12.2 C
Ιωάννινα
26 Νοεμβρίου 2022
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Πρεμιέρα με περισσότερες από 200 δηλώσεις συμμετοχής στον Βόλο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα 2022-2023

tatavla 1

Ο πανέμορφος Βόλος και ο Παγασητικός κόλπος ανοίγουν την αγκαλιά τους και υποδέχονται τους εκπροσώπους των μικρών ηλικιών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ελάχιστα λεπτά έξω από την πόλη, στην επίσης παραθαλάσσια Αγριά Βόλου, φιλοξενούν αύριο 22 και μεθαύριο 23 Οκτωβρίου το εναρκτήριο αναπτυξιακό πρωτάθλημα για την περίοδο 2022-2023.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Αγριάς και ήδη ο μεγάλος αριθμός των 206 συμμετοχών από 41 σωματεία αποτελεί οιωνό για την επιτυχία. Ήταν τέτοια η ανταπόκριση, που μετά από πολύ καιρό ξεπεράστηκαν οι 200 δηλώσεις σε όπεν νεαρών ηλικιών, γεγονός που δίνει ώθηση και στην προσπάθεια της ΕΦΟΕπΑ σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν. Κατέστη μάλιστα δυνατό να γίνουν οι 8 από τις 10 ηλικιακές κατηγορίες, που κλασικά προκηρύσσονται. Το ανοιχτό πρωτάθλημα διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον ΑΣΕΑ Κένταυρος Βόλου και υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας Βόλου.

Ο τοπικός Κένταυρος δημιούργησε ιστότοπο στο facebook για το τουρνουά (https://bit.ly/3yYEnHC), ετοίμασε και όμορφο promo video (είναι στο λινκ https://www.facebook.com/efoepa/videos/696121348164571) και καλεί το φίλαθλο κοινό στο γυμναστήριο.

Οι τελικές 206 δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 40 εφήβους, 16 νεάνιδες, 34 παίδες, 24 κορασίδες, 48 παμπαίδες, 10 παγκορασίδες, 26 μίνι παμπαίδες και 8 μίνι παγκορασίδες. Συνολικά από 14 περιοχές της χώρας προέρχονται οι συμμετέχοντες. Είναι από την Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κορινθία, τη Χίο, τη Βέροια, την Καβάλα, τη Φλώρινα, την Ορεστιάδα, τα Χανιά, την Κοζάνη, τα Τρίκαλα και φυσικά τον Βόλο (με δύο σωματεία).

Συνολικά 6 θα είναι και φέτος τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα πριν κλείσει το πρόγραμμα με τον Μεγάλο τελικό. Από το καλοκαίρι έχει αποφασιστεί και εισάγεται πρώτη φορά από την ομοσπονδία μία αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής, όπου κάποια φαβορί δεν αγωνίζονται στα γκρουπ και περνούν απευθείας στα ταμπλό. Στον Βόλο δεν εφαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες κι αυτό θα γίνεται κάθε φορά όταν δεν το επιτρέπουν οι αριθμοί των συμμετοχών.

Επίσης, έχουμε τα νέα ηλικιακά όρια σε κάποιες κατηγορίες μετά την εναρμόνιση της ΕΦΟΕπΑ με τα διεθνή δεδομένα. Έφηβοι και νεάνιδες είναι πλέον μέχρι 19 ετών (από 18), οι παμπαίδες-παγκορασίδες έως 13 και οι μίνι παμπαίδες-μίνι παγκορασίδες έως 11.

Μαζί με τον υψηλό αριθμό αγωνιζομένων είναι πολύ σημαντικό ότι το «παρών» στην πόλη της Θεσσαλίας δίνουν και πολλά τοπ ονόματα από τις μικρές ηλικίες. Τα δύο πρώτα φαβορί ανά κατηγορία είναι ο Στάθης Μανωλόπουλος και ο Αλεσσάντρο Φέλτσερ στους εφήβους, η Στέλλα Τζαρίδου και η Δέσποινα Άμπα στις νεάνιδες, ο Γιώργος Κοσμάς και ο Γιάννη Κούτρα στους παίδες, ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης και ο Αναστάσιος Φουσέκης στους παμπαίδες, η Αθανασία Γκόγκα και η Ελπίδα Τασιού στις παγκορασίδες, η Μαύρα Κοντοπούλου και η Βασιλική Μπουλά στις κορασίδες, ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης και ο Μάριος Σερίδης στους μίνι παμπαίδες και η Μαρκέλλα-Ιωάννα Σγούτα και η Ευαγγελία-Φωτεινή Γκερλεκτσή στις μίνι παγκορασίδες.

Θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 12 τραπέζια και το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει στις 08:40 με τους ομίλους των παμπαίδων. Θα διαρκέσει περίπου μέχρι τις 10 το βράδυ και την Κυριακή η εκκίνηση ορίστηκε για τις 09:00 με ματς κατάταξης. Οι τελικοί των 8 κατηγοριών θα γίνουν ταυτόχρονα και υπολογίζεται ν’ αρχίσουν λίγο πριν από τις 4μμ.

Related posts

Ξεκίνημα στις μεγάλες αποστάσεις

Κώστας Γεωργιάδης

Οι πρώτοι αγώνες των Προαγωνιστικών ηλικιών

Κώστας Γεωργιάδης

Πρωταθλητής ο Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας στο 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάνοε–Καγιάκ Σλάλομ

Κώστας Γεωργιάδης