4.9 C
Ιωάννινα
30 Νοεμβρίου 2021
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλαστικό στη Λιμνοπούλα και ταρτάν στο “Ζωσιμάδες”

paikas synadinos 2Βήμα-βήμα προχωράει το σχέδιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας, η κυβέρνηση με αρκετά περιορισμένους πόρους.

Και όπως τονίστηκε κατά τη δεύτερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Ιούλιου Συναδινού στα Γιάννινα, προτεραιότητα δίνεται στη βελτίωση των υπαρχουσών αθλητικών υποδομών, και αργότερα θα γίνει η κατασκευή νέων (μάλιστα την επίσκεψη αυτή ο κ. Συναδινός δεν την χαρακτήρισε εθιμοτυπική).
Το συμπέρασμα ήταν ότι καλά νέα άκουσαν τα ερασιτεχνικά σωματεία για το γήπεδο της Λιμνοπούλας που από ξερό θα αποκτήσει πλαστικό χόρτο (και όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Σπύρος Πάικας και θα γίνουν έργα στα αποδυτήρια), και τα σωματεία του στίβου, που θα γίνουν έργα βελτίωσης στο ταρτάν του «Ζωσιμάδες» (όπως υπογραμμίστηκε όμως όχι ολική αλλαγή του ταρτάν σε πρώτη φάση).
Όμως τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για δεύτερο κλειστό στην πόλη αφού δεν είναι στις προτεραιότητες της ηγεσίας του αθλητισμού. Αυτό σημαίνει ότι τα Γιάννινα θα πρέπει να βολευτούν με αυτό του ΕΑΝΚΙ έως ότου παραδοθεί τουλάχιστον η Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων κοντά στο ΠΕΑΚΙ.
Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι κ.κ. Συναδινός και Πάικας, αναφέρθηκαν στο πλάνο που υπάρχει για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, όπου και δόθηκε ένα επιπλέον ποσό 100.000 ευρώ που πήγε στην κατασκευή της οροφής του Κολυμβητηρίου και τα καθίσματα του, ενώ εξασφαλίστηκε και το ποσό για την τοποθέτηση του πλαστικού στη Λιμνοπούλα.
eanki sxedioΌπως επισημάνθηκε, δεν είχε εκπονηθεί καμία μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, ενώ υπάρχει και ένα νομικό θέμα που πρέπει να ξεπεραστεί και είναι ότι ένα μέρος του γηπέδου δεν ανήκει στη ΓΓΑ, αλλά στην ΕΤΑΔ ΑΕ και έτσι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία των δύο φορέων για το έργο (στη 2η φωτο το σχέδιο του ΕΑΝΚΙ και ποιο κομμάτι ανήκει στην ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται τα τουριστικά ακίνητα που ανήκουν στο δημόσιο).

Ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου ο κ. Πάικας υπογράμμισε ότι υπάρχει άριστη σχέση της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ με την ΓΓΑ.
«Μεθοδικά και βήμα-βήμα έχουν ξεκαθαριστεί οι στόχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάικας και ευχαρίστησε τον κ. Συναδινό για το ενδιαφέρον που δείχνει για την πόλη σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Μάλιστα αναφέρθηκε στην έκτακτη επιχορήγηση των 100.000 που δόθηκε και ήδη έχουν ξεκινήσει οι μελέτες και έχουν αναλάβει οι ανάδοχοι τα έργα βελτίωσης στο ΕΑΝΚΙ, ενώ ποσό δόθηκε και για τις ανάγκες του ΠΕΑΚΙ.
Μάλιστα υπάρχει η πρόβλεψη ο προϋπολογισμός του 2016 για το ΠΕΑΚΙ να είναι αυξημένος κατά 100.000 €. Μάλιστα θα γίνουν παρεμβάσεις τέτοιες που οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης θα έχουν καλύτερη εικόνα.
Από την πλευρά του ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε στο σχέδιο της αθλητικής ηγεσίας για τις αθλητικές υποδομές της χώρας.
Όσον αφορά την επιχορήγηση για το ΠΕΑΚΙ, ο κ. ΓΓΑ ανέφερε ότι θα αγγίξει τις 555.000 €.
«Το ποσό θα δοθεί για να κάνει η διοίκηση ορισμένα έργα συντήρησης και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ» , ανέφερε.
Επίσης ένα σημαντικό μέρος των πόρων θα καλυφθεί μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την ολοκλήρωση και την επισκευή του κολυμβητήριου, όσο και για το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λιμνοπούλας.
Ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπήρχε με το ένα κομμάτι του γηπέδου που δεν ανήκει στην ΓΓΑ, αλλά στην ΕΤΑΔ και για το οποίο έγινε σύσκεψη με τους νομικούς συμβούλους για να λυθεί. «Έγινε η σχετική αλληλογραφία και πιστεύουμε ότι το προσεχές διάστημα θα έχει λυθεί το θέμα». 

limnopoula gipedoΌσον αφορά τη μελέτη έως το τέλος Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου, οι τεχνικές υπηρεσίες θα την έχουν ολοκληρώσει, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε προηγούμενη μελέτη.
Ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε και στο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου «Ζωσιμάδες» για το οποίο υπήρχαν παράπονα από τους συλλόγους στίβου. «Είναι παλαιό το ταρτάν και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τις επόμενες ημέρες θα εκπονηθεί η μελέτη για να μπει μέσα στο 2016 το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε ερώτηση αν τα Γιάννινα είναι αδικημένα με τις αθλητικές υποδομές, ο κ. Συναδινός ανέφερε ότι όλες οι πόλεις είναι αδικημένες.
Για αν έχουν κοστολογηθεί τα έργα, ο κ. Συναδινός ανέφερε ότι για τη Λιμνοπούλα κατά προσέγγιση εκτίμηση είναι ότι το κόστος θα είναι 285.000, χωρίς όμως να έχει γίνει η μελέτη. Όσον αφορά το ταρτάν δεν ανέφερε ποσό.

Για τα παράπονα των σωματείων για το ενοίκιο που καλούνται να πληρώνουν για τις εγκαταστάσεις, ο κ. Συναδινός ανέφερε ότι οι διοικήσεις θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα τους πρώτα όμως εξετάζοντας ποιες ανώνυμες εταιρίες και ιδιώτες χρωστούν μισθώματα. Εφόσον καλυφθούν αυτά τα έσοδα. Είναι όμως μία συμβολική συνδρομή των ερασιτεχνικών σωματείων αφού τα χρήματα πηγαίνουν για τις ανάγκες λειτουργίας των εγκαταστάσεων, πχ της θέρμανσης.

Για το β’ κλειστό ο κ. Συναδινός είπε ότι μιλώντας ρεαλιστικά, τα Γιάννινα δεν θα έχουν δεύτερο κλειστό άμεσα, αφού πρώτα η προτεραιότητα είναι να γίνουν έργα στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις της κωπηλασίας, για τις οποίες είχε τονίσει ότι είχε σοκαριστεί από την κακή τους εικόνα στην προηγούμενη επίσκεψη του, ανέφερε ότι ανήκουν στην ΕΤΑΔ και όχι στην ΓΓΑ αλλά μπορεί η διοίκηση να κάνει μία μελέτη για το τι χρειάζεται να γίνει και να την καταθέσει στη ΓΓΑ.

Related posts

Στις 15 Δεκεμβρίου το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Κώστας Γεωργιάδης

Ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική καταγραφή στον «Πέλοπα» των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα

Κώστας Γεωργιάδης

Έκτακτη αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού για ταξιδιώτες από χώρες της Ν. Αφρικής

Κώστας Γεωργιάδης