28.9 C
Ιωάννινα
25 Σεπτεμβρίου 2021
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

“Να φτιαχτεί ένα υγιές σύνολο και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο”

koukos katirzidisΣυνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησαν στο Sportsioannina.gr και τον Μιχάλη Τσάγκα ο πρόεδρος του Α.Ο. Ανατολής Ηλίας Κούκος και ο Γενικός Αρχηγός Δημητρης Κατηρτσίδης.

Οι παράγοντες του εκπρόσωπου μας στη Γ΄ Εθνική μίλησαν τόσο για έξω αγωνιστικα όσο και για αγωνιστικά θέματα.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Δημήτρης Κατηρτσίδης:

-Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τα διοικητικά του Α.Ο. Ανατολής:

-Ασχολούμαι με ένα μικρό “διάλειμμα” και βρίσκομαι στη διοίκηση απο το 1991!

-Πως “στήθηκε” έξω αγωνιστικά η φετινή προσπάθεια;

-Ήμασταν όλοι παρόντες με το που ανέβηκε η ομάδα στην παραπάνω κατηγορία. Αν εξαιρέσουμε τον Μιχάλη Τικμανίδη που “βγήκε” από το Δ.Σ. για τους γνωστούς λόγους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν εκεί! Βρεθήκαμε λοιπόν και αποφασίσαμε να μείνουμε όλοι, και φυσικά δεν μας ενδιέφεραν οι θέσεις στο Δ.Σ. Γι΄ αυτό το λόγο μπήκαν και οι Παππάς Παναγιώτης, Φώντας Ρουσσάκης και Γιωργος Παπαστεργίου και φυσικά ο πρόεδρος Ηλίας Κούκος, παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας. Αποφασίσαμε όλοι να τον στηρίξουμε σε κάθε περίπτωσή σε αυτή την προσπάθεια.

-Από ποιους αποτελείται η διοίκηση;

-Πρόεδρος ο Ηλίας Κούκος
Αντιπρόεδρος ο Λεωνίδας Μαυροκεφαλίδης
Γραμματέας και υπεύθυνος ενημέρωσης ο Γιαννης Παϊλας
Γενικοί Αρχηγοί οι Γιάννης Αθαναηλίδης και Δημητρης Κατηρτσίδης
Έφορος γηπέδου ο Ανδρέας Ευαγγέλου
Ταμίες Αριστείδης Παππάς και Φώντας Ρουσακης

-Τι αλλαγές έχουν γίνει στο γήπεδο;

-Να σημειώσουμε ότι όλα τα γήπεδα πλέον χρειάζονται άδεια λειτουργίας από το Δήμο! Κατά την περσινή περίοδο άδεια είχε μόνο το γήπεδο της Ανατολής. Έχει γίνει ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη και έχουν γίνει εκθέσεις για όλα τα γήπεδα. Έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένες εργασίες να γίνει η έκθεση και να πάρουν τα γήπεδα το τελικό “οκ”! Οι επιπλέον εργασίες όπως γυμναστήρια εντός των γηπέδων κλπ απευθύνονται προς τα πνευματικά κέντρα και εν συνεχεία στέλνονται τα έγγραφα στην Ε.Π.Ο. η την Ε.Π.Σ.ΗΠ. Αναλόγως σε ποια πρωταθλήματα ανήκουν οι ομάδες τους. Από μεριάς του διαιτητή του εκάστοτε αγώνα είναι υποχρεωμένος να ελέγξει την ασφάλεια των αγωνιζόμενων, εξεδρών, τουαλέτες για τους αγωνιζόμενους και το κοινό, πυροσβεστήρες. Θέλουμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη που έδωσε πρόσθετη επιχορήγηση αξίας 20.000 ευρώ και προφανώς και την δημοτική αρχή, με το οποίο ποσό έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ανακαίνιση και την συντήρηση έτσι ώστε η ομάδα του Α.Ο. Ανατολής να αγωνιστεί στο κεντρικό γήπεδο.

-Ο Δήμος Ιωαννιτων ήταν κοντά στην προσπάθεια;

-Όλες οι δημοτικές αρχές τόσο του Δήμου Ιωαννιτων αλλά και του Δήμου Ανατολής έχουν προσφέρει διαχρονικά στο γήπεδο. Το οποίο ανήκει στον πρώην Δήμο Ανατολής και πλέον στον Δήμο Ιωαννιτων. Το μεγάλο γήπεδο πρέπει να είναι “καθαρά” για αυστηρή χρήση της μεγάλης ομάδας και πρέπει να συντηρείται. Στόχος μας την άλλη εβδομάδα να πάρουμε από την Δημοτική αρχή την αδειοδότηση.

-Άλλα έργα που έχουν γίνει στο γήπεδο;

-Η ανακατασκευή τάπητα και μερικού ηλεκτροφωτισμού σαν επέκταση στο βοηθητικό γήπεδο (πλαστικό) αλλά και η προμήθεια ζεύγους τερμάτων από τον Δήμο.

-Κλείνοντας τι θα πρόσθετες στην σημερινή μας κουβέντα;

-Θα θέλαμε να ειναι παρόν ο κόσμος τόσο στο γήπεδο όσο και στο πανηγύρι μας στις 28-29-30 Αυγούστου που είναι και το σημαντικό έσοδο για εμάς. Επίσης θέλω να εκφράσω την δυσαρέσκιά μου στον Π.Α.Σ. Γιάννινα καθώς “δανείζει” παίκτες σε άλλες ομάδες της κατηγορίας μας, γειτονικών νόμων και δεν δίνει σε εμάς πράγμα που του στερεί την δυνατότητα να βοηθήσει το σωμματειο μας αλλά και να δει την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών αυτών!

Ηλίας Κούκος:

-Πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τα “κοινά” του Α.Ο. Ανατολής;

-Κάθε χρόνο βοηθούσα την ομάδα, αλλά φέτος ήθελα να είμαι ενεργός. Όταν μαζευτήκαμε σαν Δ.Σ. προτάθηκαν κάποια άτομα για την θέση του πρόεδρου και αφού έψαξα τι αρμοδιότητες έχει ο κάθε πρόεδρος πρότεινα τον εαυτο μου και στηρίχθηκα από όλους στην διοίκηση.

-Με τι όραμα ξεκίνησε φέτος η ομάδα;

Να φτιαχτεί ένα υγιές σύνολο και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε από το πρωτάθλημα. Να αποφύγουμε αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια, όταν μια ομάδα πέφτει από εθνική κατηγορία, διαλύεται. Να τους αποδείξουμε ότι μαι ομάδα με πλάνο μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα και να παραμείνει υγιέστατη.

-Πού στηρίζεται η ομάδα οικονομικά;

– 1ον στο πανηγύρι που στηρίζει μαζικά ο κόσμος, 2ον στην ακαδημία, 3ον στην ίδια την διοίκηση και φυσικά 4ον στους φίλους και χορηγούς που στηρίζουν τόσο έμενα όσο και την ομάδα.

-Πως πάρθηκε η απόφαση να παραμείνει ο Ανέστης Ζώης στον πάγκο της ομάδας;

-Ο Ανέστης Ζώης είναι ένας αξιόλογος προπονητής και άνθρωπος με γνώσεις και κρατάει την ομάδα σαν οικογένεια. Όταν εχρομουν σε επαφή με τους παίκτες για να παραμείνουν στην ομάδα με ρωτούσαν αν θα μείνει ο Ανεστης στον πάγκο. Συζητήσαμε με τον Ανέστη και μέλημα μας ήταν να μείνει το μεγαλύτερο μέρος του που έχει εμπειρία και θα συμβάλει τα μέγιστα να πετύχουμε τους στόχους μας και να προστεθούν κάποια ταλέντα που θα προωθηθούν από την ακαδημία.

-Οι χορηγοί είναι ο “οικονομικός πνεύμονας” της ομάδας;

-Προσωπικά γνωρίζω επιχειρηματίες στο κέντρο των Ιωαννίνων και θα κάνουμε προσπάθεια και κινήσεις να βγει ένα ικανοποιητικό ποσό. Πολύ σημαντικό είναι να στηρίξουν την ομάδα καθώς είναι αρκετά δαπανηρές τόσο οι μετακινήσεις όσο και οι διαιτησίες. Είμαστε κοντά στο να πιάσουμε τον στόχο.

-Περιμένεις στήριξη από τον κόσμο;

-Ο κόσμος κατά το παρελθόν στήριζε την ομάδα, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν πηγαίνει γενικά στο γήπεδο. Εμείς έχουμε κάνει ενέργειες έτσι ώστε να γίνονται γνώστες οι ώρες και οι μέρες των αγώνων, αφού θα τοποθετηθούν δύο πινακίδες που είναι προσφορά από τις “επιγραφές 555” αλλά θα βγει και ένα αυτοκίνητο με έναν τηλεβόα στους δρόμους της Ανατολής πριν τους αγώνες που θα καλούν τον κόσμο. Στόχος μας να τον ξαναφέρουμε στο γήπεδο. Στο πρώτο μας φιλικό με το Σούλι Παραμυθιας ήρθε χωρίς προσπάθεια. Το θέμα στην προσέλκυση του κόσμου είναι το στυλ και πως διαφημίζεις την ομάδα. Επίσης διαθέσιμες είναι και η κάρτες διαρκείας αξίας 50 ευρώ!

-Όσον αφορά τις ακαδημίες;

-Έχουμε περίπου 150 παιδιά με τεχνικό διευθυντή τον Στράτο Γκαρόζη και ειμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Α.Ε.Κ, και να υπάρχει ενδιαφέρον κάποια παιδιά να προωθηθούν και να παίξουν στην μεγάλη ομάδα. Στόχος αυτή τη χρονιά να αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών μας, καθώς πιστεύουμε ότι έχουμε από τις καλύτερες εγκαταστάσεις γηπέδων.

-Κλείνοντας τι θα ήθελες να ευχηθείς;

-Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές καλή ποδοσφαιρική χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Ο καθένας να υλοποιήσει τον στόχο του. Εμεις θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Τέλος σύσσωμη η οικογένεια του Α.Ο. Ανατολής εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το χαμο του πατέρα του δημοσιογράφου Χρήστου Καλύβα

Αυτά σημείωσαν τα δυο στελέχη του Α.Ο. Ανατολής με την ευχή όλων να πετύχουν το καλύτερο για την ομάδα τους και το γιαννιωτικο ποδόσφαιρο

Related posts

«Χρειαζόμασταν ειδική αντιμετώπιση, τα Γιάννινα έκαναν μια σημαντική επένδυση»

Κώστας Γεωργιάδης

«Δεν είναι πισωγύρισμα μία κακή εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

Κώστας Γεωργιάδης

Μητρόπουλος: «Το πρωτάθλημα πάει στην ΕΠΟ αν δεν αρχίσει ούτε στις 11 Σεπτεμβρίου»

Κώστας Γεωργιάδης