Σε μία στιγμή αδράνειας της άμυνας η οποία έφερε και το γκολ, έκρινε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όπως επισήμανε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Στάικος.
Όπως υπογράμμισε, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.
Αναλυτικά:
«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Με σχέδιο και αυτοματισμούς, και την είδαμε στα ευρωπαϊκά ματς να φέρνει σε δύσκολη θέση πολύ καλές ομάδες. Εξ’ αρχής είχαμε δύσκολο έργο.
Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και τον κόσμο. Είδαμε μία ομάδα που έδωσε με πάθος μία μεγάλη μάχη, αλλά χωρίς να κερδίσουμε βαθμό ή βαθμούς από το παιχνίδι. Για μεγάλα διαστήματα μπλοκάραμε το συνδυαστικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Πιέσαμε ψηλά, φέραμε σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο. Ήταν ματς με λίγες φάσεις, οι περισσότερες έγιναν με πλαγιοκοπήσεις ή ανακτήσεις σε μεταβάσεις της μπάλας.
Ίσως πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, αλλά με τέτοιες ομάδες μία συγκέντρωση ή αδράνεια μπορεί να την πληρώσεις. Η δουλειά συνεχίζεται, εμείς πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα. Σαν εμφάνιση μάς δίνει αισιοδοξία, δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτό».
Για το πέναλτι που δεν δόθηκε και τη διαιτησία γενικότερα:
«Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία. Ο ρόλος μου είναι να δούμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε καλά βάσει του σχεδίου μας. Άλλοι θα το κρίνουν το θέμα διαιτησίας.
Καθαρά στο αγωνιστικό σκέλος θα σταθώ. Ο κόσμος βοήθησε, αναγνώρισε κιόλας στο τέλος την προσπάθεια και συνεχίζουμε. Σήμερα έφεραν σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό, αν συνεχίσουμε έτσι κάπου αλλού θα πάρουμε τον βαθμό, όπως έγινε και πέρυσι. Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να διεκδικεί παντού το αποτέλεσμα με οποιονδήποτε αντίπαλο. Όχι όμως με λίγο καλή εμφάνιση να μείνουμε σ’ αυτήν και να πιστέψουμε ότι είμαστε κάτι παραπάνω».
Για το αν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να έχει διάρκεια σε τέτοιες αποδόσεις με τόσο καλό πρέσινγκ και τόσο πάθος σε όλα τα ματς:
«Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτή είναι η εξέλιξη που έχουμε από πέρυσι και πρέπει να διατηρήσουμε τα όποια καλά στοιχεία. Η διάρκεια είναι ζητούμενο και πρέπει να είμαστε και πνευματικά ισορροπημένοι, με καθημερινή προσπάθεια στην προπόνηση και με διάθεση».
Για το αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού του Καραχάλιου:
«Δεν ξέρω αν έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά ούτως ή άλλως έχουμε και τη διακοπή και θα έχουμε μία ανασύνταξη. Θα δούμε».
Για τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών: «Να ξέρετε ότι προσπαθούμε για μία κίνηση, αν ευοδοθεί θα δώσει κάτι διαφορετικό. Δεν είναι σίγουρο, αλλά προσπάθεια γίνεται».