11.6 C
Ιωάννινα
1 Απριλίου 2023
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Συλλυπητήρια από ΕΦΟΕπΑ για τους νεκρούς αθλητές από τον σεισμό στην Τουρκία

logopingpong

Αναπόφευκτο ήταν ότι θα είχε και η επιτραπέζια αντισφαίριση τις δικές της απώλειες από τον τρομακτικό σεισμό, που χτύπησε την Τουρκία και τη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Η Τουρκική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε  ότι έχασαν τη ζωή τους κάτω από τα συντρίμμια πέντε άνθρωποι της «οικογένειας» του αθλήματος, 4 αθλητές κι 1 διαιτητής. Για τον τελευταίο μάλιστα, τον Emin Uysun, που είναι από τους εθνικούς διαιτητές στην επαρχία Nev şehir, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρέθηκε για επαγγελματικό ταξίδι στο Adıyaman ως τουριστικός ξεναγός και πέθανε κάτω από τα ερείπια στο ξενοδοχείο Isias όπου διέμενε. «Αιωνία τους η μνήμη σε αυτά τα άτομα του αθλήματος, που έχασαν τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή τους», σημείωσε η τουρκική ομοσπονδία. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία, η Παγκόσμια Ομοσπονδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εκφράζοντας την οδύνη τους.

«Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη πληροφορούμενη ότι πέντε Τούρκοι από την πλατιά κοινότητα του αθλήματός μας ήταν ανάμεσα στα θύματα του καταστροφικού σεισμού στη χώρα. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και το πνεύμα αλληλεγγύης και στήριξης στις οικογένειες των συναδέλφων μας από το άθλημα», τόνισε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σήμερα 18/02 λίγες ώρες αφότου πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα μαντάτα.

«Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια πέντε Τούρκων αθλητών πινγκ πονγκ που έχασαν τραγικά τη ζωή τους στους πρόσφατους σεισμούς.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των Feriha Çardakli, Zümral Gözükara, Ceylin Kalkan, Ahmet Rekkal και Emin Uysun. Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτή την τραγωδία.

Ο Όμιλος ITTF δεσμεύεται να απλώσει χείρα βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη και να στηρίξει τις προσπάθειες ανάκαμψης και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την τουρκική και τη συριακή κοινότητα επιτραπέζιας αντισφαίρισης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διεθνής ομοσπονδία και στο ίδιο βαρύ κλίμα η Ευρωπαϊκή Ένωση έγραψε στο μήνυμά της: «Η ETTU νιώθει βαθιά θλίψη από την είδηση ότι πέντε αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης βρέθηκαν νεκροί κάτω από τα ερείπια του τρομακτικού σεισμού, που συγκλόνισε την Τουρκία μόλις πριν από μια εβδομάδα. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της Τουρκίας.

Η ETTU εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των εκλιπόντων αθλητών».

Σημειώνουμε ότι λόγω της τραγωδίας του σεισμού όλες οι διοργανώσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση και γενικά οι αθλητικές δραστηριότητες στην Τουρκία έχουν ακυρωθεί από το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού μέχρι νεοτέρας.

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας Oktay Çimen ανακοίνωσε ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου θα καλυφθούν οι ανάγκες των προπονητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αθλητών και διαιτητών στις σεισμόπληκτες επαρχίες. Ήδη ο παλιός πρωταθλητής επισκέφτηκε τις περιοχές Malatya, Elbistan, Kahramanmaraş, Hatay, İskenderun και Adana και συνάντησε ανθρώπους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που τραυματίστηκαν στον σεισμό. Η ομοσπονδία δημοσίευσε και φωτογραφία με λεζάντα από την επίσκεψη του Çimen και μελών του Οργανωτικού Συμβουλίου στο νοσοκομείο για τον πρώην επαρχιακό αντιπρόσωπο της Kahramanmaraş και βετεράνο αθλητή Mustafa PALTA. «Βγήκε ζωντανός από ένα βαθούλωμα στα συντρίμμια του σεισμού στην Kahramanmaras, και τώρα λαμβάνει θεραπεία στο νοσοκομείο στην Άγκυρα». Επίσης, ο Όμιλος ITTF ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί ταμείο έκτακτης βοήθειας για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανακούφισης της Τουρκίας και της Συρίας στους σεισμούς.

«Ως Τουρκική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ευχόμαστε το έλεος του Θεού για την απώλεια ζωών στη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία, τα συλλυπητήρια μας στους οικείους τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας», κατέληξε για την αδιανόητη τραγωδία η TMTF.

Related posts

Οι αγώνες Μικρό Παίδων & Κορασίδων

Κώστας Γεωργιάδης

Ξεκίνησε με ελπίδες και έγινε θεσμός

Κώστας Γεωργιάδης

Ξεκινούν οι Πανελλήνιοι Αγώνες άρσης βαρών Λυκείων

Κώστας Γεωργιάδης