11.9 C
Ιωάννινα
2 Δεκεμβρίου 2023
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κόντρα ΣΚΑ Ιωαννίνων και ΠΕΑΚΙ

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον σύλλογο ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής ΣΚΑ Ιωαννίνων και την Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ.

Όλα ξεκίνησαν όταν την Κυριακή 18/6 στον ίδιο χώρο το Κλειστό ΠΕΑΚΙ, φιλοξενήθηκαν το Πανελλήνιο Ξιφασκίας και η ετήσια εκδήλωση-επίδειξη του ΣΚΑ Ιωαννίνων, όπου κατήγγειλε τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ.

Αναλυτικά η διαμαρτυρία του ΣΚΑ Ιωαννίνων:

Ο Σύλλογός Κλασσικού Αθλητισμού Ιωαννίνων (Σ.Κ.Α.Ι.) κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. θέλει να γνωστοποιήσει ότι κατά την ετήσια εκδήλωσή του στο κλειστό γυμναστήριο Λιμνοπούλας, η οποία είχε δρομολογηθεί από τον Φεβρουάριο 2023 να γίνει στις 18 Ιουνίου και είχε πάρει άδεια από το Δ.Σ του ΠΕΑΚΙ , βρέθηκε να συνυπάρχει κάτω από αδιευκρίνιστους λόγους την ίδια ημερομηνία με το πρωτάθλημα της ξιφασκίας, το οποίο ήταν να πραγματοποιηθεί στις 24-25 Ιουνίου.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για την ανεπίτρεπτη αυτή συμπεριφορά, διότι ο Σύλλογός μας δεν είχε καμία ενημέρωση επί του θέματος και ο υπεύθυνος της ξιφασκίας κατόπιν επικοινωνίας μαζί του θεώρησε ότι το γυμναστήριο έπρεπε να εξυπηρετήσει μόνο τα δικά του συμφέροντα.

Στον Σύλλογό μας υπάρχουν 180 αθλητές ηλικίας 4-25 ετών που περιμένουν μία φορά τον χρόνο να δείξουν τις δεξιότητές τους στην ενόργανη, στην ρυθμική και στη γυμναστική για όλους. 700 άτομα, γονείς-θεατές που θέλουν να ευχαριστηθούν την πρόοδο των παιδιών τους, καθώς είμαστε ο μοναδικός Σύλλογος στην πόλη που καλλιεργεί τα συγκεκριμένα αθλήματα.

Δυστυχώς το Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ με την συμπεριφορά του ακυρώνει όλα αυτά τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, τους γονείς τους και τους προπονητές .

Κατόπιν όλων αυτών των γεγονότων θεωρούμε ότι στην πόλη μας γίνεται διαχωρισμός των συλλόγων και των αθλημάτων με αδιευκρίνιστα κριτήρια. Αποδεικνύεται ότι κάποιοι χρήζουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από κάποιους άλλους.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη μας είναι ελάχιστες και δυστυχώς δεν υπάρχει η κατανόηση μεταξύ των συλλόγων και της διοίκησης των εγκαταστάσεων.

Ακόμη μια φορά ο Γιαννιώτικος αθλητισμός βγαίνει αδικημένος επειδή οι αρμόδιες αρχές δεν μπορούν να διαχειριστούν τις καταστάσεις και δεν σέβονται την προσπάθεια των παιδιών και των γονέων.

 

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Πλατή Ευαγγελία Πίσπα Νικολέτα

 

Η απάντηση της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ:

Τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, με έκπληξη διαβάσαμε την «διαμαρτυρία – καταγγελία» του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Ιωαννίνων, σε βάρος της Ε.Δ., για την παραχώρηση του Κλειστού της Λιμνοπούλας, την περασμένη Κυριακή.

Καταρχάς, εκτός από την έκπληξή μας, εκφράζουμε δημόσια και την απορία μας προς το προεδρείο του συγκεκριμένου Συλλόγου, για το αν πραγματικά ήταν ενήμεροι για την συμφωνία που οι ίδιοι έκαναν, ή αν τελικά αποφάσισαν να εκδώσουν μια ανακοίνωση, επειδή… κάποιοι τους προέτρεψαν να το κάνουν εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς…

Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Ιωαννίνων για περί μη ενημέρωσης για την αλλαγή ημερομηνίας της ξιφασκίας, αλλά και για διαχωρισμό των αθλημάτων, διευκρινίζουμε δημόσια τα εξής:

1ον . Εξαιτίας της διεξαγωγής των εκλογών, είχε προ καιρού αλλάξει το Σαββατοκύριακο διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας, αλλαγή για την οποία ήταν ενήμερος ο Σ.Κ.Α.Ι.. Στην προσπάθεια της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, να εξυπηρετηθεί και ο συγκεκριμένος Σύλλογος, υπήρξε προφορική συμφωνία, μεταξύ της Ε.Δ., του εν λόγω Συλλόγου και του Τμήματος Ξιφασκίας του ΠΑΣ Γιάννινα που είχε αναλάβει τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας.

Η προφορική συμφωνία αφορούσε την χρήση του Κλειστού της Λιμνοπούλας, την περασμένη Κυριακή, από τον Σύλλογο Σ.Κ.Α.Ι., αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας.

Παρά την συμφωνία, η οποία επαναλαμβάνουμε πως έγινε και ανάμεσα στους εκπροσώπους των δυο Συλλόγων (Τμήμα Ξιφασκίας ΠΑΣ Γιάννινα – Σύλλογος Σ.ΚΑ.Ι.), τόσο ο κόσμος που παρακολουθούσε τους αγώνες της Ξιφασκίας, όσο και μέλη της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, με έκπληξη είδαν την έντονη αντίδραση μελών του προεδρείου του Σ.Κ.Α.Ι., τα οποία από νωρίς το μεσημέρι απαιτούσαν να αδειάσει το Κλειστό Γυμναστήριο, έχοντας διαφωνία με μέλη του Τμήματος Ξιφασκίας του ΠΑΣ, για την ώρα που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει τους αγώνες και να είχαν αποχωρήσει από το Γυμναστήριο.

2ον. Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς περί «συμπεριφοράς της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ που ακυρώνει όλα αυτά τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό, τους γονείς τους και τους προπονητές» και αφήνουμε τον κόσμο να κρίνει τις ύβρεις και τις συκοφαντίες μέλους του προεδρείου του Σ.Κ.Α.Ι, και μάλιστα με μια απαράδεκτη συμπεριφορά, ακόμη και μπροστά σε μικρούς αθλητές.

3ον. Τα περί διαχωρισμού συλλόγων και αθλημάτων ανήκουν πραγματικά στη σφαίρα της φαντασίας και ο συγκεκριμένος Σύλλογος δεν μπορεί να μιλά για διαχωρισμό, όταν χρησιμοποιεί – και μάλιστα αποκλειστικά – εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ. Υπενθυμίζουμε δε πως και στον συγκεκριμένο Σύλλογο, είχε παραχωρηθεί το Κλειστό δωρεάν, οπότε τα περί διαχωρισμού και εύνοιας, απλά καταρρίπτονται…

4ον Λυπούμαστε πραγματικά που κάποιοι, χωρίς ίχνος σκέψης και επειδή πιθανώς «πιέζονται» από ανθρώπους που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, να επιχειρούν με τέτοιου είδους απαράδεκτες και ψευδείς ανακοινώσεις να μειώσουν την προσπάθεια της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, που μοναδικό στόχο έχει το καλό του τοπικού αθλητισμού, μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα. Αφήνουμε τέτοιους συλλόγους στην κρίση του κόσμου…

Επιφυλασσόμαστε δε για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη λάσπη και τις συκοφαντίες που δέχεται, συντονισμένα, η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, το τελευταίο χρονικό διάστημα και προκειμένου να διαφυλάξουμε την τιμή και την υπόληψή μας, έναντι ημών και των αθλητικών εγκαταστάσεων. Δυστυχώς κάποιοι δεν καταλαβαίνουν αλλιώς ή απλά δεν θέλουν να καταλάβουν…

 

 

 

 

Related posts

Το πρόγραμμα του Εθνικού πρωταθλήματος Χιονοδρομίας – Ποίες διοργανώσεις θα γίνουν στο Μέτσοβο

Κώστας Γεωργιάδης

Για πρόσωπο του μήνα ο Νέστορας Κολιός

Κώστας Γεωργιάδης

Η Γιαννιώτικη κολύμβηση στα «Αλεξάνδρεια»

Κώστας Γεωργιάδης