23.8 C
Ιωάννινα
21 Σεπτεμβρίου 2023
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Αυγανάκη-Καχριμάνη για τη μεταφορά του Κλειστού Ξιφασκίας

Οι αθλητικές υποδομές στην Ήπειρο και η προγραμματική σύμβαση για την μεταφορά του κλειστού της ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννινα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον ευχαρίστησε θερμά για την ανταπόκριση του, τη στενή συνεργασία που έχουν τα δύο τελευταία χρόνια και εν γένει για τη βοήθεια που παρείχε ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της Περιφέρειας για τη μεταφορά της αθλητικής εγκατάστασης στην Ήπειρο.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι σήμερα ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους τα διαδικαστικά θέματα και άρχισε και τυπικά η αντίστροφή μέτρηση για τη μεταφορά της εγκατάστασης στα Ιωάννινα.

Ο  Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι «χαίρομαι που βρίσκομαι στα Ιωάννινα, όπου συνεργάζομαι άριστα με τον φίλο Περιφερειάρχη, κ. Καχριμάνη.  Χαίρομαι ακόμα περισσότερο επειδή η περιοχή θα αποκτήσει, όπως της αρμόζει, μια ακόμα άρτια και πολυλειτουργική αθλητική εγκατάσταση, που τόσο την έχει ανάγκη».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε στη συνέχεια πώς «παράλληλα, πιστοί στη φιλοσοφία και στην πολιτική μας, επιτυγχάνουμε την ορθή αξιοποίηση μιας ακόμα Ολυμπιακής εγκατάστασης. Διασφαλίζουμε και φροντίζουμε -όπως κάναμε και με το Κλειστό των Άνω Λιοσίων, αλλά και με το Ολυμπιακό Χωριό- ότι δεν χαθεί, αλλά θα “αναγεννηθεί” η  “αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – πρώην αίθουσα ξιφασκίας” του Ελληνικού και θα αξιοποιηθεί προς όφελος της αθλητικής οικογένειας».

Ο κ. Αυγενάκης κατέληξε επισημαίνοντας ότι «έχουμε αναλάβει, διά της Προγραμματικής Σύμβασης, την παροχή υποστήριξης και κάθε αναγκαίας βοήθειας για την υλοποίηση του Έργου, καθώς και τη δέσμευση για οικονομική συμβολή, ώστε η εγκατάσταση να καταστεί εκ νέου λειτουργική, ενώ φυσικά συμμετέχει ενεργά και το Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο θα διαθέσει προσωπικό του στην υποστήριξη της επίβλεψης του εγχειρήματος».

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, πολλοί αμφισβήτησαν την θετική κατάληξή του και δήλωσε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη για να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που απαιτούνται για την εγκατάστασή της σε χώρο που θα επιλεγεί. «Είναι   ένα έργο που θα μείνει για πάντα», συμπλήρωσε.«’

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης και άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στον τομέα των αθλητικών υποδομών στην Ήπειρο, με τον Υφυπουργό να δηλώνει ανοικτός σε συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπισή τους.

Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης

Το έργο- για το οποίο έχει υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση-  προβλέπει την αποξήλωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων με τα δύο μεταλλικά κλειστά γυμναστήρια (ξιφασκίας και καλαθοσφαίρισης) από τον χώρο του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, ο οποίος ήδη έχει παραχωρηθεί στην  εταιρεία “LAMDA DEVELOPMENT”, την αποσυναρμολόγησή της σε λειτουργικά μέρη, καθώς και την ταξινόμηση και καταγραφή τους, προϋπολογισμού 1.227.600€ που βαρύνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου, το οποίο θα καρπώνεται τους μελλοντικούς πόρους από τη χρήση της εγκατάστασης, ενώ η μεταφορά των υλικών στα Ιωάννινα και η επανασυναρμολόγησή τους θα γίνει με φροντίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η επαναλειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης, που μεταφέρεται στα Ιωάννινα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος της ξιφασκίας και στη γενικότερη αναβάθμιση του αθλητισμού.

 

Related posts

Ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμών μέσω IRIS Payments από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Κώστας Γεωργιάδης

Πρώτη προεκλογική ομιλία του Κώστα Καψάλη

Κώστας Γεωργιάδης

Από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον… Αστέρα Τρίπολης

Κώστας Γεωργιάδης