2 Μαρτίου, 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Νέο κρούσμα ντόπινγκ στην άρση βαρών

arsi varon

arsi varonΝέο κρούσμα ντόπινγκ Έλληνα αθλητή στην άρση βαρών. Πρόκειται για αρσιβαρίστα που σύμφωνα με την ομοσπονδία δεν είναι μέλος της εθνικής ομάδας και χαρακτηρίζεται “μεμονωμένος”.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΑΒ:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, με αίσθημα ευθύνης και μετά την γνωστοποίηση θετικού δείγματος σε αθλητή του αθλήματος, μετά από έλεγχο της WADA, ενημερώνει το φίλαθλο κοινό, ότι πρόκειται για μεμονωμένο αθλητή και όχι μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Ο συγκεκριμένος αθλητής αρχικά είχε συμπεριληφθεί στην προκαταρκτική ομάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών(Μόσχα – Απρίλιος /2020) αλλά δεν συμμετείχε με δική του ευθύνη σε προγραμματισμένο έλεγχο ντόπιγκ (Φεβρουάριος /2020) και αποκλείστηκε από όλα τα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων. Από τότε γυμνάζεται με ευθύνη του Σωματείου του και του Σωματειακού του Προπονητή.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Β. καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, για να προστατεύσει και να διαφυλάξει το άθλημα, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία. Δίνει καθημερινά ένα σκληρό αγώνα και ζητά από όλους τους φορείς του αθλήματος, να συ στρατευτούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι άνθρωποι του αθλήματος(προπονητές- όψιμοι παράγοντες κ.α.), που αυτοαποκαλούνται και «διασώστες» της Άρσης Βαρών, συνεχίζουν να προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο χώρο με τις πράξεις και τις επιλογές τους και να θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια της Ομοσπονδίας και των αθλητών, για συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».

Related posts

80 αναρριχητικές διαδρομές στην Κόνιτσα

Κώστας Γεωργιάδης

Διευκρινήσεις της ΕΟΧΑ για τη Γενική Συνέλευση

Κώστας Γεωργιάδης

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α

Κώστας Γεωργιάδης