2.9 C
Ιωάννινα
3 Φεβρουαρίου 2023
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο απολογισμός της EOE για το 2022 σχετικά με την Πρόληψη Χειραγώγησης Αγώνων

Έπειτα από μια πολύ παραγωγική χρονιά για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αξίζει να έχουμε τη συνοπτική καταγραφή των δραστηριοτήτων της για το ζήτημα της Πρόληψης Χειραγώγησης Αγώνων (ΠΧΑ).
Κυρίαρχη θέση μεταξύ των καταστατικών σκοπών της Ε.Ο.Ε. κατέχουν η διάδοση και προάσπιση των Αρχών του Φιλάθλου Πνεύματος, της Ηθικής και της Αθλητικής Δεοντολογίας, όλων αυτών που με σύγχρονη ορολογία ορίζουμε ως ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Για την Ε.Ο.Ε. είναι επιβεβλημένο η αγωνιστική επίδοση να συνοδεύεται από την ακέραιη και έντιμη συμπεριφορά του αθλητή μακριά από τη φαρμακοδιέγερση, τη βία – είτε σωματική είτε λεκτική – την κάθε είδους παρενόχληση και κάθε σκέψη για χειραγώγηση του αποτελέσματος ενός αγώνα.
Πιστεύοντας ακράδαντα στη δύναμη του αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας μας αλλά στην υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να θωρακίζει με σύγχρονα και αποτελεσματικά τεχνολογικά εργαλεία, η Ε.Ο.Ε. από την πρώτη στιγμή στηρίζει την ΕΘΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και συνεργάζεται στενά μαζί της στο πεδίο της Εκπαίδευσης και της Ευαισθητοποίησης των αθλητών και των φορέων τους.
Συγκεκριμένα
• Υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας αναγνωρίζοντας την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας ενός μηχανισμού υποβολής αναφορών προκειμένου στην κρίσιμη στιγμή να επιτυγχάνεται ο μέγιστος συντονισμός, η επιτάχυνση των διαδικασιών και η εξοικονόμηση δυνάμεων.
• Να σημειώσουμε ότι για το έτος 2022 υποβλήθηκαν 63 αναφορές, συντάχθηκαν 44 πορίσματα κι άλλα 9 είναι υπό διαμόρφωση καθώς ότι από το σύνολο των πορισμάτων τα 16 προωθήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση στις αρμόδιες Αρχές και 28 τέθηκαν στο αρχείο.
• Φιλοξένησε και συμμετείχε στις εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος MOTIVACTION στα συμπεράσματα που μας αφορούν σε εθνικό επίπεδο, επιβεβαιώνεται η ανάγκη για εκπαιδευτικές δράσεις στην αθλητική κοινότητα για το ζήτημα της ΠΧΑ.
• Προσκλήθηκε και συμμετείχε στο Σεμινάριο που διοργάνωσε η ΔΟΕ από κοινού με τον ευρωπαϊκό βραχίονα της INTERPOL όπου αναδείχθηκε η σημαντική συμβολή της χώρας διεθνώς για το ζήτημα αυτό.
• Συμμετείχε με την ελληνική αποστολή στις εργασίες του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στο Στρασβούργο με αντικείμενο το συντονιστικό ρόλο του ΣτΕ στο ζήτημα της ΠΧΑ
• Συμμετείχε στην απολογιστική ημερίδα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. για το έτος 2022 .
• Συμμετείχε στο φετινό ALL STAR GAME των ΕΣΑΚΕ & ΠΣΑΚ στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. για την ενημέρωση των νεαρών παικτών των Ακαδημιών Μπάσκετ αλλά και των οικογενειών τους.
Τέλος η Ε.Ο.Ε. συνεργάζεται στενά με το αρμόδιο τμήμα της ΔΟΕ , παρακολουθεί όλες τις επιμορφωτικές συναντήσεις του και συμμετέχει στο πρόγραμμα BELIEVE IN SPORT AMBASSADORS με τον επικοντιστή , Εμμανουήλ ΚΑΡΑΛΗ.

Related posts

Με ιστιοφόρο θα ταξιδέψει η Ολυμπιακή φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Κώστας Γεωργιάδης

Κάηκαν κυνηγόσκυλα από φωτιά σε αποθήκη στην Ανατολή

Κώστας Γεωργιάδης

ΕΠΟ: Πενθήμερη προθεσμία για την έκδοση αποφάσεων από τα πειθαρχικά της όργανα

Κώστας Γεωργιάδης