8.9 C
Ιωάννινα
25 Μαρτίου 2023
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σπουδαία εμφάνιση του Γιώργου Κοσμά σε διεθνές τουρνουά στην Πορτογαλία

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Κοσμάς συμμετείχε μαζί με άλλους τρεις συναθλητές του, στο διεθνές τουρνουά της Πορτογαλίας, στο Πόρτο, με διοργανώτρια αρχή την Παγκόσμια Ομοσπονδία της Επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που απευθύνονταν στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Από  τα πιο σημαντικά το ανωτέρω τουρνουά παρουσιάζει πάντα μεγάλη προσέλευση αθλητών-τριών από όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και η Ελληνική Ομοσπονδία στέλνει επίλεκτους αθλητές της.

Ο 15-χρονος Γιαννιώτης αθλητής  Νο1 στους παίδες και Νο 12 στους έφηβους στο Πανελλήνιο R/L  αγωνίσθηκε αρχικά  στη πιο πάνω  κατηγορία  ( κάτω των 17 ετών ),  με εξαιρετική παρουσία . Συγκεκριμένα στον όμιλο πέτυχε δύο νίκες με 3-1 απέναντι σε Γερμανό και Ιταλό αντίπαλο και προχώρησε στη φάση των νοκ-άουτ. Εκεί στο 1ο αγώνα κέρδισε τον Ολλανδό αθλητή με 3-0 , στον 2ο αγώνα κέρδισε τον Γάλλο αθλητή με 3-1 και έφτασε στην 16-άδα.  Στη συνέχεια αντίπαλος του ο Ρουμάνος αθλητής Νο1 των αγώνων και Νο5 στην Ευρώπη στην ηλικιακή του κατηγορία . Ο Γ. Κοσμάς σε συναρπαστικό αγώνα έχασε οριακά με 3-2 και την είσοδο του στην 8-άδα. Όμως η πορεία αυτή  έδειξε την αγωνιστική του  άνοδο και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι ανωτέρω εμφανίσεις έφεραν τον Γιαννιώτη αθλητή στη θέση Νο 111 του παγκόσμιου  R/L  στους παίδες.

Την επόμενη ημέρα αγωνίστηκε στη κατηγορία του ( κάτω των 15 ετών ) , όμως λόγω της ιδιαίτερης προσπάθειας της προηγούμενης ημέρας ηττήθηκε με 3-1 , πολύ δύσκολα  και στους δύο αγώνες του ομίλου και δεν προχώρησε στη φάση των νοκ-άουτ.

Την Ελληνική αποστολή συνόδευσε ο προπονητής των Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνος Κωστόπουλος , ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και προπονητής της εθνικής γυναικών.

 

Related posts

Οι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων

Κώστας Γεωργιάδης

Στελεχώνεται η Εθνική για τη Ρεγκάτα του Πιεντιλούκο

Κώστας Γεωργιάδης

Σε νέα ημερομηνία ο 6ος Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων

Κώστας Γεωργιάδης