26.9 C
Ιωάννινα
1 Αυγούστου 2021
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μιχάλης Τσίντας: «Είμαι εδώ και θα είμαι με όλες μου τις δυνάμεις για αυτές τις αθλήτριες που τις έχω σαν παιδιά μου»

Τις σκέψεις του για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο εξέφρασε ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδας Γιάννενα wfc Μιχάλης Τσίντας. Ο έμπειρος παράγοντας μίλησε για την ομάδα και τους δικούς του στόχους στον Μιχάλη Τσάγκα και το www.sportsioannina.gr, μένοντας παράλληλα πολύ ευχαριστημένος για την σεζόν που μόλις τέλειωσε. Πάμε να δούμε τι μας είπε…

 

-Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

 

-Η σκέψη έγινε όταν ήμουν παράγοντας στην Ζωοδόχο. Σε ένα παιχνίδι Ζωοδόχος-Πέραμα, συναντήθηκα με τον Κώστα Παύλου και συζητήσαμε το ενδεχόμενο ενασχόλησης με τη γυναικεία ομάδα. Όταν λοιπόν εντάχθηκα στην ομάδα, κάναμε συζήτηση για αλλαγή ονόματος της ομάδας και να απεμπλακεί από την Προοδευτική Περάματος. Έγινε μια «τιτάνια» προσπάθεια και άλλαξε το όνομα και το ΑΦΜ χωρίς να υποβιβαστούμε. Όλο αυτό πιστώνεται στον Κώστα Παύλου. Στη συνέχεια κάναμε μια κουβέντα και γράψαμε γύρω στα 20-30 μέλη, και μετά από συζήτηση με τον Κώστα Παύλου και Ηλία Κωτσόβολο, ανέλαβα την προεδρία. Δεν έχουμε θέσεις όμως γενικά, είμαστε ένα ενωμένο  σύνολο, με καλή θέληση και διάθεση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτή την ομάδα.

 

-Πως ήταν η μετάβαση από το ανδρικό στο γυναικείο ποδόσφαιρο;

 

-Είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις με το ίδιο όμως αντικείμενο. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος συμπεριφοράς καθώς είναι δύσκολο κομμάτι το γυναικείο ποδόσφαιρο, αφού δεν έχει προσεχθεί καθόλου από την Ε.Π.Ο. Σήμερα αδικείται το γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει η σκέψη για καλυτέρευση των συνθηκών. Για μένα ήταν εύκολη η μετάβαση, καθώς έχω ασχοληθεί χρόνια με το ερασιτεχνικό, από πολλές θέσεις είτε σαν παράγοντας, είτε σαν ποδοσφαιριστής, είτε σαν προπονητής. Θεωρώ ότι γνωρίζω καλά το αντικείμενο και θέλω να είμαι χρήσιμος στην ομάδα! Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τα κορίτσια και σίγουρα διαφορετικό από τα αγόρια, γι΄ αυτό έπρεπε να βάλουμε στη διοίκηση και κάποιον άνθρωπό που μπορεί να μπαίνει στα αποδυτήρια. Επιλογή μας λοιπόν ήταν η Νάνσυ Μαυρογιώργου σαν Γενική Αρχηγό, και πέρυσι μας βοήθησε πάρα πολύ, κάτι που δεν έγινε φέτος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η ενασχόληση μου με το γυναικείο ποδόσφαιρο με έχει κάνει φανατικό φίλαθλο, και  θέλω να βλέπω να αναβαθμίζεται συνεχώς το άθλημα.

 

-Από ποια άτομα απαρτίζεται το Δ.Σ.

 

-Το Δ.Σ. είναι 7μελες και απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Μιχάλης Τσίντας

Αντιπρόεδρος Α΄,

εκπρόσωπος στην Ε.Π.Ο: Κώστας Παύλου

Αντιπρόεδρος Β΄: Ηλίας Κωτσόβολος

Γενική Αρχηγός: Νάνσυ Μαυρογιώργου

Ταμίας: Δήμητρα Τσίντα

Γραμματέας: Παπαγιάννη Δώρα

 

Στην ουσία ασχολούμαστε οι τρεις πρώτοι, και την πρώτη χρονιά η Νάνσυ Μαυρογιώργου, που στη συνέχεια δεν μπορούσε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Σίγουρα πρέπει να βοηθήσουν και άλλα άτομα, και μέσα από συνεννόηση καλή θέληση και δουλειά να πάμε την ομάδα ακόμα ψηλότερα

 

-Φέτος είδαμε δύο ομίλους στην Α΄ Εθνική, Ποιες ήταν οι διαφορές με τις προηγούμενες χρονιές.

 

-Πράγματι, φέτος λόγω του covid-19 έγιναν δύο όμιλοι, αφού δεν έπεσε καμία ομάδα και ανέβηκαν δέκα από την προηγούμενη χρονιά! Οι δυο όμιλοι έγιναν για να λιγοστέψουν τα έξοδα. Παράδειγμα η δική μας ομάδα, απέφυγε τις μετακινήσεις σε Αθήνα και Κρήτη αφού ήταν στον βόρειο όμιλο, έναν όμιλο που έφτανε ως την Ξάνθη. Πιθανόν αυτή η αλλαγή να μας ευνόησε αφού ανέβηκαν ομάδες από την Β΄ Εθνική, και αυτές είχαμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε. Από την άλλη είναι δύσκολο να παλεύεις με τους Π.Α.Ο.Κ., Άρη, Λάρισα και Αγροτικό Αστέρα, αφού είναι σε άλλο επίπεδο. Θεωρητικά εμάς ο διαχωρισμός, μας ευνόησε, λόγω της εμπειρίας της ομάδας μας.

 

-Το ρόστερ της ομάδας…

 

-Δυστυχώς στα Γιάννενα δεν υπάρχουν παίκτριες που θα δώσουν άμεση λύση. Υπάρχουν πολλά κορίτσια, που θα μας βοηθήσουν την επόμενη η την μεθεπόμενη χρονιά. Αυτές οι 14χρονες ταλαντούχες αλλά και οι έμπειρες παίκτριες απαρτίζουν την ομάδα μας. Είχαμε την ευτυχία να έχουμε στην ομάδα εμπειρία και ικανότητα  αλλά και μικρότερες παίκτριες σε ηλικία. Οι μικρότερες πήραν παραδείγματα παικτηκότητας και καλού χαρακτήρα. Παίκτριες όπως η Παπαδημητρίου, η Νικοπούλου, η Γιωτίτσα, η Ντόβα, η Τσιούρη, η Χατηλαζάρου, απαρτίζουν τον κορμό, με την ομάδα να πλαισιώνουν και οι Δασιοπούλου, Κατσάνου, Σεφεριάδη, Τόλη, Κώτση και οι υπόλοιπες. Είναι καλοί χαρακτήρες και «δέσανε» κάνοντας έτσι ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Τα αποτελέσματα φάνηκαν στο γήπεδο και την βαθμολογική κατάταξη.

 

-Υπάρχει σκέψη για ακαδημία;

 

-Είναι σκοπός μας και το επιθυμούμε διακαώς να γίνει. Προσπαθούμε να κάνουμε μια συντονισμένη κίνηση με την Ανατολή και με τον Γιάννη Παίλα να προσεγγίσουμε όσο καλύτερα το θέμα για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δεν υπάρχει ακαδημία, δύσκολο η ομάδα να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο. Πολλές προσεγγίσεις θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι και θα το δούμε αυτό το θέμα πολύ σοβαρά!

 

-Φέτος έγιναν τρεις αλλαγές προπονητών…

 

-Κάποιος όταν ακούει για τρεις αλλαγές προπονητών, λέει αυτοί είναι «προπονητοφάγοι»! Οι τρεις αυτές μας επιλογές ήταν πολύ καλές και τους ευχαριστώ προσωπικά , γιατί ο καθένας έβαλε το δικό του «λιθαράκι». Οι δύο πρώτοι έφυγαν από διάφορες συγκυρίες, καθώς τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θέλουμε και δυστυχώς οδηγηθήκαμε σε δυο λύσει συνεργασίας. Ο τελευταίος προπονητής ο Ανέστης Ζώης είναι κατά τη γνώμη μου, ένας από τους 2-3 καλύτερους της περιοχής μας, και ευτυχίσαμε να τον έχουμε στον πάγκο της ομάδας μας. Οι αντίπαλες ομάδες μας ζήλευαν για την διάθεση και την δυναμικότητα, την προσήλωση που δείχναμε και αυτό συγκαταλέγεται στα συν για τον κόουτς Ανέστη. Προσωπικά τον ευχαριστώ και επιθυμία μας είναι να παραμείνει.

 

-Ξεκινήσατε πλάνο για την επόμενη σεζόν;

 

-Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συναντηθούμε για να διευθετήσουμε κάποιες εκκρεμότητες και στη συνέχεια θα συναντηθούμε με τον κ. Ζώη, για να δούμε τις προθέσεις του. Αφού λήξει αυτό θα μπούμε στο κομμάτι της εκκίνησης.

 

-Τι σας άφησε η φετινή σεζόν;

 

-Μια ευχαρίστηση και μια ηθική ικανοποίηση, γιατί κουραστήκαμε. Ευτυχίσαμε παρ΄ ότι δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες να πετύχουμε την παραμονή. Ήταν ένας γύρος, με 4 παιχνίδια εντός και 6 εκτός, είχαμε το ντιζαβαντάζ της έδρας. Το ξεπεράσαμε και πιστεύω αν ήταν διαφορετική η κατάσταση θα ήμασταν σε ψιλότερη θέση. Συγχαρητήρια σε όλους για την άψογη συμπεριφορά, αυτή τη μίνι σεζόν,  εντός και εκτός γηπέδου  που ήταν η αιτία να παραμείνουμε στην κατηγορία.

 

-Περιμένατε και περιμένετε στήριξη από τον κόσμο;

 

-Παρ΄  όλα τα μέτρα και τις δυσκολίες, είχαμε καλή στήριξη από τον κόσμο και μας βοήθησε σημαντικά. Σε κάποια παιχνίδια ήταν μεγάλη η στήριξη των φιλάθλων μας και μιλάω για τις  δυο νίκες που πήραμε στην έδρα μας, μας έδωσαν την ώθηση και είχαμε εξαιρετική απόδοση.

 

-Ποια ήταν τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας;

 

-Τα οικονομικά δεδομένα είναι δύσκολο κομμάτι. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την βοήθεια που έχει προσφέρει και αρκετούς Γιαννιώτες, αλλά και τον κ. Μουστακλή που βρίσκεται δίπλα μας. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας και περιμέναμε ίσως μεγαλύτερη στήριξη. Απογοητευτήκαμε από τον Δήμο Ιωαννιτων που δεν μας στήριξε σε κανένα σημείο. Είμαστε μια ομάδα που εκπροσωπεί τα Γιάννενα σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ίσως ο Δήμαρχος να νομίζει ότι είμαστε επιχειρηματίες και ότι μπορούμε άνετα να ανταπεξέλθουμε. Σε όσους ρωτήσαμε από τις άλλες ομάδες της κατηγορίας, οι δήμοι είναι δίπλα τους σε μεγάλο βαθμό. Αναρωτιέμαι γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και σε εμάς. Αν μπορεί κάποιος να μας απαντήσει.

 

 

-Προσωπικά τι σου αφήνει η ενασχόληση με την ομάδα;

 

-Είναι μια ευχάριστη νότα! Είναι ένας τρόπος να περνάω ευχάριστα τον χρόνο μου, και να μπορώ να μεταδίδω όποιες γνώσεις έχω σε άτομα που αγαπάνε το ποδόσφαιρο. Για μένα είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη ευχαρίστηση. Σίγουρα όμως είναι δύσκολη. Έχω συνηθίσει στα δύσκολα και είμαι εδώ και θα είμαι με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί τις αθλήτριες τις έχω σαν παιδιά μου!

 

-Κλείνοντας τι θα ήθελες να προσθέσεις;

 

-Θα ήθελα να παρακαλέσω να αγκαλιάσει ο κόσμος τα κορίτσια, γιατί το αξίζουν. Επίσης περιμένω και την βοήθεια των Γιαννιωτών επιχειρηματιών. Σίγουρα περνάμε δύσκολές στιγμές όλοι οικονομικά. Χαίρομαι επίσης να βλέπω τα κορίτσια να ασχολούνται με το αγαπημένο τους άθλημα, και ελπίζω να τελειώσουμε σύντομα με την Πανδημία, Αξίζουν πολλά αυτές οι αθλήτριες που έχουν υπερβάλει εαυτόν και δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα άλλες ομάδες. Καλούμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, καθώς όποιος ήρθε για μια φορά, μετά ξαναήρθε! Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βρακά για την στήριξη του με την παραχώρηση του γηπέδου της Ε.Π.Σ.ΗΠ. τόσο για τους αγώνες όσο και για τις προπονήσεις. Χωρίς αυτό το γήπεδο δεν θα είχαμε που να παίξουμε, αφού στον νομό μας 2-3 γήπεδα έχουν την αδειοδότηση για τέτοια κατηγορία

 

Ουσιαστικός και περιεκτικός ο πρόεδρος Μιχάλης Τσίντας, για μια ομάδα που αξίζει πολλά και προσφέρει στην πόλη μας. Εμείς να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία, με την ευχή η επόμενη αγωνιστική περίοδος να είναι όπως έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια!

* Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο καφέ The Rabbit Hole στην οδό Αβέρωφ.

 

 

 

 

 

Related posts

Το νέο ΔΣ του ΑΟ Βελισσαρίου

Κώστας Γεωργιάδης

Πιάνουν δουλειά στο Μέτσοβο στις 9 Αυγούστου

Κώστας Γεωργιάδης

Ξεκινάει τη Δευτέρα 2/8 η ΑΕ Μικρασιατών

Κώστας Γεωργιάδης