3.9 C
Ιωάννινα
31 Ιανουαρίου 2023
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Πάντα ο ΠΑΣ αδικείται»

sakellaridis alvarez 0Ο εκ των συνιδρυτών του πρώτου συνδέσμου οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα, ο 69χρονος Βαγγέλης Σακελλαρίδης, μίλησε στο SDNA.gr και δηλώνει έξαλλος με την απόφαση της αδειοδότησης του Πανιωνίου που στερεί από τον ΠΑΣ την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης είναι σήμερα 69 ετών και δεν χάνει ματς του ΠΑΣ Γιάννινα, οργανώνοντας ακόμα την κερκίδα του «Άγιαξ της Ηπείρου» στους «Ζωσιμάδες». Στα τέλη της δεκαετίας του 60′ αυτός μαζί με άλλους πιστούς φίλους της ομάδας των Ιωαννίνων αποφάσισαν να ιδρύσουν τον πρώτο σύνδεσμο φίλων της ομάδας.
Στην πορεία διετέλεσε πρόεδρος του συνδέσμου ενώ προς τα τέλη της δεκαετίας του 80′ για μία χρονιά βρέθηκε και στη διοίκηση του συλλόγου. Στον ίδιο δεν άρεσαν ποτέ οι «καρέκλες» με συνέπεια να λειτουργεί κυρίως ως εξωδιοικητικός παράγοντας του ΠΑΣ, ενώ εργάστηκε και ως δημοσιογράφος.
Φέτος είδε τη μεγάλη του αγάπη, τον ΠΑΣ Γιάννινα, να χάνει την έξοδο στην Ευρώπη στο… νήμα. Η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδοτήσεων ήταν θετική για τον Πανιώνιο, με συνέπεια η ομάδα της Νέας Σμύρνης να είναι αυτή που παίρνει το πράσινο φως της συμμετοχής στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν.

«Η αδικία για τον ΠΑΣ συνεχίζεται, ο Πανιώνιος στην Ευρώπη λόγω Ολυμπιακού»

Μιλώντας στο SDNA.gr ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του γι’ αυτήν την εξέλιξη υποστηρίζοντας πως ακόμα κι αν ο ΠΑΣ ασκήσει έφεση, η απόφαση θα είναι αρνητική λόγω… Ολυμπιακού! Μάλιστα, όπως τονίζει, αυτή είναι μια συνεχιζόμενη αδικία για τον ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος σύμφωνα με τον Σακελλαρίδη βρίσκεται συνεχώς στο στόχαστρο του «κατεστημένου των Αθηνών», όπως υποστηρίζει.

«Εμείς που είμαστε ΠΑΣ από το ξεκίνημα και τη δημιουργία αυτού του συλλόγου περιμέναμε πότε θα γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας και θα βγαίναμε στην Ευρώπη. Έχω τρελαθεί, η αδικία για τον ΠΑΣ συνεχίζεται. Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει συμβεί επανειλημμένως οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών να αδικούν τον ΠΑΣ. Πως βγαίνει Ευρώπη ο Πανιώνιος; Αυτοί δεν έχουν φάκελο εδώ και πέντε χρόνια. Ακόμα και έφεση να ασκήσει ο ΠΑΣ είναι στην UEFA ο Θεοδωρίδης. Θα υποστηρίξει Πανιώνιο λόγω Ολυμπιακού και θα τελειώσει εκεί η ιστορία».
«Οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών δεν μας άφησαν να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Οι αναμνήσεις του από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣ και έπειτα του συνδέσμου φιλάθλων της ομάδας είναι ακόμα έντονες. Μάλιστα, αναπολεί τη μεγάλη ομάδα των Αργεντινών τη δεκαετία του 70′, των Γκλασμάνη, Παστερνάκη, Κοντογιωργάκη, Μοντές, Λίσσα και Αλβαρές, με τους οποίους ο ΠΑΣ, σύμφωνα με τον Σακελλαρίδη, θα μπορούσε να αναδειχθεί ακόμα και πρωταθλητής Ελλάδας αν οι διαιτητικές αποφάσεις δεν ήταν εναντίον του.

«Ο σύνδεσμος ιδρύθηκε γύρω στο 68′ με 70′. Είχε γίνει ήδη συγχώνευση από τις τρεις ομάδες των Ιωαννίνων, τον Ατρόμητο Ιωαννίνων, τον Ολυμπιακό Ιωαννίνων και τον Αβέρωφ για τη δημιουργία του ΠΑΣ. Από την αρχή υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον σύνδεσμο. Δεν υπήρχαν πλέον οι διαμάχες ανάμεσα στις τρεις ομάδες και έτσι φτιάξαμε τον σύνδεσμο, ο οποίος ήταν γνωστός με την ονομασία “ο σύνδεσμος της πλατείας”. Αγαπήσαμε όλοι αυτή την ομάδα, δεν υπήρχε Έλληνας που να μην συμπαθούσε τον ΠΑΣ. Όμως οι… καρεκλοκένταυροι των Αθηνών δεν άφησαν αυτή την ομάδα. Θα είχε γίνει πρωταθλήτρια. Μέσα στα Γιάννενα δεν χάναμε από κανέναν. Αλλά εκτός έδρας συνεχώς μας εμπόδιζαν και δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα».
Ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης με τον πρώην άσο του ΠΑΣ, Τίτο Παστερνάκη
«Στα εκτός έδρας δεν υπήρχε άντρας τις Κυριακές στα Γιάννινα»

Συγκρίνοντας την τωρινή με την παλιά κερκίδα, ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης δεν βρίσκει καμία ομοιότητα. Τότε, ακόμα και στα παιχνίδια μακριά από τα Γιάννενα, ο κόσμος του ΠΑΣ ακολουθούσε κατά χιλιάδες την ομάδα.

«Η σημερινή κερκίδα δεν έχει καμία σχέση με την παλιά. Τότε στα Γιάννενα υπήρχαν εγγεγραμμένοι 28.000 ψηφοφόροι και μέσα στο γήπεδο βρισκόντουσαν 14.000 και το γέμιζαν. Μάλιστα στα Γιάννενα δεν υπήρχε άντρας τις Κυριακές όταν παίζαμε εκτός έδρας αφού πέντε με έξι χιλιάδες Γιαννιώτες ακολουθούσαν την ομάδα από κοντά».
«Οικογένεια ο ΠΑΣ, γυρίστε πίσω στην ομάδα»

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίδης μετά και τη φετινή πορεία του ΠΑΣ είναι αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας τα επόμενα χρόνια, ευελπιστώντας παράλληλα σε στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την οποία και κάλεσε να ξαναγυρίσει στον σύλλογο και να στηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται.

«Περιμένω να ξαναγυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Ο πρόεδρος έχει ωριμάσει και είναι πλέον θέμα της διοίκησης για τον τρόπο που θα συντονίσει την ομάδα. Καλώ αυτούς που έφυγαν από τον ΠΑΣ, τους παράγοντες, τους τοπικούς άρχοντες και τους επιχειρηματίες να ξαναγυρίσουν κοντά στην ομάδα. Γιατί ο ΠΑΣ είναι μία οικογένεια».

 

Related posts

Media Day για τις Τίγρεις! (video)

Κώστας Γεωργιάδης

Χαντέλης: «Πρωταγωνιστής είναι η ομάδα»

Κώστας Γεωργιάδης

Παπαδόπουλος: «Τώρα φαίνονται οι “καρποί” της δουλειάς που κάνουμε»

Κώστας Γεωργιάδης