26.9 C
Ιωάννινα
24 Μαΐου 2024
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

«Θα επανέλθει ο ΠΑΣ γιατί αυτό αρμόζει στην ιστορία του»

Βαρύ είναι το κλίμα στον ΠΑΣ Γιάννινα με τον υποβιβασμό. O Μιχάλης Γρηγορίου, όπως τόνισε στη συνέντευξη τύπου, αναλαμβάνει το μερίδιο που του αναλογεί.

Παράλληλα ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο και τόνισε ότι ο ΠΑΣ θα βρει τον δρόμο του.

«Νομίζω το παιχνίδι είναι η αποτύπωση όλου του διαστήματος που είμαι στην ομάδα, γιατί πραγματικά πολλά παιχνίδια, όπως και το σημερινό, είχαν ανάλογη κατάληξη. Προφανώς θέλαμε σήμερα μόνο τους τρεις βαθμούς για να έχουμε μαθηματικές ελπίδες.

Ξεκινήσαμε καλά και ήμασταν κυρίαρχοι. Είχαμε σημαντικές ευκαιρίες και πολλές προϋποθέσεις. Στο β’ ημίχρονο είχαμε περίπου την ίδια εικόνα, άλλα χωρίς κλασικές ευκαιρίες. Θέλαμε τη νίκη για να διατηρήσουμε τις μαθηματικές ελπίδες μας. Παρ’ όλα αυτά, ήρθε ξανά μία ήττα που μας έχει γίνει συνήθεια. Είμαστε στην πιο άσχημη θέση, δεν υπάρχουν ελπίδες. Είναι μία άσχημη μέρα γι’ αυτήν την ιστορική ομάδα.

Προσωπικά ζητώ συγνώμη από τον υπέροχο κόσμο. Τη συγνώμη που μου αναλογεί. Δεδομένα θα βρει τον δρόμο του ο ΠΑΣ Γιάννινα, θα επανέλθει, αυτό αρμόζει στον ΠΑΣ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση όσα έχω ζήσει κι έχω δει εδώ. Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Είμαστε άπαντες το ίδιο στεναχωρημένοι.

Αν κάναμε μία αναδρομή στον χρόνο, ενδεχομένως να κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά για να αποφύγουμε όλο αυτό που έγινε.

Έχουμε πει κι έχουμε αναλύσει πολλά, αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα να πούμε πολλά, παρά μόνο να αναλογιστούμε τι έχει συμβεί.

Για το ποιο ακριβώς είναι το μερίδιο που του αναλογεί:

«Το έχω ονομάσει το μερίδιο που μου αναλογεί. Παγκοσμίως οι ομάδες χτίζονται από το καλοκαίρι, όχι στα μέσα της χρονιάς. Όταν τα θεμέλια μπαίνουν καλοκαίρι και σπίτι να είναι η βάση έχει σημασία. Το έχουμε απαντήσει αυτό και κανένας προπονητής δεν αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη όταν έρχεται στο μέσον και όταν αναλαμβάνει ένα ρίσκο. Αν ήταν πιο πριν μέτρια η κατάστασή και έλειπαν μόνο λεπτομέρειες να διορθωθούν και δεν το έκανα, θα συζητάγαμε διαφορετικά.

Σήμερα είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα, σε άλλα ματς το είχαμε στην άμυνα. Κι αυτό το έχουμε ξαναπεί. Έχουμε πει στους παίκτες πως θα πρέπει να κάνουμε build up, πως θα πάμε στη μεσαία ζώνη, πως θα πάμε στην επιθετική ζώνη για να φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για γκολ. Δεν διορθώθηκαν όλα τα κομμάτια, αλλά αν το δούμε ψυχρά παίξαμε 1,5 μήνα χωρίς τον Νάγκι, χωρίς Εραμούσπε σήμερα, χωρίς τον Τούτου που τραυματίστηκε στο καλύτερο του ματς με τον Ατρόμητο. Ήταν μονάδες που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη, μία χρονιά διαρκεί 11 μήνες, εγώ είμαι 3,5 μήνες στον ΠΑΣ. Αναλαμβάνω το 1/3 του υποβιβασμού, αλλά δεν θα βάλουμε ευθυνόμετρο. Προσπαθώ μόνος να διορθώσω μία κατάσταση. Δεν φτιάχνονται όλα όσο και να προσπαθείς κάποιες φορές.

Άσχετα με τις συνθήκες, δεν μπόρεσα να φτιάξω αυτό που είχαμε στο μυαλό μου.

Είχα μετά τον ΟΦΗ μία συζήτηση με τον πρόεδρο, μού ζητήθηκε να μείνω ως το τέλος για να υπάρξουν σημάδια σοβαρότητας ακόμα και στην καθημερινότητα της ομάδας, όχι μόνο στα ματς. Άρα το τι έχω κάνει για να αναλάβω την ευθύνη στην πράξη με αναγκάζετε να το δημοσιοποιήσω. Σ’ αυτό που μου ζητήθηκε, δηλαδή το να κλείσει με σοβαρότητα η χρονιά, η απάντησή μου ήταν καταφατική, γιατί οφείλω να κάνω οτιδήποτε, ακόμα κι αν είναι εις βάρος μου, που δεν είναι όμως εις βάρος μου».

Για τις δηλώσεις που δεν κάνει εντός γηπέδου για δεύτερη φορά και αν φοβήθηκε να μην τσαλακωθεί η εικόνα του με αποδοκιμασίες:

«Αν κρυβόμουν δεν θα ήμουν εδώ. Είμαι εδώ απέναντι σε τόσες κάμερες και σε όλους σας, δεν έστειλα ποτέ κανέναν συνεργάτη μου, δεν κρύφτηκα. Μέσα στο γήπεδο είναι διαδικαστικό το θέμα. Ακόμα και κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες η αποδοχή του προσώπου μου στον κόσμο παραμένει σε καλό επίπεδο απ’ αυτά που μου λένε, που δεν το περίμενα τηρουμένων των αναλογιών και όσων έγιναν.

Ευχαριστώ τον κόσμο, ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός του μού έκανε εντύπωση.

Αν θα συνεχίσει στην ομάδα του χρόνου:

«Εδώ δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρόεδρος. Δεν είμαι εγώ το ζητούμενο σήμερα, εγώ είμαι η τελευταία τρύπα της φλογέρας. Ήταν για 6 μήνες το συμβόλαιο και χωρίς οψιόν ανανέωσης. Αλλά το τελευταίο που απασχολεί είμαι εγώ, προέχουν πιο σοβαρά θέματα στην ομάδα».

Related posts

Ανακοίνωσε…Γρηγορίου

Άκης Λιούτας

Αυλαία της Κ-19 εκτός έδρας με την ΑΕΚ

Κώστας Γεωργιάδης

“Καμπάνα” στον ΠΑΣ Γιάννινα

Άκης Λιούτας