκετά χρόνια σε παρόμοια πανελλήνια Δικηγορικά Πρωταθλήματα. Συναναστρεφόμενος λοιπόν με συναδέλφους μου από άλλες πόλεις, διαπίστωσα ότι σχεδόν όλες οι πόλεις , οι μεγάλες τουλάχιστον, διοργανώνουν παρόμοια τουρνουά τα οποία πλέον αποτελούν θεσμό. Έτσι σιγά σιγά σε συνεργασία με τον Ηλία και τον Χρήστο, αναλάβαμε την πρωτοβουλία, πήραμε το ρίσκο, δουλέψαμε αρκετά και τρέξαμε το νέο μας πλάνο που ας ελπίσουμε ότι εν τέλει, θα έχει επιτυχία. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι η ιδέα μας αγκαλιάστηκε από όλους τους υποψήφιους συμμετέχοντες κλάδους και αυτό έκανε πιο εύκολη την προσπάθειά μας.
Χ.Γ.: Είναι μια ιδέα που όλοι σιγοψιθυρίζαμε τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Ως άνθρωποι του αθλητισμού και ειδικότερα του μπάσκετ, ψάχναμε την ευκαιρία να βρεθούμε και πάλι στο παρκέ με φίλους, συνεργάτες και συναθλητές. Ε, λοιπόν, τη βρήκαμε! Προσπαθούμε και πιστεύω να καταφέρουμε στο τέλος να γίνουμε με μεγάλη παρέα. Πάντως ήδη διασκεδάζουμε όλοι με αυτό που κάνουμε και ακόμη δεν άρχισαν και οι αγώνες!
Γιατί μπάσκετ και όχι π.χ. ποδόσφαιρο;
Η.Γ.: Οι ποδοσφαιρικοί έχουν που απολαμβάνουν το εργασιακό τους πρωτάθλημα εδώ και δέκα χρόνια… .νομίζω πως ήταν καιρός να έρθει η σειρά μας!
Θ.Ι.: Στο ποδόσφαιρο κάτι αντίστοιχο έχει γίνει αρκετές φορές, ήρθε λοιπόν η ώρα να διασκεδάσουμε και εμείς οι μπασκετικοί. Πιστεύω ότι πολύς κόσμος θέλει να παίξει και να διασκεδάσει, έστω και με αυτή την μορφή μπάσκετ σε οργανωμένο επίπεδο όμως , να του έρθουν στο μυαλό του τα νεανικά του ίσως χρόνια, ή και για αυτούς που ποτέ δεν έχουν παίξει σε ομάδες να νοιώσουν αυτή τη χαρά. Ποτέ δεν είναι αργά άλλωστε.
Χ.Γ.: Είναι διαφορετικό άθλημα το μπάσκετ. Δεν θα πω καλύτερο ή χειρότερο από άλλο, όμως είναι σιγουρα διαφορετικό και το γεγονός ότι μπορεί να παιχτεί σε κλειστό χώρο δημιουργεί ένα έξτρα πλεονέκτημα.
Είστε ευχαριστημένοι από τις συμμετοχές στην πρώτη διοργάνωση;
Η.Γ.: Πιο πολύ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος είμαι με το γεγονός ότι το κλίμα μεταξύ των ομάδων είναι απίστευτο. Όλοι περιμένουμε με αγωνία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και τα πειράγματα μεταξύ μας δίνουν και παίρνουν……. στα γραφεία, στο δικαστήριο, στις υπηρεσίες, στις τράπεζες, στα καφέ. Οι δώδεκα ομάδες που έχουν σχηματιστεί έχουν ήδη βρει τους προπονητές τους, έχουν ετοιμάσει τις στολές τους, έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις και τα συστήματα και δεν λείπουν τα φιλικά και το απαραίτητο scouting!
Θ.Ι: Ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες μας, υπολογίζαμε σε 5-6 συμμετοχές που αισίως έγιναν 12. Του χρόνου ελπίζω να διπλασιαστούν
Χ.Γ: Για πρώτη χρονιά είναι πολύ ενθαρρυντική η συμμετοχή. Ελπίζουμε το πρώτο αυτό πρωτάθλημα να γίνει οδηγός και διαφήμιση για τα επόμενα και οι συμμετοχές να αυξηθούν.

Ποιοι ήταν οι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια;
Θ.Ι.: Αρχικά ψάχναμε με τρόπο να το οργανώσουμε, η συμβολή των Δήμων Πωγωνίου, Μετσόβου και Ιωαννίνων με τη συμβολή τους ήταν καταλυτική. Η βοήθειά τους αρχικά με την εξασφάλιση των γηπέδων και στη συνέχεια και με τη οικονομική του εγχειρήματος , είναι καταλυτική. Ο βασικός λόγος που το πήραμε ζεστά και που εν τέλει φτάσαμε στην τελική ευθεία.

Ποιος είναι ο στόχος της διοργάνωσης για τα επόμενα χρόνια;
Η.Γ: Ο στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την καθιέρωση του πρωταθλήματος ως ένα μοναδικό και απολαυστικό για όλους μας, ετήσιο αθλητικό event στην πόλη. Ας ελπίσουμε να ωθήσει και άλλα αθλήματα να κάνουν το ίδιο. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους.
Θ.Ι.: Να αποτελέσει θεσμό στα ερασιτεχνικά αθλητικά δρώμενα της πόλης μας.
Χ.Γ.: Όλα κρίνονται από τη διάρκεια, οπότε πιστεύω ότι πρέπει όλες οι ομάδες που αγκαλιασαμε ήδη το πρωτάθλημα να το στηρίξουμε και με την αρωγή όσων νέων ομάδων έρθουν στις επόμενες διοργανώσεις να το κάνουμε θεσμό, όπως είπαν και τα παιδιά.
Τι θα δούμε στο φετινό Εργασιακό πρωτάθλημα; Θα υπάρξουν happenings και κάτι ξεχωριστό;
Η.Γ.: Θα δείτε 78 αγώνες. Θα δείτε 3 Final Four για τις θέσεις 1-4, 5-8 και 9-12. Θα δείτε μπασκετικές φυσιογνωμίες της πόλης τις οποίες γρήγορα θα θυμηθείτε. Θα δείτε διάφορους επαγγελματίες και υπαλλήλους, που δεν φαντάζεστε πόσο καλό μπάσκετ ξέρουν. Θα δείτε ένταση, αλλά και ευγενή άμιλλα στους αγώνες. Το μόνο που δεν θα δείτε θα είναι διαγωνισμός καρφωμάτων…. εκτός και αν έχουν διαφορετική άποψη μερικοί ενεργοί παίκτες των ομάδων!!!
Χ.Γ.: Θα δείτε πολλή μα πολλή ένταση, σε καλώς εννοούμενα πλαίσια. Αλλά στο τέλος ολοι μαζι θα πηγαίνουμε για ένα καφέ ή για ένα τσίπουρο και θα συζητάμε για το ματς. Νομίζω πως το πλεονέκτημα του πρωταθλήματος είναι ακόμη και η ομάδα που θα τερματίσει τελευταια θα παίξει final four οπότε δεν χάνει κανένας το ενδιαφέρον του.

Στο 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νομού Ιωαννίνων συμμετέχουν 12 ομάδες. Πρόκειται για τους: Δικηγόρους, Μηχανικούς, Εκπαιδευτικούς, Τραπεζικούς, Δωδώνη, ΙΚΕΑ, Μέσα Ενημέρωσης, Εγνατία Οδός Α.Ε., Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Δημοτικούς Υπαλλήλους και ΠΙΝΔΟΣ.
Η επίσημη σελίδα του πρωταθλήματος στο facebook είναι: https://www.facebook.com/ioabusinessbasketball/?fref=ts

 

Related posts

Kαπράλος για Καραϊσκάκη: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το ποσοστό θα το δώσει το κράτος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή»

Κώστας Γεωργιάδης

«Οι ομάδες χρωστάνε 25 εκατ.ευρώ σε ποδοσφαιριστές»

Κώστας Γεωργιάδης

Χριστοβασίλης: «Αν του δώσουν χρόνο ο Γιαννίκης θ’ αφήσει εποχή»

Κώστας Γεωργιάδης