16 C
Ιωάννινα
7 Μαρτίου, 2021
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Στη Λισαβόνα το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του απλού

tournoua kozanis3

tournoua kozanis3Την πρώτη του συνεδρίαση μέσα στο 2021 πραγματοποίησε χτες βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ETTU). Το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης για το αγώνισμα του απλού ήταν στην κορυφή της ατζέντας και πράγματι από εκεί βγήκε η σημαντικότερη είδηση της online συζήτησης.

Το event δεν θα διεξαχθεί στη Μόσχα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο και «μεταφέρεται» στη Λισαβόνα, η οποία προσφέρθηκε να το διοργανώσει στις ίδιες ημερομηνίες, δηλαδή από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου. H ρωσική ομοσπονδία διαμήνυσε ότι, ενώ μπορεί να καλύψει όλες τις προϋποθέσεις στα υγειονομικά μέτρα για τη διεξαγωγή του τουρνουά, δεν μπορεί να ρισκάρει πιθανά προβλήματα με τις μετακινήσεις των αποστολών. Η ETTU την ευχαρίστησε για την προσπάθεια και αποδέχτηκε την πρόταση της πορτογαλικής ομοσπονδίας να διοργανώσει το Προολυμπιακό στην πρωτεύουσα της χώρας. Μέσα στον Φεβρουάριο εξάλλου και λίγες ημέρες αργότερα αποφασίστηκε να γίνουν οι αναβληθέντες αγώνες των γκρουπ στο στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2021, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα. Πριν αναφέρουμε την καθιερωμένη επίσημη ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ETTU να θυμίσουμε ότι στην Πορτογαλία έγινε πέρσι και το Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά ομαδικού. Στο Γκοντομάρ συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2020.

 

«1. Στη συνεδρίαση ακούστηκε η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει όλες τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου COVID-19. Ωστόσο, για θέματα μεταφοράς και εφοδιασμού, λόγω πιθανών προβλημάτων με την πτήση αθλητών και προπονητών στο χώρο των αγώνων, η ρωσική ομοσπονδία δεν το διακινδυνεύει και αρνείται να πραγματοποιήσει το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά τον επόμενο μήνα. Το διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησε τη ρωσική ομοσπονδία για την ετοιμότητά της και αποδέχθηκε το αίτημα για ορισμό νέου τόπου διεξαγωγής των αγώνων.

Η προσφορά της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης έγινε δεκτή και η μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Λισαβόνα από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021.

Κατά την ίδια περίοδο, προτείνεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ETTU, καθώς κι ένα έκτακτο συνέδριο της ETTU στο διαδίκτυο (από 12 έως 14 Φεβρουαρίου).

2. Οι αγώνες του σταδίου 1 των προκριματικών γκρουπ για το European Team Championship θα προγραμματιστούν για 2 ημέρες μέσα στο διάστημα από την Τρίτη 16 έως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Η σειρά και οι εγκαταστάσεις θ’ ανακοινωθούν συμπληρωματικά.

3. Η Γραμματεία της ETTUσυμφώνησε με τον πρόεδρο της Αθλητικής Επιστήμης και Ιατρικής της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (ITTF) Dr Μίραν Κόντριτς, ότι οι συμβουλές και οι οδηγίες του σχετικά με το πρωτόκολλο πρόληψης και προστασίας COVID-19 θα λαμβάνονται υπόψη περίπτωση την περίπτωση.

4. Το Δ.Σ. ενέκρινε τη σύνθεση της αντιπροσωπείας της ETTU για διαπραγματεύσεις με την ITTF, η οποία απαρτίζεται από τον πρόεδρο της ETTU, τον αντιπρόεδρο της ETTU και εκπροσώπους των ενώσεων του Βελγίου, της Γερμανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ρουμανίας. Συμφωνήθηκε μια παρουσίαση από την ETTU σχετικά με τη νέα δομή των παγκόσμιων κατατάξεων, η οποία και θα χρησιμοποιηθεί στις συζητήσεις με την ITTF.

Ο πρόεδρος Ιγκόρ Λεβίτιν ευχαρίστησε την πορτογαλική ομοσπονδία για την προθυμία της να φιλοξενήσει άμεσα στη Λισαβόνα το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του απλού και ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για τη συμβολή τους στην απόφαση αυτή».

Related posts

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟ Τζούντο

Κώστας Γεωργιάδης

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι αρχαιρεσίες

Κώστας Γεωργιάδης

Η ΚΟΕ για τα δεδομένα της νέας ΚΥΑ

Κώστας Γεωργιάδης