16.1 C
Ιωάννινα
28 Σεπτεμβρίου 2022
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

“Νίκη ώθησης!”

Ψυχολογική ώθηση στην ομάδα δίνει η νίκη επί του Λεβαδειακού σύμφωνα με τον Θανάση Στάικο.

Αναλυτικά:

«Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που η ανάγκη της νίκης ήταν επιτακτική. Αυτό δημιουργούσε πίεση, και στο ποδόσφαιρο η πίεση για τα αποτελέσματα πάντα υπάρχει. Ευτυχώς καταφέραμε και κερδίσαμε και αυτό είναι που κρατάμε. Από εκεί και πέρα ο Λεβαδειακός είναι ομάδα που παίζει καλό και ορθολογικό ποδόσφαιρο, αυτό φάνηκε κατά διαστήματα του παιχνιδιού. Εμείς μπήκαμε καλά στο πρώτο τέταρτο, μετά ισορρόπησε ο Λεβαδειακός, αλλά τις ευκαιρίες τις είχαμε εμείς, γιατί βρίσκαμε χώρους πίσω από την άμυνα τους αντιπάλου και δημιουργήσαμε επικίνδυνες καταστάσεις και αρκετές ευκαιρίες. Δυστυχώς δεν κάναμε το 2-0 και όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο έγινε το 1-1.

Στο β’ ημίχρονο δεν ελέγξαμε καλά τον ρυθμό ως το 65ο λεπτό. Μετά δείξαμε ότι το θέλαμε πιο πολύ το ματς, ήμασταν πιο αποφασιστικοί, είχαμε ευκαιρίες, αλλά και πάλι ο Λεβαδειακός την κατοχή. Για μας είναι σημαντικό που κερδίσαμε, είναι μία ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να προσδοκάμε κάτι καλύτερο για την ομάδα μας».

Για το α΄ημίχρονο και αν ήταν το καλύτερο του ΠΑΣ, αλλά και σπάταλο σε ευκαιρίες:

«Σπαταλάμε πολλές φάσεις για το επίπεδο που είμαστε. Πιστεύω τι είναι κι ένα κομμάτι που πρέπει να το διορθώσουμε. Έχει να κάνει και με την ψυχολογία και με το νεαρό της ηλικίας όταν υπάρχει μπίεση για το αποτέλεσμα. Ελπίζω να είμαστε πιο εύστοχοι και αποτελεσματικοί στη συνέχεια, γιατί ίσως στη συνέχεια να το πληρώσουμε σε άλλα ματς».

Για το πότε θα γίνει η μμεταγραφή του επιθετικού:

«Οι μεταγραφές κλείνουν σύντομα. Πιστεύω θα έρθει επιθετικός. Η διοικηση ασχολήθηκε με κάποιες καλές και ταυτόχρονα και δύσκολες περιπτώσεις, μακάρι να επιτευχθεί συμφωνία, χωρίς να λέμε ότι θα έρθει ο Μεσσίας. Η ομάδα κάνει τη διαφορά. Πιστεύτω θα τελειώσει θετικά κάποια από τις περιπτώσεις που έχουμε κοιτάξει».

Για το αν έχει τέτοια ποιότητα ο επιθετικός που θα έρθει:

«Δεν περιμένουμε και δεν υπάρχουν Μεσσίες στο ποδόσφαιρο. Θέλουμε απλά έναν επιθετικό λόγω του τραυματισμού του Κόντε. Αν δεν κάναμε ευκαιρίες θα προβληματιζόμασταν για τη δημιουργία. Η ομαδική δουλειά φτάνει ως τα αντίπαλα καρέ και μετά είναι θέμα μέρας και ποιότητας. Δεν θα κρεμαστούμε σ’ έναν που θα έρθει τώρα. Αυτό δεν θα γίνει σε δική μου ομάδα. Ο ΠΑΣ ανέκαθεν είναι ομάδα που ποντάρει στο ομαδικό πνεύμα. Μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος μέσα από την ομάδα, αλλά θέλουμε μια αξιόλογη μεταγραφή, δεν θα βρούμε τον σούπερ σταρ που θα καλύψει το κενό».

Για το αν είναι ικανοποιημένος μέχρι τώρα:

«Ποτέ δεν είμαστε οι προπονητές πλήρως ικανοποιημένοι, αλλά προσπαθούμε, είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε τελικές, δημιουργούμε, αλλά θα είμαστε πιο γεμάτοι στο ρόστερ μ’ έναν επιθετικό».

Για το καλό παιχνίδι παρά το άγχος:

«Καναμε όντως καλό παιχνίδι, αλλά όχι τόσο όσο αναφέρατε. Δεν ήταν άσχημα και τα προηγούμενα. Έχουμε ένα πλάνο, θέλουμε να παράγουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, να ανεβάσουμε τα ποσοστά κατοχής μας, δημιουργώντας ευκαιρίες και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις δύο περιοχές».

Για τους πανηγυρισμούς ακόμα και στα κερδισμένα πλάγια και τι έδειχνε αυτό αλλά και αν είχε εισπράξει η ομάδα πίεση απ’ έξω:

«Ο κόσμος μάς έσπρωξε στη νίκη, οι παίκτες έβγαλαν πάθος που το εισέπραξαν απ’ εξώ από τον κόσμο. Η πίεση από την πρώτη μέρα η σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά είναι αναπόφευκτη και γίνεται συνεχώς, ήμουν εδώ και βλέπω την αλλαγή ακόμα και στους παίκτες δεν είναι εύκολη η διαχείριση, το άγχος και η πίεση έρχονται από εκεί, από τη σύγκριση δηλαδή. Με τη νίκη αυτή βήμα-βήμα θα δείχνουμε περισσότερα και ελπίζω ότι θα έχουμε καλύτερη συνέχεια».

Related posts

«Χτίζουμε έναν νέο κορμό παικτών»

Κώστας Γεωργιάδης

Και επίσημα η επέκταση του συμβολαίου του Καραχάλιου

Κώστας Γεωργιάδης

Μέχρι το 2025 με τον ταύρο στο στήθος ο Εραμούσπε και ο Καραχάλιος

Κώστας Γεωργιάδης