22.9 C
Ιωάννινα
28 Σεπτεμβρίου 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του eSports WRC αναδείχθηκε στην Ελλάδα

Με πανηγυρικό τρόπο ολοκληρώθηκε μια ημέρα-γιορτή για τον κόσμο των eSports, με τη χώρα μας να φιλοξενεί για πρώτη φορά τον Παγκόσμιο Τελικό του eSports WRC! Και ήταν ο Lohan «Nexl» Blanc αυτός που θριάμβευσε στον μεγάλο τελικό, ο οποίος διεξήχθη στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ.

Ο 22χρονος Γάλλος gamer κατέκτησε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του σε πέντε χρόνια, μετά τις επιτυχίες που είχε στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2017 και του 2019.

Η ημέρα ξεκίνησε με το «Acropolis Rally21 eSports presented by Kotsovolos», τον Ελληνικό Τελικό, από τον οποίο αναδείχθηκε ο εκλεκτός που εκμεταλλεύτηκε το wildcard και κέρδισε μία θέση στον Παγκόσμιο Τελικό. Αυτός ήταν ο 16χρονος Παναγιώτης Ζένιου.

Ο αθλητής από τη Λάρνακα κοίταξε στα μάτια τους οκτώ σαφώς πιο έμπειρους αντιπάλους του που είχαν προκύψει ανάμεσα σε 15.000 gamers παγκοσμίως, και τελικά κατέλαβε την 7η θέση.

Από τα ημιτελικά προέκυψε η τετράδα που μονομάχησε στο ολοκαίνουργιο videogame WRC 10, καλύπτοντας τέσσερις ειδικές διαδρομές: την ΕΔ Elva από το Ράλλυ Εσθονίας, την ΕΔ Querol από το Ράλλυ Ισπανίας και την ΕΔ Kostanjevac από το Ράλλυ Κροατίας – όλες αντεστραμμένες, με το καρέ δοκιμασιών να συμπληρώνεται από μία ιστορική αναδρομή στο Ράλλυ Ακρόπολις του 1987!

Ο Nexl ξεκίνησε δυναμικά στον τελικό, κερδίζοντας τις δύο πρώτες διαδρομές και, παρά τις προσπάθειες του κατόχου του τίτλου, Sami-Joe Abi-Nakhle, έφτασε στη νίκη με προβάδισμα 13,231 δευτερολέπτων. Μια επιτυχία που επιβραβεύτηκε με ένα ξεχωριστό έπαθλο: ένα Toyota GR Yaris!

«Είναι ξεχωριστό αυτό που συνέβη. Ήθελα να πάρω εκδίκηση για την απώλεια του τίτλου του 2020, είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα», είπε ο Γάλλος.

Έτσι ολοκληρώθηκε μία ημέρα γεμάτη δράση, με την παγκόσμια ελίτ των eSports να μας δίνει μια εικονική πρόγευση για όσα θα απολαύσουμε στα ελληνικά βουνά, στη μεγάλη επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC!

 

Ολοκληρώθηκε ο Ελληνικός Τελικός του eSports WRC

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ελληνικός Τελικός του eSports WRC, που έλαβε χώρα στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ και αποτέλεσε πρόγευση για τον Παγκόσμιο Τελικό.

Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας φιλοξενεί ένα τέτοιο event και ως εκ τούτου, οι διοργανωτές έδωσαν wildcard στην Ελλάδα και στην Κύπρο για μία θέση μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου! Έτσι, μετά από τρία συναρπαστικά προκριματικά σκέλη και τους χθεσινούς ημιτελικούς, προέκυψε η τετράδα της τελικής μονομαχίας του «Acropolis Rally21 eSports presented by Kotsovolos».

Οι οδηγοί του εικονικού κόσμου των ράλλυ, διαγωνίστηκαν σε τρεις ειδικές διαδρομές που αφορούσαν στα χωμάτινα Ράλλυ Ακρόπολις και Πορτογαλίας, καθώς και στο ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας. Νικητής και στις τρεις μάχες άρα και θριαμβευτής του Ελληνικού Τελικού, ήταν ο 16χρονος Παναγιώτης Ζένιου.

Έτσι, ο ταλαντούχος αθλητής eSports από τη Λάρνακα της Κύπρου εξασφάλισε μία θέση στην τελική φάση του Παγκόσμιου Τελικού, που έχει ως έπαθλο ένα Toyota GR Yaris!

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που πέραν του ενδιαφέροντος που έδειξε για τις εικονικές μάχες στο eSports WRC, ξεναγήθηκε σε κάθε μία από τις δράσεις των 17 φορέων από όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον εξωτερικό χώρο του Ποδηλατοδρομίου με αφορμή το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησε επιδείξεις μοντέλων ρομποτικής, προσομοίωση αγώνων μικρών μοντέλων Formula 1 σε αγωνιστική πίστα 30 μέτρων στο πλαίσιο του F1 In Schools, είδε μονοθέσια που έχουν αγωνιστεί σε διεθνείς πανεπιστημιακές διοργανώσεις και μίλησε με τα μέλη των ομάδων, σε μία ημέρα γιορτή για την καινοτομία και την τεχνολογία.

Related posts

Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια και τσίχλες για να ξεχάσω την πείνα»

Κώστας Γεωργιάδης

Η κλήρωση της Τελικής φάσης των Μίνι Παίδων K-13

Κώστας Γεωργιάδης

“Olympic Day Run” Greece 2021: Ο Μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου ανύψωσε τη χώρα στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη

Κώστας Γεωργιάδης