14.4 C
Ιωάννινα
9 Δεκεμβρίου 2022
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με πλούσια βιογραφικά οι ομιλητές του διεθνούς Συνεδρίου για τη διαχείριση αγωνιστικών χώρων

Οι ομιλητές που θα συμμετάσχουν στο διεθνές συνέδριο με θέμα τη διαχείριση των αγωνιστικών χώρων, στις 28 και 29 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα), το οποίο διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Super League, διαθέτουν πλούσια επιστημονική κατάρτιση, αλλά και εμπειρία επί του πεδίου, όπως επισημαίνει η Λίγκα στην ιστοσελίδα της.

Ήδη, όλες οι ομάδες της Super League, καθώς και εκπρόσωποι από δεκάδες εταιρείες στην Ελλάδα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο διεθνές Συνέδριο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η διαχείριση των αγωνιστικών χώρων αποτελεί πλέον μια επιστημονική διαδικασία, η οποία διαρκώς αναβαθμίζεται και στη χώρα μας.

Παρατίθενται, ενδεικτικά, τα βιογραφικά μερικών εκ των ομιλητών:

Ben Corby, Senior Sports Turf Manager, Desert Group, UAE

Ben Corby, Senior Sports Turf Manager, Desert Group, UAE
Ο Ben ειδικεύεται στη συντήρηση και την κατασκευή χλοοτάπητα με πάνω από 18 χρόνια διεθνή εμπειρία. Εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Ινδία. Συμμετείχε σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2009/10 και 2017/18, το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA U17 2013, το Dubai International Rugby 7 κάθε χρόνο από το 2006 και πολλές άλλες.

Ως Head Groundsman/Senior Sports Turf Manager στο Desert Group, ο Ben διαχειρίζεται πολλές αθλητικές επιφάνειες, για ποδόσφαιρο, ράγκμπι, κρίκετ, ιπποδρομίες και γκολφ στα ΗΑΕ από το 2006.

Ian Craig, International Turfgrass Development Manager, ProPitch, UK

Ο Ian έχει 20 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στη βιομηχανία του αθλητικού χλοοτάπητα, έχοντας εργαστεί σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου, το 2014 και το 2018, τους Τελικούς UEFA Champions League, UEFA Europa League και το Euro 2020 και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής (AFCON 2015 και 2017), μεταξύ άλλων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο Ian προσέφερε την τεχνογνωσία του για γήπεδα στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Αφρική και την Ασία και παρείχε εκπαίδευση στο προσωπικό συντήρησης των χλοοταπήτων.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση θερμόφιλων και ψυχρόφιλων ποικιλιών χλοοταπήτων και έχει ιδιαίτερη τεχνογνωσία σε ακραία ψυχρά κλίματα, έχοντας διαχείριση χλοοτάπητα κατά τους χειμερινούς μήνες στη Νορβηγία, τη Ρωσία και τη Μογγολία.

Ο Ian αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire το 2006 με πτυχίο στην Επιστήμη του χλοοτάπητα (Turfgrass).

Oliver Deeming, Assistant Groundsman, Tottenham Hotspur FC

Oliver Deeming, Assistant Groundsman, Tottenham Hotspur FC
Ο Oliver είναι βοηθός συντήρησης χλοοτάπητα στην Tottenham Hotspur, στο διάσημο στάδιο πολλαπλών χρήσεών της. Ένα στάδιο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών και μη εκδηλώσεων, όπως αγώνες NFL, ράγκμπι και συναυλίες, καθώς φυσικά και αγώνες της Tottenham Hotspur.

Την περίοδο που ο Όλιβερ βρίσκεται στην Τότεναμ, η ομάδα του έχει τιμηθεί με μεγάλο έπαινο (20/21) και πρώτο βραβείο (21/22) για το χλοοτάπητα της χρονιάς στην Premier League. Ο Όλιβερ βρίσκεται στην Τότεναμ από το 2021 και έχει 7 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο.

Η εμπειρία του στη συντήρηση αθλητικών επιφανειών εκτείνεται πέρα από το ποδόσφαιρο, καθώς πριν από την Tottenham ήταν Αναπληρωτής Επικεφαλής υπεύθυνος συντήρησης χλοοτάπητα στη Northampton Saints RFC, βραβευμένος με την ομάδα του στο GMA Rugby Union Grounds.

Xavi Tordera, Area Manager, Stadium Grow Lighting (SGL), FIFA Consultant

Xavi Tordera, Area Manager, Stadium Grow Lighting (SGL), FIFA Consultant
Ο Τσάβι Τορδέρα είναι πρώην επικεφαλής Grounds Manager της Barcelona για 16 χρόνια και πλέον επιτετραμμένος για τη Νότια Αμερική και τη Νότια Ευρώπη με το SGL System από το 2013 και σύμβουλος της FIFA από το 2012. Μετρά πάνω από 25 χρόνια πρακτικής εμπειρίας στη διαχείριση αθλητικών επιφανειών.

Ο Τσάβι παρέχει συμβουλευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε ποδοσφαιρικούς συλλόγους και ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο. Οι δραστηριότητές του επεκτείνονται στους σημαντικότερους τομείς που αφορούν την κατασκευή, ανάπτυξη και συντήρηση γηπέδων φυσικού και τεχνητού χλοοτάπητα, καθώς και επιθεωρήσεις και συστάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των γηπέδων.

Ως μέλος του FIFA Natural Grass Consulting Group, ο Τσάβι έχει συμβάλει στην ανάπτυξη των κατευθυντήριων γραμμών συντήρησης φυσικού χλοοτάπητα και του οδηγού διευθυντή για γήπεδα με φυσικό γρασίδι.

Το 2012, υπηρέτησε ως Συμπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διαχείρισης Σταδίων & Ασφάλειας (ESSMA) και προέδρευσε της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Head Ground Managers για την ανάπτυξη Pitch Management στην Ευρώπη.

Niall MacPhee, Associate Director, Sports Labs, UK

Niall MacPhee, Associate Director, Sports Labs, UK
Ο Niall εργάζεται στον τομέα των αθλητικών επιφανειών για 15 χρόνια, από τότε που ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο ως Μηχανικός Αθλητικών Επιφανειών, πιστοποιώντας αθλητικές επιφάνειες και τεχνολογία σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της FIFA και άλλων παγκόσμιων αθλητικών φορέων.

Ο Niall συσχετίζει με αντικειμενικά δεδομένα δοκιμών για την ασφάλεια και την απόδοση των αθλητών, βελτιώνοντας τις επιφάνειες, με βάση και τις δικές τους παρατηρήσεις.

Αυτό περιλαμβάνει την τεχνολογική καινοτομία και μεθόδους δοκιμών με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Marcela Muñoz, Turf Business Manager, Bion International, Member of the Board of Directors, European Turfgrass Society

Marcela Muñoz, Turf Business Manager, Bion International, Member of the Board of Directors, European Turfgrass Society
Η Marcela είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη κορυφαία ειδικός στο χλοοτάπητα με περισσότερα από 15 χρόνια στον κλάδο.

Είναι Γεωπόνος Μηχανικός με Master of Science από το The Ohio State University και παθιασμένη ποδοσφαιρίστρια.

Εργάστηκε ως σύμβουλος για τουρνουά της FIFA, ως τεχνική υπεύθυνη για την Syngenta EAME και είναι μέλος του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χλοοτάπητα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Marcela έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις και χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας για το STRI ως σύμβουλος γεωπόνος χλοοτάπητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Βραζιλίας FIFA 2014 και παρέχοντας τεχνική υποστήριξη στο Ryder Cup στο Le Golf National στο Παρίσι.

Η Marcela έχει επίσης συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα στην αιχμή της επιστήμης του χλοοτάπητα, συνεργαζόμενη στενά με την ερευνητική εγκατάσταση Syngenta Turf στην Ελβετία και το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και με πολλές ενώσεις χλοοτάπητα σε όλο τον κόσμο.

Carlos Venegas, Grounds Manager, Sevilla FC

Carlos Venegas, Grounds Manager, Sevilla FC
Βραβευμένος αρμόδιος χλοοτάπητα από τη La Liga (Βραβείο Καλύτερου Groundsman 2014), ο Carlos είναι ο Grounds Manager της Sevilla FC για 14 χρόνια. Είναι υπεύθυνος για όλες τις επιφάνειες αγώνων στη Sevilla FC, διαχειριζόμενος συνολικά 8 φυσικά και 4 συνθετικά γήπεδα, συμπεριλαμβανομένου του γηπέδου του συλλόγου Ramón Sánchez Pizjuán, του 5 αστέρων UEFA Europa League Final Venue 2022.

Παράλληλα με τα γήπεδα ποδοσφαίρου, ο Carlos εργάζεται επίσης για 8 χρόνια σε γήπεδα γκολφ. Είναι Δάσκαλος Master in Golf και επόπτης ποδοσφαίρου στη Μάλαγα της Ισπανίας από το 2016.

Ο Carlos είναι κάτοχος BEng in Agriculture (Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης), BSc στην Επιστήμη και Διαχείριση Χλοοτάπητα (Πανεπιστήμιο του Essex) και MSc στην παθολογία φυτών από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης.

Adam Witchell, Turf Manager, The Nurture Landscapes Group | Head Groundsman, Harlequins Rugby, Pitch Advisor, Grounds Management Association (GMA)

Adam Witchell, Turf Manager, The Nurture Landscapes Group | Head Groundsman, Harlequins Rugby, Pitch Advisor, Grounds Management Association (GMA)
Ο Adam είναι αφοσιωμένος στη συντήρηση των αθλητικών επιφανειών στην καλύτερη κατάσταση χρησιμοποιώντας τα πιο βιώσιμα προϊόντα και πάντα με γνώμονα το περιβάλλον.

Είναι ο μόνος Head Groundsman που διατήρησε και ετοίμασε ένα πλήρως οργανικό γήπεδο vegan για επαγγελματική αθλητική χρήση, δουλεύοντας επί του παρόντος με τους Harlequins Rugby και παλαιότερα με την Forest Green Rovers, την πιο πράσινη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο.

Ο Adam έχει εκτενή εμπειρία σε περιβάλλον γηπέδων ποδοσφαίρου καθώς και σε επίπεδο βάσης, γνώση διαφορετικών υβριδικών συστημάτων και διαθέτει καλές γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τη συντήρηση και διαχείριση γηπέδων γκολφ.

Με τα χρόνια, ο Adam έχει λάβει πολλά βραβεία και υποψηφιότητες για τη δουλειά του ως Turf Manager, συμπεριλαμβανομένου του IOG Environmental and Ecology Award 2018.

Πάντα αναζητά να αναπτύξει και να υιοθετήσει νέα πράσινη τεχνολογία και προϊόντα που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου παραγωγής αθλητικών επιφανειών παγκόσμιας κλάσης.

Matthew Le Brun, Business Development Manager – Sports Turf, Advance Grass Solutions (AGS)

Matthew Le Brun, Business Development Manager – Sports Turf, Advance Grass Solutions (AGS)
Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας – ως Εκπαιδευτής/Αξιολογητής σε Μηχανήματα και έχοντας περάσει τα τελευταία 8 χρόνια δουλεύοντας με μια σειρά εθνικών λογαριασμών υψηλού προφίλ.

Έχει επιδείξει κορυφαία αποτελέσματα σε ποδοσφαιρικά γήπεδα, γήπεδα κρίκετ και τένις, εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Γκολφ Tour και πολλές άλλες αθλητικές επιφάνειες.

Συλλέγει ετησίως δεκάδες χιλιάδες στοιχεία γεωπονικών δεδομένων και υλοποιεί πλήρεις αξιολογήσεις, ειδικές ερευνητικές μελέτες, ανάπτυξη προϊόντων, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και στρατηγικές βιωσιμότητας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου “Διαχείριση θερμόφιλων αγωνιστικών επιφανειών στο Μεσογειακό περιβάλλον” στο ξενοδοχείο Royal Olympic (Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα):

1η ΗΜΕΡΑ – Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

1η Συνεδρία – ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

09.45-10.30 Εναρκτήρια υποδοχή – Επίσημοι χαιρετισμοί
10.30-11.10 Marcela Muñoz, Turf Business Manager, Bion International
11.10-11.20 Διάλειμμα για καφέ
11.20-12.00 Oliver Deeming, Assistant Groundsman, Tottenham Hotspur FC
12.00-12.40 Niall MacPhee, Associate Director, Sports Labs
12.40-13.20 Andre Wolbrink, Ομιλητής Χρυσού Χορηγού, SunRise Premium Turf Fields – G.I. Karnomourakis Energeiaki AE
13.20-13.30 Σύνοψη και ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίας

2η Συνεδρία – ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

15.30-15.40 Εναρκτήρια υποδοχή ⎯ Επισκόπηση ατζέντας
15.40-16.20 Xavi Tordera, Area Manager, SGL ⎯ FIFA Consultant
16.20-17.00 Ian Craig, Agronomist, Propitch ⎯ UEFA Consultant
17.00-17.15 Διάλειμμα για καφέ
17.15-17.55 Ben Corby, Sports Turf Manager, Desert Group
17.55-18.10 Σύνοψη και ολοκλήρωση της δεύτερης συνεδρίας

2η ΗΜΕΡΑ – Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

3η Συνεδρία – ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

09.00-10.00 Αφίξεις
10.00-10.10 Εναρκτήρια υποδοχή ⎯ Επισκόπηση ατζέντας
10.10-10.50 Carlos Venegas, Grounds Manager, Sevilla F.C.
10.50-11.30 Matt Le Brun, Business Development Manager, Advance Grass Solutions
11.30-11.45 Διάλειμμα για καφέ
11.45-12.25 Adam Witchell, Turf Manager, The Nurture Landscapes Group
12.25-12.40 Σύνοψη και ολοκλήρωση της τρίτης συνεδρίας
12.40-13.00 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η Super League εκφράζει τις ευχαριστίες της στο συνδιοργανωτή και επιστημονικό υπεύθυνο της εταιρείας Grassform, κ. Αντώνη Γκριμότση, το Χρυσό Χορηγό του συνεδρίου SUNRISE PREMIUM TURF FIELDS-Γ.Ι.ΚΑΡΝΟΜΟΥΡΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ καθώς και τους Χορηγούς COMPO EXPERT, GENNATOS TURF, HELLASOD, ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ-ΚΟΥΝΕΛΑΚΗΣ και ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

Related posts

“Ευκαιρία για διακρίσεις και για εξέλιξη των παιδιών”

Κώστας Γεωργιάδης

ΕΠΟ: Θα αναρτώνται οι δικαστικές αποφάσεις

Κώστας Γεωργιάδης

Συνεδρίασε το Συντονιστικό- Σε ετοιμότητα για έντονα καιρικά φαινόμενα

Κώστας Γεωργιάδης