11.8 C
Ιωάννινα
13 Μαΐου 2021
ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο “bwin Monday Night Against Covid-19” με τον Ολυμπιακό το Μεσολόγγι BAXI

mesologgi xarilaos trikoupis

Στη δράση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, “bwin Monday Night Against Covid-19”, συμμετείχε το Μεσολόγγι Baxi.
Σε ανακοίνωση ο σύλλογος του Μεσολογγίου αναφέρει:
Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Ολυμπιακού, να συμμετέχουμε στη δράση “bwin Monday Night Against Covid-19” ενισχύοντας και εμείς με τη σειρά μας, τόσο την μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίσης απέναντι στον Covid-19 που έχει ξεκινήσει, όσο και τις κοινωνικές δομές στήριξης του Μεσολογγίου.
Στα πλαίσια της δράσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, παρέδωσε στον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Διοικητή του Γενικoύ Νοσοκομείου Αιτ/νίας Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και στην Θεοδώρα Κουτσαγγέλη, Διευθύντρια του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου, υγειονομικό υλικό για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου και του Γηροκομείου αντίστοιχα.
Ο κύριος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι “Αυτή η προσφορά θα συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση του κύματος της πανδημίας και όλων των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας σε καθημερινή βάση σαν νοσοκομείο και γενικότερα σαν ευρύτερη περιοχή της νοσηλευτικής μονάδας Μεσολογγίου. Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι πρέπει να βρει άξιους μιμητές και συμβάλλει τα μέγιστα στην υποστήριξη της προσπάθειάς μας να φέρουμε πιο κοντά το φως και την ελευθερία στους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας.”
Η κυρία Κουτσαγγέλη με τη σειρά της τόνισε πως “Η δωρεά είναι πολύ σημαντική διότι και εμείς, όπως όλες οι δομές, περνάμε μία πολύ δύσκολη φάση και χρειαζόμαστε υλικό σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Η αλήθεια είναι, συνέχισε, ότι αυτή η κίνηση ήταν εξαιρετικά συγκινητική και υψηλού συμβολισμού για μας, ότι μας σκέφτεται δηλαδή ένας μεγάλος όμιλος όπως ο Ολυμπιακός, ήταν κάτι το εξαιρετικό, μας δίνει δύναμη. Εμβολιαστήκαμε την περασμένη εβδομάδα και θεωρούμε ότι αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της πανδημίας, που πιστεύουμε ότι είμαστε στο τελευταίο στάδιο πλέον, διανύουμε τα τελευταία μέτρα.”
Επίσης, ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων, Γιάννης Λαρετζάκης, συγκέντρωσε 30 πόντους και “δώρισε” 3000 ιατρικές μάσκες μιας χρήσης στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραιά (κάθε εύστοχο σουτ αντιστοιχούσε σε 100 μάσκες).
Η πρόεδρος της ομάδας κα Μπελέκου δήλωσε: “Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ, που μπορούμε να βοηθήσουμε για την καταπολέμηση του Covid, που μπορούμε να συμβάλουμε στο να αγκαλιαστούμε κάποια στιγμή πιο σύντομα, πιο γρήγορα, να μπούμε πιο γρήγορα όλοι στα γήπεδα, που είναι το βασικό για μας και να ζήσουμε όπως θέλει ο καθένας.” Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξη για τη συνέχεια, καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο αγωνιστικά για την ομάδα, όσο και λόγω της πανδημίας, η κυρία Μπελέκου απάντησε: “Πάντα είμαστε αισιόδοξοι, δεν τα παρατάμε ποτέ, αυτό είναι το γνώρισμά μας, το κύριο χαρακτηριστικό μας. Είμαστε δύσκολα, το ξέρουμε, προσπαθούμε, θα προσπαθήσουμε και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.” Τέλος, σε ερώτηση για το τι καινούριο έφερε η ομάδα του Μεσολογγίου στο φετινό πρωτάθλημα, η Πρόεδρος έκλεισε λέγοντας ότι “ίσως έφερε τη Δυτική Ελλάδα στο χάρτη του μπάσκετ και πολλές εμπειρίες και πολλές εικόνες που έχουμε εμείς. Αλλά κάναμε μία αρχή, από το Αντίρριο και μετά είμαστε οι εκπρόσωποι αυτή τη στιγμή, μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το χαιρόμαστε πάρα πολύ αυτό.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο coach Καλαμπάκος δήλωσε στο τέλος του αγώνα πως “Παρά τη μεγάλη διαφορά, εμείς βγάλαμε πράγματα, βάλαμε και κάποια παιδιά που δεν πολυπαίζανε, να γνωρίσουν και αυτό το τρομερά όμορφο γήπεδο, να γνωρίσουν τους αντιπάλους, νομίζω πρέπει να φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι τακτικά καταφέραμε κάτι ή ότι κάναμε κάτι αλλά, ο στόχος μας είναι ένας, να τελειώσουμε τη χρονιά να δούμε πως θα βρούμε τρόπο να σωθούμε. Έχουμε ακόμα δέκα, δώδεκα μέρες να προετοιμαστούμε, μην ξεχνάμε ότι τον τελευταίο μήνα μας ήρθανε τέσσερις ξένοι, ήμαστε σχεδόν καινούρια ομάδα και προσπαθούμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο και αυτό το φιλικό μας έκανε μεγάλο καλό γιατί δεν θα κάνουμε άλλο λόγω Covid. Έπρεπε να προσεγγίσουμε πνευματικά λίγο καλύτερα αυτό το παιχνίδι, καθώς είναι και το τελευταίο επίσημο φιλικό που μπορούμε να κάνουμε.”

Related posts

Αυλαία στο πρωτάθλημα με νίκη και 5η θέση για τον ΠΑΣ (photo+vid)

Κώστας Γεωργιάδης

Μετατέθηκε ο πρώτος τελικός

Η Εθνική Γυναικών σε τουρνουά στην Κροατία