25.5 C
Ιωάννινα
22 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα της Σχολής Προπονητών Γ κατηγορίας

Μετά από 5,5 μήνες και βέβαια στο χρονικό πλαίσιο, που είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 30/07 τα μαθήματα της Σχολής Προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γ επιπέδου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που γίνεται σε συνεργασία με την ελληνική ομοσπονδία του αθλήματος.

Πρακτικά μαθήματα, με εξάσκηση στο τραπέζι, ήταν τα τελευταία και διδάχτηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τους μαθητές από τη Νότια Ελλάδα και τα νησιά και στην Καβάλα για τους μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα. Απομένουν οι εξετάσεις, οι οποίες θ’ αρχίσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Οκτωβρίου του 2023. Με αφορμή το κλείσιμο των μαθημάτων ο διευθυντής της Σχολής και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης μίλησε για πολύ θετικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη προσπάθεια και τόνισε ότι η εφαρμογή υψηλών επιστημονικών στάνταρντ βοήθησε ώστε να δοθούν στους σπουδαστές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, τις οποίες μπορούν γρήγορα να χρησιμοποιήσουν.

«Ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2021 με πολύ κόπο και προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης και ολοκληρώνεται επί προεδρίας Παπαγεωργίου. Από τα πρώτα βήματα οργάνωσης της σχολής τέθηκαν υψηλά επιστημονικά στάνταρντ, ώστε οι απόφοιτοι/-ες να αισθάνονται ικανοί/-ες να χρησιμοποιήσουν τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που απέκτησαν στην καθημερινή τους επαφή με τους αθλητές/-τριες, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση του αθλήματος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Μιχάλης Κατσικαδέλης και συνέχισε: «Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν προηγμένα συστήματα διαχείρισης μαθημάτων σε πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας, συνεχής υποστήριξη των σπουδαστών/-στριών, μαγνητοσκοπήσεις διδακτικών ενοτήτων κλπ καθώς και διδακτικό προσωπικό από ευρύ επιστημονικό πεδίο με ερευνητικό έργο και εφαρμογές στο πεδίο. Η ολοκλήρωση των 300 ωρών διδασκαλίας σε δύο τμήματα ( Νότιας και Βόρειας Ελλάδας), αποτελεί ένα δύσκολο έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (Φεβρουάριος – Ιούλιος 2023) και παρότι οι απαιτήσεις ήταν εξαιρετικά σύνθετες, τόσο το προσωπικό της σχολής όσο και οι σπουδαστές/-στριες πήγαν εξαιρετικά».

Οι επόμενες συμβατικές υποχρεώσεις της Σχολής περιλαμβάνουν τη Διπλωματική εργασία, την πρακτική άσκηση (μαθητεία) καθώς και τις τελικές/ επαναληπτικές εξετάσεις. «Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα ανακοινωθεί η λίστα με τους σπουδαστές/-στριες που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις -σύμφωνα με τον κανονισμό της σχολής- καθώς και ο επιμερισμός σε ομάδες Συμβούλων Καθηγητών που θα τους/τις καθοδηγήσουν στην ολοκλήρωση των υπολοίπων υποχρεώσεων. Οι γραπτές και πρακτικές εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί στις 16 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ οι επαναληπτικές για τις 29 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Ευελπιστούμε ότι στην καθιερωμένη γιορτή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας θα γίνει και η απονομή των διπλωμάτων των νέων επαγγελματιών προπονητών», σημείωσε ο διευθυντής της Σχολής και τέλος δήλωσε «χαρούμενος που ένα τόσο μεγάλο και σύνθετο έργο πλησιάζει στο τέλος του και παρόλες τις δυσκολίες που υπήρξαν η σχολή κατάφερε να παρέχει υψηλά επιστημονικά στάνταρντ στους συμμετέχοντες/-ουσες».

«Η ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2024»

Τον περασμένο Απρίλιο η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είχε ανακοινώσει ότι προγραμμάτιζε για το φθινόπωρο του 2023 και την ίδρυση Σχολής Β επιπέδου. Γι’ αυτό τον λόγο είχε απευθύνει προς τους προπονητές πρόσκληση ενδιαφέροντος. Ο Μιχάλης Κατσικαδέλης ρωτήθηκε για την εξέλιξη του θέματος και τόνισε ότι επειδή υπήρξε περιορισμένο ενδιαφέρον η σχολή πηγαίνει τελικά για τον Σεπτέμβριο του 2024 ώστε να πάρουν μέρος και οι επιτυχόντες της τρέχουσας σχολής Γ επιπέδου.

«Όσον αφορά την εξέλιξη των προπονητών και προκειμένου να καλύπτονται οι απαιτήσεις του αθλητικού νόμου, η Ομοσπονδία μου ανέθεσε τον Νοέμβριο 2022 στα πλαίσια της συνεργασίας που έχω ως επιστημονικός συνεργάτης, να καταθέσω προγραμματισμό καθώς και τις διοικητικές διαδικασίες για την Ίδρυση σχολής προπονητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Β κατηγορίας. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η σχολή Β κατηγορίας να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2023 για όλους/-ες εκείνους/-ες που είχαν πτυχίο προπονητή Γ επιπέδου από την προηγούμενη σχολή και μολονότι είχαν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια δεν μπορούσαν να αναβαθμιστούν. Ωστόσο, το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο (εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συμμετοχή στη σχολή από 16 άτομα), κάτι που δεν καθιστά τη σχολή βιώσιμη. Συνεπώς, η σχολή Β επιπέδου προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2024, ώστε να λάβουν μέρος και οι επιτυχόντες/-ούσες της τρέχουσας σχολής Γ επιπέδου», δήλωσε ο διευθυντής της Σχολής.

Related posts

Τα ωκύπτερα στο μετάλλιο του Ioannina Lake Run 2023

Κώστας Γεωργιάδης

“Η συνεργασία οδήγησε στην επιτυχημένη διοργάνωση του Πανελληνίου της Πάτρας”

Κώστας Γεωργιάδης

Οι νικητές στους Πανελλήνιους Αγώνες τουφεκίου 300μ.

Κώστας Γεωργιάδης