12.9 C
Ιωάννινα
16 Μαΐου 2022
ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον διαδικτυακό «αέρα» το πρώτο e-magazine της ΕΟΚ

Έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο του μπάσκετ εγκαινιάζει από σήμερα η ΕΟΚ, με την έκδοση του πρώτου μηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού που είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

“Η προσπάθεια αυτή έχει σαφή στόχευση, να ξεφεύγει από την ευρέως προβεβλημένη επικαιρότητα και να δίνει «βήμα» παρουσίασης σε διαφορετικές ιστορίες, άγνωστες στο ευρύ κοινό, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα αναδείξουν πολλές διαφορετικές πτυχές του μπάσκετ.

Η περιφέρεια θα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής αυτής της έκδοσης και οι συνεργαζόμενοι δημοσιογράφοι από κάθε γωνιά της χώρας θα μεταφέρουν τον παλμό. Διότι πρέπει να αναδεικνύονται προσπάθειες σαν του Ξάνθου Πάτμου, που περιγράφεται στο πρώτο τεύχος όπως και η αρμονική συνύπαρξη στα γήπεδα του μπάσκετ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη μέσα από το ενδιαφέρον θέμα του Βασίλη Στοάκη. Υπάρχουν αμέτρητες τέτοιες σε όλη την Ελλάδα και τους αξίζει να γίνουν γνωστές.

Οπως υπάρχουν και σημαντικές δράσεις που φέρνουν το μπάσκετ πιο κοντά στην κοινωνία, σαν αυτή των Κυρίαρχων Κοκκινιάς που ενώνει παιδιά μεταναστών με παιδιά ορφανοτροφείου σε μια πραγματικά ξεχωριστή συνύπαρξη χαράς.

Οι μητέρες που δεν εγκατέλειψαν τα παρκέ στο ανώτερο επίπεδο παρουσιάζονται από την Σοφία Βαλσάμη και ο Σταύρος Κουκάκης μας μεταφέρει την ξεχωριστή ιστορία της Ελληνίδας που κατέκτησε δαχτυλίδι στο WNΒΑ και ελάχιστοι το γνωρίζουν.

Τρία αδέλφια συμπαίκτες δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όμως, ο Μάκης Δούβαλης τους ανακάλυψε στην Ρόδο και τους παρουσιάζει, ενώ ο Κώστας Γεωργιάδης δίνει… ντοκουμέντα για την μπασκετική «εκτόξευση» που επιχειρείται στα Γιάννενα.

Η αρχή αυτού του περιοδικού φιλοξενεί κι άλλες… αρχές. Της δημιουργίας ενός αποδοτικού αναπτυξιακού προγράμματος για το ελληνικό μπάσκετ που αναλύει ο Κώστας Τσαρτσαρής, αλλά και της παρουσίας του αθλήματος στη χώρα, στην οποία ανατρέχει με σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα ο Νίκος Μπουρλάκης.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει και ένα ύστατο «αντίο» στην αγαπημένη μας Βάσω Μπεσκάκη που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας, γραμμένο από την Νίκη Μπάκουλη.

Αυτά μεταξύ άλλων θα έχουν την ευκαιρία να «ξεφυλλίσουν» οι αναγνώστες, φίλαθλοι και όχι μόνο αφού η θεματολογία ξεφεύγει και θα ξεφεύγει πάντα από τις τέσσερις γραμμές των παρκέ και όσα εκεί διαδραματίζονται.

Η φιλοδοξία είναι το μηνιαίο αυτό ραντεβού να προκαλεί ανυπομονησία και να υπενθυμίζει έμπρακτα, ότι το μπάσκετ είναι πολλά περισσότερα από την αγωνιστική δράση και το αποτέλεσμα”, αναφέρει η ΕΟΚ σε ανακοίνωση της.

Related posts

Πρωταθλήτρια της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ η ΚΑΕ Παραμυθιάς! Το 2-0 κόντρα στη Δόξα Πύρρου Άρτας και άνοδος στη Γ’ Εθνική!

Κώστας Γεωργιάδης

Ελληνοαμερικάνικη συνταγή στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Πανελλήνιο Κορασίδων: Οι προκρίσεις στο Final 8