2 Μαρτίου, 2021
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυστήριο με την πηγή διάδοσης της covid-19 στο Άσυλο Ανιάτων

coronovirus

coronovirusΆγνωστη παραμένει η πηγή διάδοσης του Covid-19 στο Άσυλο Ανιάτων Ιωαννίνων, μία από τις πιο ευαίσθητες δομές που λειτουργούν στην Ήπειρο.

Οι οκτώ ωφελούμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον ιό έχουν μεταφερθεί όλοι στις Μονάδες Λοιμωδών. Έξι διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και δύο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο εξ αυτών έχουν εμφανίσει πιο σοβαρά συμπτώματα.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πως εισχώρησε ο επικίνδυνος ιός στην συγκεκριμένη δομή, η οποία λειτουργεί υπό αυστηρότατα μέτρα από τον περασμένο Μάρτιο.

Το σύνολο των εργαζομένων στο Άσυλο Ανιάτων ελέγχθηκε μοριακά και είναι αρνητικό στον ιό.

«Ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ στο σύνολο των εργαζομένων του Παραρτήματος ΑμΕΑ Ιωαννίνων.

Όλοι οι εργαζόμενοι μας είναι αρνητικοί.

Συνεργαζόμαστε στενά με το Π.Γ.Ν.Ι και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα για την καλύτερη φροντίδα των ωφελούμενων μας και ξανατονίζουμε την ανάγκη της μεγάλης προσοχής όλων το επόμενο διάστημα», αναφέρει η Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι όλο το προσωπικό της δομής υποβάλλεται σε μοριακό έλεγχο τουλάχιστον τρεις φορές το μήνα, για λόγους καθαρά προληπτικούς.

Κανένας μέχρι σήμερα και από την έναρξη της πανδημίας δεν υπήρξε θετικός, γεγονός που κάνει πλέον πολύ δύσκολο τον εντοπισμό της πηγής διάδοσης.

Related posts

Προγνωστικά. Η αποδεκατισμένη Τορίνο βγάζει σημείο…

Κώστας Γεωργιάδης

Διακοπή νερού στις λεωφόρους Δωδώνης και Νιάρχου

Κώστας Γεωργιάδης

85 οι παραβάσεις στην Ήπειρο

Κώστας Γεωργιάδης