1.6 C
Ιωάννινα
1 Μαρτίου, 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Με νέα δομή από τον Ιανουάριο οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης

tournoua kozanis3Μόλις δύο χρόνια πέρασαν από τις τελευταίες αλλαγές, που είχε φέρει η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) στο σύστημα των πινάκων αξιολόγησης κι από τον Ιανουάριο του 2021 θα εφαρμοστεί νέα δομή κατάταξης!

Την ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ITTF και κάνει λόγο για ιστορική στιγμή στην παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση επειδή τα Grand Smashes, τα μεγαλύτερα τουρνουά του World Table Tennis, του νέου φορέα της ITTF, θα βρίσκονται στην κορυφή της αξιολόγησης, δηλαδή θα μετράνε το ίδιο με τα Παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Το διεθνές rankinglist θα εκδίδεται πλέον κάθε βδομάδα και όχι κάθε μήνα και γενικά εισάγει αρκετά καινούργια πράγματα. Η παγκόσμια ομοσπονδία τονίζει ότι «η νέα κατάταξη θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη ζωή των εκδηλώσεων του WTT, αναγνωρίζοντας παράλληλα την παράδοση και τη σημασία των αγωνιστικών διοργανώσεων της ITTF». Όπως να ‘χει, οι αθλητές βρίσκονται μπροστά σε μία ακόμη νέα κατάσταση και περιμένοντας να δουν δίκαιο και δυναμικό σύστημα θα ελπίζουν γενικά να μην έχει… αναταράξεις το άθλημα με τις όποιες αλλαγές συστημάτων εφαρμοστούν τον νέο χρόνο…

Η διεθνής ομοσπονδία λοιπόν, παρουσίασε με περηφάνια τη νέα δομή στον πίνακα αξιολόγησης και μεταξύ άλλων ανέφερε στο ρεπορτάζ της:

– Τα Grand Smashes θα κάνουν το ντεμπούτο τους το νέο έτος και θα είναι τα τοπ επαμειβόμενα τουρνουά από τη σειρά του WTT, που αντικαθιστά τα World Tour. Θα πάνε μαζί με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως τα τρία γεγονότα στην κορυφή της πυραμίδας του ranking και το κάθε ένα θα επιβραβεύει με 2000 πόντους τους νικητές. Με προγραμματισμό έως και τεσσάρων Grand Smashes κάθε χρόνο, οι επιδόσεις σε αυτά τα γεγονότα θα γίνουν οι πιο κρίσιμες για τον καθορισμό της παγκόσμιας κατάταξης ενός αθλητή.

– Από τότε που ανακοινώθηκε το πλάνο για το Grand Smash πόλεις που ξεχωρίζουν απ’ όλο τον κόσμο έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων συμβολαίων φιλοξενίας. Σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για τις δύο πόλεις των εναρκτήριων Grand Smash για το 2021.

– Η νέα δομή κατάταξης θεσπίστηκε για να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο, προοδευτικό και πιο δυναμικό σύστημα, που θα συμβάλει σε μεγαλύτερη διακύμανση για τους αθλητές. Ταυτόχρονα το rankingκαθίσταται πιο απλό στην κατανόησή του για τους φιλάθλους, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τους χορηγούς.

– Στον παρακάτω πίνακα οι rankings points για τα διάφορα events, όπως ανακοινώθηκαν από την ITTF

GRAND SMASH 2000

Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2000

Ολυμπιακοί Αγώνες 2000

WTTCUPFINALS 1500

ITTF WORLD CUP 1500

WTT CHAMPIONS 1000

WTT STAR CONTENDER 600

CONTINENTAL CUP 500

CONTINENTAL CHAMPIONSHIP 500

WTT CONTENDER 400

MULTI SPORT GAMES 100

INTERNATIONAL EVENTS 100

ITTF WORLD YOUTH CHAMPIONSHIP 75

WTT FUTURE STARS CUP 75

WTT YOUTH STAR CONTENDER 60

WTTYOUTHCONTENDER 20

– Το διαφοροποιημένο σύστημα αποκαθιστά επίσης το μονοπάτι από την κατηγορία των νέων έως την ανώτερη κατηγορία. Με πόντους που προσφέρονται από το Table Tennis World rankings για αθλητές που συμμετέχουν στην ηλικιακή κατηγορία Under19 της σειράς αγώνων WTT και διασφαλίζουν από την αρχή καλή προοπτική για το μέλλον. Οι ξεχωριστές βαθμολογίες για τα WTT Youth Series θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2021.

Το σύστημα εισάγει επίσης μια σειρά από νέες πρωτοβουλίες ώστε να ενισχύσει την επιθυμία της ITTF και του WTT να παρουσιάσουν μια δομή πιο φιλική προς τους αθλητές και τους φιλάθλους.

Εδώ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που περιλαμβάνει:

Οι κατατάξεις δημοσιεύονται εβδομαδιαίως, κάθε Τρίτη, αντί μηνιαίως, που ίσχυε εδώ και πολλά χρόνια

Η κατάταξη χρησιμοποιείται αυτομάτως με τον καθορισμό της δήλωσης συμμετοχής των παικτών σε τουρνουά

Η θέση του κάθε αθλητή για την κλήρωση (seed) καθορίζεται άμεσα από την κατάταξη, κατά τη στιγμή της αντίστοιχης κλήρωσης

Οι αθλητές θα παίρνουν πόντους με βάση μία συνολική επίδοση

Όταν θα προχωρούν από την προκριματική φάση θα λαμβάνουν πόντους για τους προκριματικούς και τους αγώνες των κεντρικών ταμπλό

Οι πόντοι κατάταξης από οποιοδήποτε eventθα λήγουν μετά από 12 μήνες

Θα υπολογίζονται για τους βαθμούς τα 8 καλύτερα αποτελέσματα του κάθε αθλητή

Μόνο η καλύτερη ηπειρωτική/διεθνής διοργάνωση, θα συμπεριληφθεί στις καλύτερες οκτώ μετρήσεις

Ένας μηχανισμός μετάβασης, που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2021, θα «μεταφέρει» το rankingτου κάθε αθλητή στη νέα δομή

Τις κατηγορίες Ατομικό ανδρών και γυναικών, Διπλό ζευγάρια ανδρών-γυναικών, Διπλό ατομικά ανδρών-γυναικών, Διπλό μικτό ζευγάρια ανδρών-γυναικών, Διπλό μικτό ανδρών-γυναικών ατομικά

Μια ξεχωριστή λίστα Ολυμπιακής Κατάταξης (OlympicRankinglist) όπου οι πόντοι που κερδίζονται σε εκδηλώσεις WTT θα μετατρέπονται με βάση τις προηγούμενες παγκόσμιες κατατάξεις της ITTF

Η πλήρης δομή κατάταξης του 2021, οι κατανομές πόντων και οι τελικοί κανονισμοί θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο της ITTF πριν αλλάξει ο χρόνος.

Related posts

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χιονοσανίδας

Κώστας Γεωργιάδης

Οι επιδόσεις στο ομαδικό σπριντ

Κώστας Γεωργιάδης

Η ΓΣ και οι αρχαιρεσίες στην ΕΟΧΑ

Κώστας Γεωργιάδης