4.9 C
Ιωάννινα
30 Μαρτίου 2023
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ο αισιόδοξος απολογισμός από τους προπονητές…

Μια εικόνα, χιλιάδες λέξεις και συνάμα συναισθήματα αισιοδοξίας: η εικόνα από το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, που φιλοξένησαν το τριήμερο 10-12/2 τα Χειμερινά πρωταθλήματα κολύμβησης Νότιας και Βόρειας Ελλάδας, κατηγοριών Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’-Β’. Το «αύριο» της πισίνας στη πατρίδα μας, πρόσφερε πολύ έντονο συναγωνισμό, επιδόσεις ικανές να φέρουν χαμόγελα, αλλά και έντονες φιλίες, αγκαλιές, από παιδιά Γυμνασίου, παιδιά που ολημερίς δίνουν μαζί με τις οικογένειές τους «μάχη» με το χρόνο και τα «θέλω».

Και τα καταφέρνουν, με συμμάχους –πέρα από τους δικούς τους ανθρώπους- τα σωματεία τους, που δεν είναι άψυχοι οργανισμοί…Το αντίθετο μάλιστα. Παράγοντες και προπονητές με περισσή αγάπη στηρίζουν όλα αυτά τα παιδιά, τα «παιδιά τους».

Ο Τάσος Παπαδόπουλος είναι ο επικεφαλής προπονητής και τεχνικός διευθυντής του κολυμβητικού τμήματος του Άρη Θες. που κατέκτησε πολλές κορυφές (και) σε αυτό το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα πήρε την πρώτη θέση στις κατηγορίες Παγκορασίδων Α’, Παγκορασίδων Β’, τη Γενική και Παμπαίδων Β’. Ο κ.Παπαδόπουλος δηλώνει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Το εύκολο είναι γεγονός, το δύσκολο είναι φυσιολογικό, τα δυνατά τα κάνουμε και για τα θαύματα δώστε μας χρόνο. Ο σχεδιασμός και η δομή της ομάδας μας είναι: Συγκέντρωση πολυπληθούς ομάδας ακαδημιών με στόχο την ανάπτυξη και καλλιέργεια της αγάπης για το νερό και την Κολύμβηση. Συγκρότηση ικανής ομάδας προαγωνιστικών 9-12 ετών με πρωταρχικό σκοπό την εκμάθηση των σωστών τεχνικών των στυλ. Σύνθεση ομάδων κοριτσιών και αγοριών ηλικιών Κ13-Κ16 με σωστά δομημένη αθλητική νοοτροπία και κουλτούρα προπόνησης και τέλος, ανάδειξη στοχευμένα εξειδικευμένους πρωταθλητές με προορισμό την στελέχωση της εθνικής ομάδας. Σε όλα τα επίπεδα της ομάδας μας στο κάδρο είναι μόνο ο αθλητής και οι ανάγκες και τα όνειρα του».

Νικητής στη κατηγορία Παγκορασίδων Β’ ήταν ο ΟΕΑΝΑΒ. Ο επικεφαλής προπονητής Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, έκανε τον απολογισμό: «Η ομάδα μας σημείωσε μεγάλη επιτυχία και στις δυο κατηγορίες, κατακτώντας την πρώτη θέση στις Παγκορασίδες Β! Συνολικά τα παιδιά κατέκτησαν 17 μετάλλια (8 χρυσά/8 ασημένια/1 χάλκινο), με εξαιρετικές επιδόσεις που τους κατατάσσουν στις καλύτερες επιδόσεις πανελλαδικά. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει 15 χρόνια περίπου να φέρει μια ανάλογη επιτυχία, καθώς πρόκειται για ομάδα περιφέρειας, όπου οι συνθήκες είναι γενικά δύσκολες. Παρόλα αυτά είναι μια νέα ομάδα, προερχόμενη από τις ακαδημίες του ομίλου, με πολύ ταλέντο και παρά πολύ όρεξη για δουλειά και ένα μέλλον που να φαντάζει λαμπρό. Ως προπονητής νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και έχω αυτό το υλικό να δουλέψω μόλις στα 23 μου και με γεμίζει τεράστια αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τη συνέχεια. Αυτό σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό συνεργάτη μου Κώστα Ιωάννου που αποτελεί το συνδετικό κρίκο προ αγωνιστικής και αγωνιστικής ομάδας και έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό για το αποτέλεσμα αυτό».

Στη Γενική Κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’ κυριάρχησε ο ΝΟ Λάρισας: «Ως Διοίκηση έχουμε μάθει να παίρνουμε το ρίσκο και να αποδεχόμαστε τις ευθύνες. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τις επιλογές μας. Θέλω να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριές μας για τις επιτυχίες τους και τους προπονητές μας για την εξαιρετική εικόνα της ομάδας τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά! Εύχομαι κάθε φορά να κάνουμε ένα βήμα μπροστά!», τονίζει ο πρόεδρος του ομίλου και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαντώνης. Ο επικεφαλής προπονητής του τμήματος Νίκος Μαρκόπουλος, συμπληρώνει: «Με σωστό προγραμματισμό και μεθοδική δουλειά, δείξαμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τα σωματεία των μεγάλων αστικών κέντρων αφού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πέτυχαμε να κατακτήσουμε πρωτάθλημα στην κατηγορία των Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στην κατηγορία κορασίδων (5η θέση) και παιίδων (7η θέση) με 6η θέση στο γενικό σύνολο. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έμψυχο υλικό της ομάδας μας και υποσχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας». Βοηθός προπονητή είναι ο Δημήτρης Καψιώχας.

Στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Ωκεανού κατέκτησε την πρώτη θέση στα Πρωταθλήματα Νότιας Ελλάδας σε όλες τις επί μέρους και τις γενικές κατηγορίες πλην της Παγκορασίδων Α΄που κέρδισε ο ΑΣΚ Ντερή.

Πολλά τα παιδιά που άγγιξαν ρεκόρ.

Η Νεφέλη Μπιλανάκου του Αιγάλεω σημείωσε 29.28 στα 50μ πεταλούδα (28.76 το πανελλήνιο ρεκόρ). Ο υπεύθυνος των προπονητών της ομάδας Αντώνης Μήλας, αναφέρει: «Υπάρχει υλικό που δείχνει πώς το Αιγάλεω θα παραμείνει αρκετά και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο στα κολυμβητικά δρώμενα, με παιδιά όπως η Νεφέλη Μπιλανάκου, η Ελευθερία Βασιλείου ο Στάθης Πετρόπουλος από τους Παμπαίδες Β’ ,ο Άγγελος Σκούρας από τους Παμπαίδες Α’ και οι μεγαλύτεροι Μηνάς Γιαννόπουλος Μηνάς, ο Παναγιώτης Βουβουδάκης αλλά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται, που απαρτίζουν τα ομαδικά μας που διακρίνονται ιδιαίτερα, δείχνουν μια διάθεση και διάρκεια αξιοσημείωτη. Παιδιά άριστα στο σχολείο και τις μαθητικές τους δραστηριότητες, καταρρίπτοντας το μύθο της αδυναμίας των αθλητών λόγω προπόνησης. Αυτά τα παιδιά καταφέρνουν αυτό το συνδυασμό παρ’όλο που τα απογεύματα τους απαιτούν τουλάχιστον τρεις ώρες προπόνησης και γυμναστικής καθημερινά, και όπως όλοι οι κολυμβητές έχουν και δυο φορές την εβδομάδα δυο προπονήσεις την ημέρα. Οι οικογένειες της κολύμβησης είναι ο πυλώνας του αθλήματος, διότι το ανατροφοδοτεί με ανθρώπους υψηλής ποιότητας και νοητικού επιπέδου, και κάτι τέτοιο είναι επιβεβλημένο για ένα άθλημα απόλυτης συναρμογής όπως το δικό μας. Σε όλη αυτήν την προσπάθεια ο Δήμος Αιγάλεω είναι το κατά δύναμη κοντά και στηρίζει τις τοπικές ομάδες και την κολύμβηση γενικότερα, για το οποίο τον ευχαριστούμε».

Το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ πεταλούδα Παμπαίδων Α’ άγγιξε ο Σπύρος Ζώντος με 26.63 (το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 26.10). Εξαιρετική και η Βασιλική Κώτση με 30.21 στα 50μ πεταλούδα και 1:06.79 στα 100μ πεταλούδα Παγκορασίδων Α’. Ανήκουν στα Δελφίνια Περιστερίου, και ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας Πέτρος Βραχνός αναφέρει: «Έγινε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή πολλών παιδιών και πολύ αξιόλογους χρόνους. Είμαι περήφανος όπως και ο συνεργάτης μου προπονητής Γιώργος Μάγκος για την παρουσία των αθλητών μας που κατέλαβαν τη τρίτη θέση στη Γενική Βαθμολογία. Είχαμε και την 4Χ200μ που κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Παιδιά που πηγαίνουν στη Β’ Γυμνασίου, 14 ετών, μαθητές του 18,5-19, άριστοι χαρακτήρες, αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που συνεργαζόμαστε μαζί τους. Κάνουμε προπονήσεις στο κολυμβητήριο της Χωράφας, και πλέον ετοιμαζόμαστε για τη θερινή περίοδο. Θα προσπαθήσουμε βεβαίως να είμαστε όλο και καλύτεροι, να βάλουμε παιδιά στις εθνικές μας ομάδες και να προσελκύσουμε και άλλα στη πισίνα».

Εξαιρετική η παρουσία και του Νίκου Παπαθεοδώρου, με 54.80 στα 100μ ελεύθερο, 27.89 στα 50μ ύπτιο και1:00.23 στα 100μ ύπτιο. Ανήκει στα Δελφίνια Μεταμόρφωσης, και μιλάει για αυτό το πολύ ταλαντούχο παιδί ο Δημήτρης Αθυμαρίτης, επικεφαλής προπονητής στην ομάδα και εκ των ομοσπονδιακών μας προπονητών: «Ο Νίκος είναι ένα πληθωρικός 14 χρόνος γέννημα θρέμμα της ομάδας Δελφίνια Μεταμόρφωσης. Τον έχω από 11 ετών και παρόλο που είναι παιδί των συνεχόμενων διακοπών προπόνησης λόγω COVID τα προηγούμενα χρόνια έχει δείξει κάποια σημαντικά πράγματα τα τελευταία δυο χρόνια. Δουλεύει συστηματικά και είναι πολύ εργατικός. Έχει δείξει ότι έχει σημαντικά πράγματα να παρουσιάσει στη συνέχεια αφού αγωνίζεται με επιτυχία στα αγωνίσματα ελεύθερου -ύπτιου-πεταλούδας αλλά και μικτή. Αυτός είναι και ο στόχος μας τουλάχιστον μέχρι τα 16 του να βελτιώνεται σε όλη αυτή τη γκάμα αγωνισμάτων. Πέρσι και φέτος έκανε πανελλήνια ρεκόρ στα ύπτια αλλά θα στοχεύσει και στα ελεύθερα όπως και στην πεταλούδα. Με υπομονή και καλή δουλειά πιστεύω έχει τις δυνατότητες να φθάσει σε υψηλό επίπεδο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος

Related posts

Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή Ταε κβον Ντο

Κώστας Γεωργιάδης

Σε Βελιγράδι και Λεμεσό οι Εθνικές

Κώστας Γεωργιάδης

Πέντε χρυσά μετάλλια για τον «Άτρωτο» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΜΑ 2023

Κώστας Γεωργιάδης