21.9 C
Ιωάννινα
18 Μαΐου 2024
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Μια λαμπρή βραδιά για τον ελληνικό στίβο: Τιμήθηκε ο ΑΓΣΙ

Ήταν μια βραδιά βαθιάς συγκίνησης. Μια βραδιά όπου το σήμερα συνάντησε το χθες και οι μνήμες έγιναν οδηγός για το μέλλον. Ήταν η βραδιά της γιορτής των κορυφαίων του ελληνικού στίβου.

Των αθλητών, αθλητριών και των προπονητών τους, που τη χρονιά που πέρασε κατάφεραν να πετύχουν σπουδαίες διακρίσεις και να ανυψώσουν ακόμη περισσότερο την έτσι και αλλιώς ανοδική πορεία των τελευταίων ετών του ελληνικού στίβου. Στην όμορφη γιορτή στο Athens Marriot πρωταγωνιστές ήταν δίχως αμφιβολία οι αθλητές και αθλήτριες, όμως, δεν ήταν οι μόνοι που τιμήθηκαν καθώς η Ομοσπονδία είχε την ευκαιρία να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε φορείς και προσωπικότητες που στέκονται δίπλα στο έργο τους.

Τη γιορτή άνοιξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που αφού μίλησε με λόγια υπερηφάνιας και αγάπης για τα παιδιά του ελληνικού στίβου βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση για τις άμεσες και αποτελεσματικές του κινήσεις, που έχουν αναμορφώσει το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ.

“Σήμερα βραβεύουμε τους κορυφαίους και τις κορυφαίες , τους προπονητές τους, τα σωματεία και προσωπικότητες που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν θετικό ρόλο στην ανάπτυξη του στίβου. Είναι ιδιαίτερη τιμή για την οικογένεια του στίβου, που μας κάνει να νιώθουμε ικανοποίηση και περηφάνια”, είπε η πρόεδρος και συμπλήρωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενη που είναι σήμερα εδώ μαζί μας, παλιές δόξες του χώρου μας. Ο Γιώργος Βαμβακάς, ο Κοσμάς Στρατός , ο Στράτος Βασιλείου, η Κούλα Γιαννακίδου, με τους οποίους βρεθήκαμε στα στάδια”, είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που λίγο πριν κατέβει από το βήμα, μίλησε από καρδιάς για τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. “Την πολιτική μου τοποθέτηση την ξέρετε. Πίστευα πάντα κ πιστεύω τις πολιτικές τις υλοποιούν πρόσωπα και χρειάζεται αποφασιστικότητα από τα πρόσωπα που την υλοποιούν. Κύριε υπουργέ μιλάω για εσάς. Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί από την αρχή μας δέχθηκε στο γραφείο του και μας άκουσε. Πήρε μέτρα σημαντικά για εμάς, όπως η εγκύκλιος για τις προδιαγραφές των σταδίων και φυσικά η αμεσότητα του στο θέμα του κλειστού του ΟΑΚΑ. Με τις ενέργειες του έγιναν άμεσα σημαντικά έργα, που αναβάθμισαν την προπονητική των αθλητών και αθλητριών. Κύριε υπουργέ θέλω να σας ευχαριστώ και θα το κάνω δίνοντας σας αυτό το δώρο. Την εμφάνιση της εθνικής ομάδας με τις υπογραφές των αθλητών και αθλητριών που γυμνάζονται στην εγκατάσταση “είπε η πρόεδρος, που αμέσως μετά αιφνιδίασε ευχάριστα τον Υπουργό χαρίζοντας του ένα αντιανεμικό της εθνικής ομάδας με τις υπογραφές των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, αλλά και προπονητών, που κάνουν χρήση του ΟΑΚΑ και με τις παρεμβάσεις του Υπουργού αναβαθμίστηκε η ποιότητα της προπόνησης τους.

Ο κ. Βρούτσης αφού ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, είπε στον σύντομο χαιρετισμό του: Αυτά τα λόγια με συγκίνησαν. Όταν ανέλαβα και άκουσα για την κατάσταση που επικρατεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ αποφάσισα να δώσω άμεσα λύση. Πήγα εκεί και είδα πως γυμνάζονται σπουδαίοι αθλητές σε ένα χώρο που δεν ήταν όπως του αρμόζει”, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός αθλητισμού, που δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην Ομοσπονδία και τους αθλητές και τις αθλήτριες της.

Λίγο αργότερα στο βήμα ανέβηκε η Υφυπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που βραβεύτηκε, από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για την προσφορά της στο έργο της Ομοσπονδίας. “Είμαι παρούσα να στηρίξω κάθε προσπάθεια που κάνετε για να στηρίξετε το πιο λαμπερό το πιο υγιές πρόσωπο της χώρας μας προς τα έξω”, είπε η Υπουργός Τουρισμού.

Σειρά στη συνέχεια πήρε ο Υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, που με την ευκαιρία του χαιρετισμού, αναφέρθηκε και στη συνεργασία στην οποία έχει η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Υπουργείο και για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Η βραδιά όμως ήταν αφιερωμένη στους αθλητές και στις αθλήτριες, που κατέκτησαν μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, στα Ευρωπαϊκό Κ23 και Κ20 και στις Ολυμπιακές ημέρες νεότητας.

Μια από τις δυνατότερες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ανέβηκαν στο βήμα τρεις μεγάλες μορφές του ελληνικού αθλητισμού, η Βούλα Πατουλίδου, η Νίκη Μπακογιάννη και ο Λάμπρος Παπακώστας (διαβάστε αναλυτικά εδώ). Tις τρεις μεγάλες μορφές του ελληνικού στίβου βράβευσε, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο οποίος παρουσίασε τα νέα μετάλλια των πανελληνίων αγώνων (διαβάστε εδώ).

Παράλληλα βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι του κοινού, ενώ υπήρξαν ειδικές βραβεύσεις, καθώς και βραβεύσεις φορέων.

Μία από αυτές αφορούσαν στη Stoiximan, που είναι μια εταιρεία που με συνέπεια και σταθερότητα, για τουλάχιστον μία δεκαετία, στηρίζει έμπρακτα τον Αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, υλοποιεί δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, που σκοπό έχουν να καταστήσουν τον αθλητισμό και τη χαρά που αυτός προσφέρει προσιτό σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Από το 2022 βρίσκεται στην χορηγική οικογένεια του ΣΕΓΑΣ, τόσο ως Επίσημος Χορηγός του Μαραθωνίου, όσο και της Εθνικής Ομάδας Στίβου.

Μάλιστα στο επόμενο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ θα πάει προς έγκριση η ανανέωση της χορηγίας της Stoiximan για έναν ακόμα χρόνο και μάλιστα, έπειτα από εισήγηση της ομοσπονδίας θα προβλεφθεί πριμ ύψους έως και 50.000 ευρώ για την κατάκτηση μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης βράβευσε τον Εμπορικό Διευθυντή της Stoiximan, Νίκο Φλίγκο.

Η βραδιά έκλεισε με μια ακόμη δυνατή στιγμή, τη βράβευση του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ με το έπαθλο Ευάγγελου Δεπάστα, για το ευ αγωνίζεσθαι, με αφορμή την εθελοντική στήριξη του στους πλημμυροπαθείς της περιοχής του, στην Καρδίτσα. Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής με τη στάση του αυτή προχώρησε σε μια μια μοναδική πράξη ανθρωπιάς, θάρρους και αλληλεγγύης.

Αναλυτικά οι σημερινές βραβεύσεις

Βραβεύσεις Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών

Μίλτος Τεντόγλου Μήκος
1ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, Βουδαπέστη
1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Κωνσταντινούπολη
Προπονητής: Γιώργος Πομάσκι

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη 35χλμ. βάδην
3η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, Βουδαπέστη
Προπονητής: Μπρεντ Βάλανς

Νίκος Ανδρικόπουλος Τριπλούν
2ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Κωνσταντινούπολη
Προπονητής: Δημήτρης Βασιλικός

Εμμανουήλ Καραλής Επί κοντώ
2ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Κωνσταντινούπολη
Προπονητής: Χάρης Καραλής

Ελίνα Τζένγκο Ακοντισμός
1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ23, Έσπο
Προπονητής: Γιωργος Μποτσκαριώβ

Παναγιώτα Δόση Ύψος
2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθημα Α/Γ Κ23, Έσπο
Προπονητής: Θοδωρής Δόσης

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου 200 μ.
3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ23, Έσπο
Προπονήτρια: Κατερίνα Αλεξοπούλου

Μαρία – Γεωργία Δεσπολλάρη 800 μ.
3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ23, Έσπο
Προπονητής: Μιχάλης Αναγνώστου

Βασιλική Καλλιμογιάννη 3.000 μ. στιπλ
3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ20, Ιερουσαλήμ
Προπονητής: Ιάσονας Ιωαννίδης

Δημήτρης Αντωνάτος Σφαιροβολία
3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ20, Ιερουσαλήμ
Προπονητής: Γρηγόρης Τζωρτζιάδης

Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας, Μάριμπορ
Χρυσά Μετάλλια
Δημήτρης Αντωνάτος – Σφαιροβολία
Γιάννης Γκάρτσιος – Τριπλούν

Ασημένια Μετάλλια
Ιουλιάννα Ρούσσου – 800 μ. Προπονητής: Δημήτρης Πλατής
Μαρία Ραφαηλίδου – Σφαιροβολία – 16.25, Προπονητής: Γιώργος Μποτσκαριωβ
Βλαδίμηρος Ανδρεάδης – 400 μ. εμπόδια – 52.70, Προπονητής: Σοφιανός Τριάντος

Χάλκινα Μετάλλια
Πασχάλης Γεννίκης – Ύψος, προπονητής: Παναγιώτης Γούλας
Παύλος Κριαράς – Επί Κοντώ, Προπονητής: Κώστας Τσαταλος
Εβίνα Παναγιώτου – Επί Κοντώ, Προπονητής: Νίκος Βαρσάμης
Μαρία Ραφαηλίδου – Δισκοβολία,
Νίκος Σιδηρένιος – Σφυροβολία, Προπονητής: Κώστας Κοροσιδης

Βραβεία Κοινού
Κορυφαίος Άνδρας: Μίλτος Τεντόγλου
Κορυφαία Γυναίκα: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Κορυφαίος Άνδρας Κ23: 4Χ100 μ. (Βασίλης Μυριανθόπουλος, Γιάννης Γρανιτσιώτης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Καριοφύλλης, Θοδωρής Βροντινός, Βασίλης Παπαμαργαρίτης)
Κορυφαία Γυναίκα Κ23: Παναγιώτα Δόση

Κορυφαίος Άνδρας Κ20: Χρήστος Χήτας
Κορυφαία Γυναίκα Κ20: Βασιλική Καλλιμογιάννη

Κορυφαίος Άνδρας Κ18: Παύλος Κριαράς
Κορυφαία Γυναίκα 18: Μαρία Ραφαηλίδου

Ειδικές βραβεύσεις στους Ολυμπιονίκες
Βούλα Πατουλίδου 100 μ. εμπ.
Νίκη Μπακογιάννη ύψος
Λάμπρο Παπακώστα ύψος

Φορείς και προσωπικότητες

Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς
Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης
Δήμαρχος Πάργας Νίκο Ζαχαριά
Stoiximan

Βραβεύσεις κορυφαίων σωματείων

Πρώτο σωματείο στην ετήσια αξιολόγηση και 1ος Επαρχιακός σύλλογος 2023 ΑΓΣ Ιωαννίνων

Νικητές σύλλογοι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2023
Άνδρες: ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος
Γυναίκες: ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας
Άνδρες Κ23: ΓΣ Κηφισιάς
Γυναίκες Κ23: ΑΣ Κένταυρος/ ΑΟ Κάλλιστος
Άνδρες Κ20: ΣΑ Κολλέγιο Αθηνών
Γυναίκες Κ20: ΣΑ Κολλέγιο Αθηνών
Άνδρες Κ18: ΟΦΗ
Γυναίκες Κ18: ΣΑ Κολλέγιο Αθηνών
Αγόρια Κ16 Βόρειος Όμιλος: ΑΓΣ Ιωαννίνων
Κορίτσια Κ16 Βόρειος όμιλος: ΑΓΣ Ιωαννίνων
Αγόρια Κ16 Νότιος όμιλος: ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος
Κορίτσια Κ16 Νότιος όμιλος: ΓΣ Κερατσινίου
Ανωμάλου εδάφους Α/Γ: ΣΑ Κολλέγιο Αθηνών

Σωματεία 10αδας: ΓΣ Γλυφάδας, ΓΣ Σέρρες 93, ΝΓΣ Ηρακλής, Πυγμή Ευόσμου.

Ειδικά βραβεία
Έπαθλο Ιωάννης Σταματόπουλος (κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής) Παναγιώτα Δόση (ύψος)
‘Επαθλο Κώστας Σπανίδης (κορυφαίος ρίπτης) Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός)
Έπαθλο Βασίλη Σεβαστή (κορυφαίος αθλητής/τρια συνθέτων) Άγγελος- Τζανής Ανδρέογλου
Έπαθλο Ευάγγελου Δεσπάστα (ευ αγωνίζεσθαι) Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ για την εθελοντική στήριξη του στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας

Related posts

Πανελλήνια μετάλλια για την ξιφασκία του ΠΑΣ Γιάννινα

Κώστας Γεωργιάδης

Χρυσό και ασημένιο για τον Π.Ν.Ο.Ι. στην Α’ Φάση του Πανελλήνιου Κωπηλασίας

Κώστας Γεωργιάδης

Με πλούσια «συγκομιδή» μεταλλίων επιστρέφει ο Ν.Ο.Ι. από τον Σχοινιά!

Κώστας Γεωργιάδης