31.9 C
Ιωάννινα
29 Ιουλίου 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Σπουδαίο διήμερο για το μέλλον της κλασικής κολύμβησης

vatires

Πλούσιο σε αγωνιστική δράση και ευεργετικό για το μέλλον της κλασικής κολύμβησης στην Ελλάδα ήταν το Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή των θερινών αγώνων στις προαγωνιστικές ηλικίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Λάρισα και την Καβάλα.

Στην Θεσσαλονίκη, ο Σάββας Κουγιουμτζόγλου, προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών του ΠΑΟΚ εκφράσθηκε για τους αγώνες και για την παρουσία του «Δικεφάλου» στην διοργάνωση. Υποστήριξε τα κάτωθι:

«Κάποτε οι αγώνες και ιδιαίτερα οι θερινοί των προαγωνιστικών κατηγοριών, ήταν αγώνες ορόσημο. Ήταν η εποχή που τελείωνε το Σχολείο, ήταν η εποχή που ξεκινούσαν οι διακοπές, ήταν η περίοδος που όλοι πήγαιναν καλούς χρόνους και σηματοδοτούσε το …… «εγώ στα 12 είχα τόσο». Όλα τα παραπάνω, συνέβαιναν μήνα Ιούνιο, και η ιεραρχία των προβληματισμών ξεκινούσε με το πόσες καλές επιδόσεις θα κάνουν οι αθλητές μας, πόσες φορές θα έχουμε αθλητή στο βάθρο, με τι χρόνο ήρθαμε και τι χρόνο θα κάνουμε, και με το πότε ακριβώς θα γίνουν οι αγώνες, προσπαθώντας να τους έχουμε όλους παρόντες. Φέτος αναθεωρήσαμε, παραμερίσαμε όλα τα παραπάνω και το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν απλά……. να γίνουν οι αγώνες. Να γίνουν οι αγώνες που τόσο μας έλειψαν. Ένας προβληματισμός που δεν υπήρχε στην παλιά ιεραρχία. Οι επιδόσεις… ήρθαν και αυτές σε κάποιο βαθμό, αλλά κυρίως ήρθαμε εμείς, όσοι επιστρέψαμε υγιείς τον Μάιο στις προπονήσεις, δώσαμε το παρών και τώρα κι ας ήταν Ιούλιος. Έτσι δείξαμε ότι αγαπάμε την κολύμβηση. Ευχαριστούμε τους γονείς που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών τους, τους ευχαριστούμε που έδωσαν παράταση στις διακοπές τους, και όλα αυτά χωρίς να βλέπουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται τηρώντας κατά γράμμα τα αυστηρά πρωτόκολλα. Στα, του «ασπρόμαυρου οίκου μας», να σημειώσω ότι υπάρχει άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ συναδέλφων, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα το όφελος των αθλητών και κατά συνέπεια του συλλόγου».

ΠΑΟΚ και Άρης, Άρης και ΠΑΟΚ, είναι πάντα πρωταγωνιστές στην κλασική κολύμβηση. Για λογαριασμό του Άρη εκφράζεται στην σελίδα της ΚΟΕ ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου:

«Στο κολυμβητικό τμήμα του Άρη Θεσσαλονίκης, οι κολυμβητές/τριες της προ αγωνιστικής κατηγορίας συζητούσαν για τους θερινούς αγώνες κολύμβησης από την πρώτη στιγμή που τους ενημερώσαμε ότι θα πραγματοποιηθούν. Οι προπονητές, από τη μεριά μας, συμμεριστήκαμε τον ενθουσιασμό των αθλητών μας και φροντίσαμε στην ομαλή επαναφορά τους σε ρυθμούς αγώνων. Παράγοντας που συνέβαλλε σε αυτή την ομαλή επανένταξη ήταν και το πρόγραμμα των αγώνων που λόγω του μειωμένου αριθμού των αγωνισμάτων και των μέτρων μας βοήθησε να σχεδιάσουμε προγράμματα προπονήσεων αρκετά μικρότερα σε απαιτήσεις. Το αποτέλεσμα ήταν προβλεπόμενα ικανοποιητικό και έδωσε κίνητρο στα παιδιά να συμμετέχουν στις προπονήσεις. Γενικότερα, η προ αγωνιστική κατηγορία επιδέχεται αρκετές καινοτομίες και αλλαγές, από το σχεδιασμό των προπονήσεων μέχρι και τους αγώνες, με στόχο να κρατήσουμε τα παιδιά στις πισίνες μακροπρόθεσμα. Η νέα διοίκηση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας παρουσιάζει έντονα το πνεύμα της καινοτομίας και των νέων ιδεών, οπότε ανά πάσα ώρα και στιγμή είμαστε στη διάθεσή τους για να μας ακούσουν».

Η Νίκη Βόλου πήρε μέρος στους αγώνες που έγιναν το Σάββατο στο κολυμβητηριο της Λάρισας και ο προπονητής της Νίκος Γιαννόπουλος τόνισε:

«Χρέος μας είναι να επενδύσουμε στις μικρές ηλικίες. Μετά από μια μεγάλη αγωνιστική αδράνεια ενός χρόνου, λόγω πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν αγώνες για τις προαγωνιστικές κατηγορίες σε όλη την Ελλάδα. Η μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις και τους αγώνες σίγουρα καθυστέρησε την εξέλιξη των αθλητών παρόλα αυτά είδαμε να επανέρχονται γεμάτοι όρεξη και πάθος.
Τα κολυμβητήρια ξανά γέμισαν με παιδικές φωνές πράγμα που είναι πολύ ενθαρρυντικό για την συνέχεια.
Οι αγώνες στην Λάρισα στέφθηκαν με επιτυχία, αν αναλογιστούμε τη δυσκολία λόγω ζέστης, και τα παιδια ανταποκρίθηκαν θαυμάσια. Η Νίκη Βόλου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με πολλά ατομικά ρεκόρ και χαμόγελα παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας ήταν ελάχιστος. Πιστεύω είναι χρέος μας να επενδύσουμε στις μικρές ηλικίες και να φέρουμε όλο και περισσότερο κόσμο στα κολυμβητήρια. Ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, στους γονείς, στους συλλόγους και στην κολυμβητική Ομοσπονδία που έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστούν ξανά τα παιδιά».

Τα αποτελέσματα και ότι σχετικό με τους αγώνες, για το Αιγάλεω ΕΔΩ, το Περιστέρι ΕΔΩ, το Ποσειδώνιο ΕΔΩ, τη Καβάλα ΕΔΩ, τη Λάρισα ΕΔΩ και τα Γιάννενα ΕΔΩ

Related posts

Η παρουσία του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων στο «10ο Zagori Mountain Running 2021»,

Κώστας Γεωργιάδης

Σε ξενοδοχείο εντατικής παρακολούθησης τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης

Κώστας Γεωργιάδης

Τα αποτελέσματα της 28/07 και το πρόγραμμα της 29/07

Κώστας Γεωργιάδης