9.4 C
Ιωάννινα
29 Ιανουαρίου 2023
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Στάικος: “Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς”

Ο τεχνικός της ηπειρωτικής ομάδας λίγα λεπτά το τέλος του αγώνα με τους “Πράσινους” μοιράστηκε τις σκέψεις του μιλώντας αποκλειστικά στα κανάλια NOVA SPORTS και τον Ευγένη Δαδαλιάρα.

Ο Θανάσης Στάικος μίλησε για την ήττα του ΠΑΣ από τον Παναθηναϊκό με το γκολ που δέχτηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Όπως σημείωσε:«Όταν δέχεσαι ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα να πω, του παιχνιδιού μας αφήνει μια πικρία όντως. Εντάξει, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε την κυριαρχία του παιχνιδιού, ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο, είχε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε και κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή μας. Είχαμε κι εμείς μία-δύο φάσεις χωρίς να μπορούμε βέβαια ν’ ανακτήσουμε σε πολλά σημεία του παιχνιδιού την κατοχή και να μπορέσουμε να ‘παγώσουμε’ το παιχνίδι. Μπορώ να πω όμως ότι σε γενικές γραμμές αν τελείωνε το παιχνίδι ισόπαλο θα ήταν έτσι μια εικόνα που είδαμε, συμβαίνουν αυτά όμως, μία φάση μπορεί ν’ αλλάξει ένα αποτέλεσμα. Προχωράμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα…».

– Ο λόγος που δεν μπορούσατε να κρατήσετε μπάλα σήμερα ποιός ήταν, η πίεση του Παναθηναϊκού ή το γεγονός πως η ομάδα δεν απέδωσε όπως περιμένατε;

«Όχι, εντάξει …. Ήμασταν κοντά στο πλάνο που είχαμε θέσει απλά θα μπορούσαμε σε κάποιες στιγμές να έχουμε κατοχή μπάλας κυρίως στο πρώτο τριαντάλεπτο. Και σε ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο που εκεί να ‘χτίσουμε’ λίγο καλύτερες επιθέσεις για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάποιες ευκαιρίες κι εμείς. Είχαμε κατά διαστήματα μια καλή έτσι κατοχή και κάποιες επικίνδυνες προϋποθέσεις αλλά δεν ήταν αρκετές. Όπως και σ’ ένα σημείο που κερδίσαμε την μπάλα στη αντίπαλη περιοχή. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός ερχόταν από άσχημα αποτελέσματα οπότε θα ήταν σοβαρός και πειθαρχημένος, είναι μια ομάδα πολύ δουλεμένη, έχει ομοιογένεια. Παρόλα αυτά μπορώ να πω τα παιδιά στάθηκαν αρκετά καλά, ήταν μέσα στο πλάνο, αποφύγαμε και κάποιες καταστάσεις κι έτσι καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος, δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς οπότε …. προχωράμε».

– Αν σχεδιάζατε ξανά το παιχνίδι τώρα μήπως θα δίνατε ορισμένες διαφορετικές κατευθύνσεις;

«Κοιτάξτε αμυντικά όντως είχαμε ένα σταθερό πλάνο το οποίο μετά το 15ο λεπτό νομίζω ότι τηρήθηκε πιστά και δεν είχαμε πολλά προβλήματα. Θα μπορούσαμε ίσως να λειτουργήσουμε λίγο καλύτερα σε κάποιες ανακτήσεις της κατοχής που είχαμε στην κεντρική ζώνη ή στην αμυντική ζώνη να μπορέσουμε να συνδυαστούμε καλύτερα για να επιτεθούμε. Νομίζω ότι σήμερα φτάσαμε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά να κρατήσουμε το μηδέν αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να το καταφέρουμε στο άμεσο μέλλον και να συγκεντρώσουμε τους βαθμούς που θα μας κρατήσουν στην κατηγορία».

Γιοβάνοβιτς: “Είχαμε υπομονή…”

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για την υπομονή που είχε η ομάδα του για να καταφέρει να πάρει μία τεράστια νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πρόβλημα του Παναθηναϊκού με τις κλειστές άμυνες: «Όλοι δυσκολεύονται σε κλειστές άμυνες. Είχαμε αρκετές φάσεις απέναντι σε μια καλή ομάδα. Δεν βάλαμε το γκολ όταν μπορούσαμε. Όσο περνούσε ο χρόνος ήταν πιο δύσκολο αλλά δεν έχω παράπονα από τους παίκτες».

Για την συνέχεια: «Είμαστε μια ομάδα που είμαστε αρκετό καιρό μαζί. Έχουμε τα συνεχόμενα ματς, όλοι χρειάζονται και όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Έχουμε και την πίεση με τη βαθμολογία, Όλοι θα είναι καλύτερα με τον καιρό.

Μου άρεσε ο τρόπος που μπήκαμε στο ματς και στο δεύτερο μέρος όταν ο ΠΑΣ ήταν πίσω, ο τρόπος που ψάχναμε το γκολ».

Related posts

«Ήταν δική μου απόφαση να εκτελέσει ο Νίνης!»

Κώστας Γεωργιάδης

Μπακαδήμας: “Χαρούμενος για το ντεμπούτο μου, αλλά…”

Κώστας Γεωργιάδης

Πήλιος: “Στηρίζουμε τον Νίνη”

Κώστας Γεωργιάδης