19 Απριλίου 2024
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ο απολογισμός της πρώτης συνάντησης Επίλεκτων

Σε οκτώ πόλεις της χώρας, πραγματοποιήθηκε (2-3/3/2024) η 1η προπονητική συνάντηση Επίλεκτων κολυμβητών/τριων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕ.

Οι συναντήσεις φιλοξενήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Κόρινθο, Κομοτηνή και Χίο και συμμετείχαν περισσότεροι από 250 κολυμβητές και κολυμβήτριες απ’ όλη την Ελλάδα.

Στους αθλητές αλλά και στους γονείς τους μίλησαν διατροφολόγοι για θέματα που αφορούν τη διατροφή των νεαρών αθλητών στον πρωταθλητισμό και ψυχολόγοι για τη διαχείριση του άγχους και της καθημερινότητας στον πρωταθλητισμό αλλά και για το ρόλο του γονέα στον πρωταθλητισμό.

Συμμετείχαν και πρωταθλητές των εθνικών μας ομάδων που μίλησαν στους νεαρούς αθλητές και στη συνέχεια έκαναν επίδειξη στροφών και εκκινήσεων ελευθέρου, ενώ πραγματοποιήθηκαν σωματομετρήσεις για τους αθλητές.

Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι αυτές οι συναντήσεις να συνεχιστούν και να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος της κολύμβησης στη χώρα μας.

Τον συντονισμό του προγράμματος είχε ο Γιώργος Βάλλας, Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ και υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος με την επίβλεψη του Βαγγέλη Κοζομπόλη, Τεχνικού Δντή της ΚΟΕ για το άθλημα της κολύμβησης.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων και συμμετείχαν κολυμβητές και κολυμβήτριες από τις ομάδες που ανήκουν στην Περιφέρεια Ηπείρου και Β. Ιονίου καθώς και οι κολυμβητές και κολυμβήτριες των συλλόγων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία από τον διατροφολόγο, Χρήστο Δερδεμέτζη, και η φυσικοθεραπεύτρια, Πηνελόπη Μασσαλά παρουσίασε ένα πρόγραμμα ασκήσεων με σκοπό την πρόληψη τραυματισμών. Συμμετείχαν οι πρωταθλητές του ΝΟ Αλεξανδρούπολης Χρήστος Παπαδόπουλος και Τάσος Κούγκουλος. Το πρόγραμμα συντόνισε και επέβλεψε η συνεργάτης της ΚΟΕ, Κατερίνα Τσιουρή και ο προπονητής της Κοζάνης, Μάρκος Μανταλούφας με την πολύτιμη συνδρομή των προπονητών των αθλητών που παραβρέθηκαν στη συνάντηση.

Related posts

Γιαννιώτικες επιτυχίες στην αναρρίχηση

Κώστας Γεωργιάδης

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

Κώστας Γεωργιάδης

Πανελλήνιες διακρίσεις για την Ήπειρο από τον Α.Σ. Jeon-Sa Ελεούσας

Κώστας Γεωργιάδης