29.1 C
Ιωάννινα
19 Ιουλίου 2024
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

«Προτιμώ να περιμένουμε για να πάρουμε τις μεταγραφές που πρέπει»

Παίκτες που θα είναι έτοιμοι να μπουν στο αρχικό σχήμα, αναζητά ο Μιχάλης Γρηγορίου, όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Και γι αυτόν τον λόγο υπάρχει καθυστέρηση στις μεταγραφικές κινήσεις.

Αναλυτικά:

«Γνωρίζαμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει αρκετές μεσοεπιθετικές λύσεις. Η αλήθεια είναι ότι ήταν δύσκολη εβδομάδα και για εμάς, γιατί υπήρχε η αλλαγή προπονητή στον Παναθηναϊκό. Άρα θα έπρεπε να κάνουμε δύο αναλύσεις, για το πώς έπαιζε πριν τον ερχομό του Τερίμ και να αναλύσουμε τη φιλοσοφία του Τερίμ για να υπολογίσουμε τι θα συναντούσαμε.

Παρ’όλα αυτά στο α’ ημίχρονο κλείσαμε τους χώρους. Να κάνω μία παρένθεση και να πω ότι είχαμε τη σημαντική απώλεια των δύο κεντρικών αμυντικών και στις θέσεις τους έπαιξαν δύο παιδιά που είχαν από ελάχιστο μέχρι καθόλου χρόνο συμμετοχής φέτος. Ήμασταν αναγκασμένοι να κλείσουμε τους χώρους, έτσι ώστε να δεχθούμε όσες λιγότερες φάσεις μπορούμε από τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι τα καταφέραμε στο α’ ημίχρονο, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ.

Στο β’ ημίχρονο θέλαμε να ανεβάσουμε τις γραμμές και να μη δεχτούμε άλλο γκολ.  Προσπαθήσουμε μετά και με τις αλλαγές να ρισκάρουμε και να διεκδικήσουμε κάτι, αλλά προφανώς το παιχνίδι έλαβε τέλος νωρίς, με την έννοια ότι ήταν πολύ δύσκολο μετά να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Στο 48’ έγινε το 2-0 και επί της ουσίας πάλι ρισκάραμε, ανεβάσαμε τις γραμμές, πάλι κάναμε μαζεμένες αλλαγές. Βρήκαμε 2 φάσεις με τον Ροσέρο και τον Γκάρο για να ξαναμπούμε στο ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε, χωρίς να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο.

Είναι από τα ματς που προφανώς και είναι λογικό να δηλώνονται παίκτες να εκτίουν κάρτες, γιατί θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στα παιχνίδια που μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θα πρέπει να διεκδικούμε τους βαθμούς από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης με την Τρίπολη την Κυριακή».

Για το αν έχει πλήρη εικόνα του ρόστερ και που εντοπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα της ομάδας:

«Πλήρη εικόνα να έχεις σε 15 μέρες μη έχοντας αρκετά παιδιά καν συμμετοχή σ’ ένα ρόστερ 32 ατόμων είναι δύσκολο. Μεσολάβησαν και οι γιορτές, μειώθηκε ο αριθμός των προπονήσεων, οπότε σε δύο ματς δεν μπορείς να κάνεις αξιολόγηση για όλους τους παίκτες, ώστε να μην αδικήσεις κανέναν.

Εννοείται ότι θα γίνουν μεταγραφές, εννοείται ότι ψάχνουμε να έρθουν στην ομάδα παίκτες που θα βοηθήσουν ουσιαστικά και όχι απλά για να αυξήσουμε το ν αριθμό των παικτών.

Δίνουμε έμφαση σε όλους τους τομείς, δίνουμε έμφαση στο να ανεβάσουμε τον χρόνο που μπορούμε να παίξουμε σε υψηλότερο τέμπο, δίνουμε έμφαση στο να δεχόμαστε λιγότερες φάσεις και κατά συνέπεια λιγότερα γκολ, γιατί μόλις στο προηγούμενο παιχνίδι σε ένα ολόκληρο γύρο κρατήσαμε το μηδέν κάτι που είναι ένας παράγοντας που μπορεί να σε οδηγήσει εκεί που θες στο τέλος του πρωταθλήματος και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι το γκολ. Άρα λοιπόν, δουλεύουμε πολύπλευρα σε όλους τους τομείς. Εννοείται ότι χρειάζεται χρόνος. Χρειάζεται παραπάνω διάστημα για να εμπεδώσουν οι παίκτες αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε και πρέπει να κάνουμε για να έρθουν οι νίκες και τα αποτελέσματα και να διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις την παραμονή μας στην κατηγορία».

Για το πόσο δυσκολεύει το έργο του η απουσία του κόσμου από τις κερκίδες:

«Πάρα πολύ και αυτό το είχα τονίσει και μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Είμαστε από τις ομάδες που έχουν πληγεί από αυτή την απόφαση της κυβέρνησης, γιατί σε εμάς ο κόσμος δίνει σημαντική βοήθεια. Δεν είμαστε από τις ομάδες που δεν έχουν κόσμο ή δεν έχουμε βοήθεια και περιμένουμε να αρθεί αυτό το μέτρο για να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας σε αυτή την πολύ δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε. Είναι κομβική η παρουσία του κόσμου».

Για το τι γίνεται με τις τέσσερις μεταγραφές που είχε ζητήσει και αν η επιθετική δυστοκία οδηγήσει και σε μεταγραφή επιθετικού:

«Οι δύο από τις τέσσερις κινήσεις θα είναι στο επιθετικό σκέλος. Δεν θα πω τις θέσεις, αλλά θα είναι στο επιθετικό σκέλος. Όλοι γνωρίζετε ότι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι πάρα πολύ δύσκολη και πόσο μάλλον για μια ομάδα που είναι τελευταία στη βαθμολογία. Άρα, οποιοσδήποτε παίκτης από το εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις να ασχοληθούμε είναι δύσκολο ο παίκτης να έχει θετική γνώμη και να πει αμέσως το ναι και να έρθει να αγωνιστεί σε μια ομάδα που είναι τελευταία στη βαθμολογία.

Αναλώνουμε πάρα πολλές ώρες κάθε μέρα εγώ, οι συνεργάτες μου και η διοίκηση και σας είπα ότι δεν θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των παικτών, αλλά να έρθουν παίκτες που θα βοηθήσουν πραγματικά την ομάδα. Προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε κάτι ανάλογο προτιμώ να περιμένω μια εβδομάδα και δέκα μέρες, παρά να βιαστούμε και να πάρουμε κάτι το οποίο δεν θα είναι αυτό που ζητάμε».

Related posts

ΠΑΣ Γιάννινα: Έχει διευθετηθεί το θέμα με Νάγκι

Άκης Λιούτας

ΠΑΣ Γιάννινα: Προσφυγή από Νάγκι

Άκης Λιούτας

Στην αφετηρία ο ΠΑΣ Γιαννινα

Άκης Λιούτας