15.9 C
Ιωάννινα
28 Ιουνίου 2022
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Καλές επιδόσεις στο μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα

SEGAS logo

Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Χαϊτίδου στη διάρκεια του μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα.

Η αθλήτρια του Νίκου Στυλιανίδη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6,49 μ., που της έδωσε την δεύτερη θέση στον αγώνα, ενώ πριν από αυτό το άλμα πέτυχε 6,45 μέτρα. Η 22χρονη βελτίωσε το ατομικό της 6,36 μ. από τους αγώνες της Αλεξάνδρειας κι έδειξε πως είναι σε θέση να προσεγγίσει στο εγγύς μέλλον επιδόσεις πάνω από τα 6,50 μέτρα.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Φιλίππα Φωτοπούλου (Κύπρος) με 6,79 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ και όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

“Στην αρχή δυσκολεύτηκα λόγω της ζέστης, ωστόσο μετά το βρήκα. Είναι σημαντικό ότι είμαι σταθερή στους περισσότερους αγώνες μου, που είναι τοι ζητούμενο για φέτος. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στη Φιλοθέη με στόχο να βελτιώσω ακόμη περισσότερο το ρεκόρ μου”, είπε η Χαϊτίδου με το τέλος του αγώνα.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ξεπέρασε τα 2,21 μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,24 μ., προκειμένου να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου δεν ξεπέρασε αυτό το ύψος, ωστόσο φαίνεται πως φέτος θα προσεγγίσει αυτές τις επιδόσεις. «Το 2,21 μ. ήταν πολύ καλό άλμα, σε αντίθεση με τις προσπάθειες στα 2,24 μ., που δεν ήταν καλές. Ακόμη είναι νωρίς στη σεζόν, οπότε δεν είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα. Θεωρώ πως τον Ιούνιο θα είμαι πολύ καλύτερα. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου το Σάββατο στην πόλη Λούκα στην Ιταλία», είπε ο Μέρλος

Η Μπουσέ Αρικαζάν (Τουρκία) επικράτησε στο επί κοντώ με 4,37 μ. και χαμένες στη συνέχεια προσπάθειες στα 4,42 μέτρα. Η Κατερίνα Βαγενά ξεπέρασε τα 4,05 μ. και ήταν δεύτερη, ενώ με το ίδιο ύψος η Αλίνα Φλώρου – Δημητριάδου ήταν τρίτη. Η νεαρή αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι. Η Ελένη Πόλακ δεν ήταν σε καλή ημέρα, αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,20 μ., ύψος όπου μπήκε στον αγώνα. Η αθλήτρια θα κάνει τον επόμενο αγώνα στην Κυριακή στα Χανιά.

Καλός αγώνας έγινε στο ύψος των γυναικών με την Κινέζα Ζιαβέν Λου και την Λιθουανή Ούρτε Μπαϊκστίτε να μοιράζονται την πρώτη θέση με 1,91 μ., ενώ με την ίδια επίδοση τρίτη ήταν η Μάγια Νίλσον. Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Τατιάνα Γκούσιν που πέρασε το 1,88 μ. και είχε τρεις αποτυχημένες στο 1,91μ.

Υψηλού επιπέδου μήκος και τριπλούν Ανδρών στο μίτινγκ της Καλλιθέας

Παγκοσμίου επιπέδου ήταν το μήκος των Ανδρών στο μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να απουσίαζε από τον αγώνα προκειμένου θα προστατέψει το πόδι του, ωστόσο οι υπόλοιποι μετέχοντες κατάφεραν να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του σταδίου της Καλλιθέας.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Ινδός Μουραλί Σρισανκάρ με 8,31 μ., ο αθλητής που μοιράζεται μαζί με τον Τεντόγλου την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο 23χρονος έδειξε συνέπεια σε μεγάλα άλματα, σε μια χρονιά, που θα επιδιώξει τη διάκριση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Το φετινό του ρεκόρ βελτίωσε και ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), που είχε καλύτερο άλμα στα 8,27 μ., ενώ «προσγειώθηκε» ακόμη και στα 8,21 μέτρα. Την έκπληξη έκανε ο Γάλλος Τζουλς Πομερί με 8,17 μ. (0,9) και νέο ατομικό ρεκόρ.

Την καλύτερη παρουσία από τους Έλληνες πραγματοποίησε ο Αντώνης Στυλιανίδης με 7,63 μ. (-0,4), επίδοση που του έδωσε την έβδομη θέση.

Το τριπλούν των Ανδρών ικανοποίησε τις προσδοκίες των φίλων του στίβου, αφού όπως αναμενόταν σημειώθηκαν εξαιρετικές επιδόσεις. Οι Κινέζοι αθλητές ήταν αυτοί που έκλεψαν τις εντυπώσεις, καθώς πέτυχαν επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου. Ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης του Τόκιο Γιάμινγκ Σου «προσγειώθηκε» στα 17,22 μ. (0,7) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ κι έγινε ο τρίτος κορυφαίος αθλητής φέτος στον κόσμο.

Ο έμπειρος αθλητής είχε ένα ακόμη μεγάλο άλματα, στα 17,18 μ. (0,4) κι έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Δεύτερος με 16,93 μ. ήταν ο Γιαγκινγκ, ένας αθλητής που έχει ήδη επιδόσεις πάνω από τα 17,00 μέτρα.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Ανδρέας Πανταζής, που είχε καλύτερο άλμα στα 16,49 μ. (1,3) και βελτίωσε το φετινό ρου ρεκόρ. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού, παρότι νωρίτερα στη σεζόν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού έκανε πολύ σταθερό αγώνα, καθώς είχε ακόμη 16,44 μ. (1,3) και 16,21 μέτρα. Ο αθλητής θα κάνει τον επόμενο αγώνα του, την Κυριακή στο μίτινγκ “Βενιζέλεια- Χανιά”.

“Πήγε καλά σήμερα, ωστόσο ήθελα λίγο παραπάνω, γιατί ξέρω πως είναι στις δυνατότητες μου. Προχωράω βήμα, βήμα, γιατί είχα και κάποια προβλήματα το προηγούμενο διάστημα και έμεινα πίσω στα άλματα. Σε αυτούς τους αγώνες έχω την ευκαιρία να μαζέψω δεδομένα, να διορθώσω λάθη για να είμαι ακόμη πιο έτοιμος στη συνέχεια”, είπε ο Πανταζής με το τέλος του αγώνα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε κι έτσι δεν προσέγγισε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων του. Ο αθλητής πέρασε τα 5,35 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 5,60 μέτρα. “Δεν πήγαν καλά σήμερα τα πράγματα, ωστόσο δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί. Στην ουσία ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς. Γενικά είμαι σε καλή κατάσταση και βελτιωμένος σε πολλά τεχνικά μέρη. Θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στις 3 Ιουνίου στο Μπίντγκοζ”, είπε ο Καραλής. Νικητής  ήταν ο Πέτρος Χατζίου με 5,40 μ., ενώ τρίτος με 5,25 μ., ήταν ο Γιάννης Ρίζος.

Αποτελέσματα

Μήκος Γυναικών

Ύψος Ανδρών

Επί κοντώ Γυναικών

Τριπλούν Γυναικών

Ύψος Γυναικών

Μήκος Ανδρών

Related posts

Μεσογειακοί Αγώνες: Ενα χρυσό μετάλλιο και δύο χάλκινα για την Ελλάδα στην δεύτερη ημέρα

Κώστας Γεωργιάδης

«Χάλκινος» ο Πρεβολαράκης στους Μεσογειακούς Αγώνες

Κώστας Γεωργιάδης

Έχασε για λίγο το χρυσό η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 Κ-23 γυναικών του ΑΓΣΙ

Κώστας Γεωργιάδης