8.9 C
Ιωάννινα
27 Σεπτεμβρίου 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Πετυχημένη η προσπάθεια της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με τα προπονητικά καμπ νεαρών ηλικιών

gymnasia ping pong

Στέφθηκε με επιτυχία η πρώτη προσπάθεια της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης να διοργανώσει συγκεντρώσεις θερινής προετοιμασίας για νεαρές ηλικίες (από την παμπαιδική έως την εφηβική), ταυτόχρονα σε τρεις πόλεις.
Η αρχή έγινε στις 22 του μήνα με το καμπ στην Καβάλα για τη Βόρεια Ελλάδα και ακολούθησαν εκείνα στο Λουτράκι για την Αττική και στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα με έναρξη στις 24 Αυγούστου. Κράτησαν όλα έξι ημέρες κι ανάμεσα στους συμμετέχοντες είχαν σημερινούς πρωταθλητές, όπως και πολλά ταλέντα με προοπτική για το μέλλον (τα παιδιά από τα νησιά πήγαιναν σε καμπ της επιλογής τους). Επιπλέον, για την τεχνική καθοδήγηση είχαν επιλεγεί κάποιοι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, ενώ το πρόγραμμα εκπονήθηκε από ειδικούς της ομοσπονδίας. Ήταν η πρώτη φορά, που οργανώθηκε κάτι τέτοιο και το συνολικό αποτέλεσμα δικαιώνει την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τη δράση της. Οι εντυπώσεις ήταν θετικές και από τις τρεις περιοχές, όλα κύλησαν ομαλά, οι αθλητές έκαναν κουραστικές, αλλά ουσιαστικές προπονήσεις (σε ρυθμούς πρωτόγνωρους μάλιστα, για πολλά από τα παιδιά) και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ελπίζει πώς όταν έρθει η ώρα της αποτίμησης θα βρει λόγο να επαναλάβει την κίνηση. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης έχει την πρόθεση να συνεχίσει τα καμπ (ενδεχομένως και τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα), να τα μετατρέψει σε νέο θεσμό και φυσικά να προσελκύσει αρκετούς ακόμα από τους πρωταγωνιστές των μικρών ηλικιών, που έλειπαν σε αυτό το καλοκαίρι.

Με τη βοήθεια των προπονητών, που δούλεψαν, το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρουσιάζει επιγραμματικά διάφορα στοιχεία από τα τρία καμπ: Θυμίζουμε ότι για την τεχνική υποστήριξη των καμπ είχε συσταθεί επιστημονική ομάδα από την ομοσπονδία, που απαρτιζόταν από τους Δρ. Μιχαήλ Κατσικαδέλη, τον εθνικό προπονητή Κώστα Βατσακλή και τον εργοφυσιολόγο Χρήστο Μπαλαμπινη. Υπήρξε διαρκής επικοινωνία με τους συνεργάτες προπονητές, καθώς και ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις.

Η προετοιμασία στο Λουτράκι πραγματοποιήθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις του Sport Camp, όπου διέμειναν κιόλας όλοι οι συμμετέχοντες. Στην ευρύχωρη αίθουσα τοποθετήθηκαν επτά τραπέζια, ενώ υπήρχε και κλιματισμός. Πήραν μέρος 26 αγόρια και κορίτσια, ανάμεσά τους παιδιά από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τη Χίο. Το προπονητικό τιμ αποτέλεσαν οι Χρήστος Βατσακλής, Άρης Τσακίρογλου, Κώστας Μσδέσης, Χρυσούλα Τουρσουνίδου και Λουκία Γιανναδάκη, ενώ την πρώτη μέρα και το Σαββατοκύριακο παρέστη και ο Κώστας Βατσακλής, που είχε αναλάβει τη γενική επίβλεψη της προσπάθειας. Μεσοβδόμαδα επισκέφτηκε τον χώρο και χαιρέτησε εκ μέρους της ομοσπονδίας ο πρώην διεθνής Γιάννης Κορδούτης νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και συντονιστής των καμπ.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο ήταν οι παίδες και οι έφηβοι και στο δεύτερο τα κορίτσια (που ήταν όλα έως 15 ετών) και οι παμπαίδες. Καθημερινά υπήρχε πρόγραμμα σχεδόν επτά ωρών με τρεις προπονήσεις. Νωρίς το πρωί φυσική κατάσταση για 75 λεπτά, αργότερα η πρώτη προπόνηση στο τραπέζι για 2,5 ώρες και το απόγευμα μία ακόμα για τρεις ώρες. Το γκρουπ των μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών έκανε και ενδυνάμωση στο γυμναστήριο, ενώ το τέλος της ημέρας υπήρχε ομιλία από τους υπεύθυνους για το πώς πήγε η προπόνηση.

Την Κυριακή έγιναν φιλικά παιχνίδια, τα οποία τελείωναν υπέρ του καλύτερου των τριών σετ. Έγιναν ξεχωριστοί αγώνες για τους νέους, για τους παίδες και μαζί για τα κορίτσια και τους παμπαίδες.

iΤο καμπ στην Καβάλα διεξήχθη στο γυμναστήριο του 6ου Λυκείου και ολοκληρώθηκε στις 27 Αυγούστου. Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι προπονητές Γιάννης Σταύρου και Παύλος Τελόπουλος, ενώ ως συνεργάτης του τεχνικού τιμ έδωσε την πολύτιμη βοήθειά του ο αθλητής του τοπικού Α.Σ.Ε.Α Μανώλης Αλαρούπι. Μετείχαν 12 αθλητές και 4 αθλήτριες από 7 σωματεία, ενώ υπήρχαν και ορισμένοι σπάρινγκ προπόνησης. Βοήθησαν σε αυτό το κομμάτι οι αθλητές Πασχαλέρης, Κουλιούρη, Βαζακίδης και φυσικά ο Αλαρούπι, που έμεινε και στο ίδιο ξενοδοχείο με τους αθλητές. Η συνεργασία όλων ήταν άψογη.

Κάθε μέρα καταγράφονταν 5,5 ώρες προπόνησης. Περιλάμβαναν ασκήσεις για πόδια (χωρίς ρακέτα και με ρακέτα), ασκήσεις δύναμης, ιδιοδεκτικότητας, συναρμογής, έκρηξης, ισορροπίας, ευλυγισίας, ταχύτητας, κορμού, σερβίς απόκρουση, κούτες (σ.σ. ατομικές ασκήσεις με πολλά μπαλάκια), τακτική προσέγγιση, καθώς και αγώνες ομαδικότητας στους 3 πόντους. Στο φινάλε οι προπονητές έκαναν και φιλικά ματς κατάταξης.

Η συγκέντρωση προετοιμασίας στην Πάτρα έγινε στο ίδιο χρονικό διάστημα με εκείνη του Λουτρακίου και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του αθλήματος στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Υπεύθυνοι προπονητές ήταν ο Σωτήρης Ζήκος και ο Γιάννης Ξουρίδας. Έλαβαν μέρος 11 αθλητές κι αθλήτριες από 4 ομάδες και στις ηλικίες από 3η δημοτικού μέχρι 2α λυκείου. Σε κάποιες προπονήσεις χρησιμοποιήθηκε ως spearing partner η Μαρίσα Μαστρογιάννη. Στις καθημερινές διπλές προπονήσεις δόθηκε βάρος στη φυσική κατάσταση προκειμένου τα παιδιά να κάνουν καλή προεργασία εν όψει της προσεχούς σεζόν, αλλά με προσοχή, για να αποφευχθούν τραυματισμοί, καθώς οι αθλητές είχαν μείνει εκτός προπονήσεων πολλούς μήνες λόγω καραντίνας και καλοκαιριού. Οι αθλητές ήταν απόλυτα συνεπείς στα προπονητικά ραντεβού, επέστρεψαν στα τραπέζια με μεγάλη όρεξη, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Την τελευταία ημέρα έγιναν εσωτερικοί αγώνες κατάταξης. Οι αθλητές χωρίστηκαν σε δύο αγωνιστικά γκρουπ και νικητής αναδεικνυόταν ο καλύτερος των 2 σετ.

Related posts

Με επιτυχία έγινε το Run Greece της Πάτρας

Κώστας Γεωργιάδης

Χάλκινο μετάλλιο για Καλάνδαρίδη-Φίτσιου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας κωπηλασίας συλλόγων στη Πορτογαλία

Κώστας Γεωργιάδης

Παράταση στη μεταγραφική περίοδο

Κώστας Γεωργιάδης