28.3 C
Ιωάννινα
6 Ιουνίου 2023
ΜΠΑΣΚΕΤ

Συνεργασία ΕΟΚ και ΔΕΗ για την ανάπτυξη του 3×3

Με την έναρξη της φετινής θερινής περιόδου που ταυτίζεται με το 3×3, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συμπράττει με την ΔΕΗ και θέτουν από κοινού νέους στόχους που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του.

Ακολουθώντας τις τάσεις του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος και τις πρωτοβουλίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA), η ΕΟΚ ενισχύει την ανάπτυξη του 3×3 στην Ελλάδα, με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων με βιωματικό, εκπαιδευτικό και αγωνιστικό χαρακτήρα σε όλη τη χώρα.

Η ΔΕΗ αγκαλιάζει το 3×3 και προχωράει στη χορηγική στήριξη του, με ακόμα υψηλότερους στόχους για την πορεία του αθλήματος στην Ελλάδα. Η εταιρεία με μεγάλη ιστορία, σύγχρονο χαρακτήρα και έντονη κοινωνική δράση, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική κοινωνία και οικογένεια, αναγνωρίζει στο 3×3 τον δυναμισμό και την πρωτοτυπία που χαρακτηρίζει και τις δικές της υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής η ΕΟΚ θα υλοποιήσει με τη χορηγία της ΔΕΗ μια σειρά από δράσεις και προγράμματα τα οποία θα εδραιώσουν το 3×3 στη συνείδηση των φίλων του αθλήματος και του ελληνικού αθλητικού κοινού.

3×3 Schools powered by ΔΕΗ – Η ΕΟΚ και η ΔΕΗ υλοποιούν το πρόγραμμα 3×3 Schools το οποίο απευθύνεται στην μαθητική κοινότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα θα «τρέξει» σε 20 διαφορετικούς δήμους της χώρας, όπου οι μαθητές θα βγουν από τα σχολεία τους και θα παίξουν όλοι μαζί 3×3 στα γήπεδα της πόλης τους, εκπαιδευόμενοι βιωματικά στο άθλημα και παράλληλα στα οφέλη του αθλητισμού.
3×3 ΔΕΗ Street Basketball – Με την ονομαστική χορηγία της ΔΕΗ, η ΕΟΚ θα διοργανώσει πέντε (5) διαφορετικά events 3×3 σε αντίστοιχες πόλεις της Ελληνικής περιφέρειας, καλώντας όλους τους φίλους του μπάσκετ ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά και όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το μοντέρνο, γρήγορο και δυναμικό άθλημα, να λάβουν μέρος σε ένα πολυδιάστατο αθλητικό γεγονός. Η σειρά Street Basketball έχει ήδη ενταχθεί στην κατηγορία Lite Quest της FIBA, δίνοντας πρόκριση στη νικήτρια ομάδα σε ένα FIBA 3×3 Challenger.
Επιπλέον, η ΕΟΚ θα προχωρήσει στη διοργάνωση μας σειράς 3×3 Master Events με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χαρακτήρα σε πέντε διαφορετικές πόλεις της χώρας, όπου η συμμετοχή θα είναι ανοικτή, ενώ ο νικητής αυτής της σειράς θα κερδίσει και φέτος τη συμμετοχή του σε έναν σταθμό του World Tour.

Τι είναι το 3×3

To 3×3 είναι ένα νέο και σύγχρονο άθλημα, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων μόλις το 2020. Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια, το 3×3 έχει να παρουσιάσει μια θεαματική ανάπτυξη γεωμετρικής προόδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα αυθεντικό, πρωτότυπο και μοντέρνο άθλημα, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταυτίζονται με τους νέους ανθρώπους καθώς είναι γρήγορο τόσο ως προς τη συνολική διάρκεια ενός παιχνιδιού όσο και προς την ταχύτητα που εξελίσσεται, παίζεται σε ανοικτά γήπεδα ή σε γήπεδα που στήνονται προσωρινά για το σκοπό αυτό, ενώ οι αγώνες συνοδεύονται από έντονη σύγχρονη μουσική που παρασύρει τους συμμετέχοντες και ενθουσιάζει τους θεατές.

Related posts

Νέων Γυναικών: Προπονητικό διήμερο για την Προεθνική

Κώστας Γεωργιάδης

Πρόσκληση της ΕΟΚ για τη δημιουργία Εθνικής esports

Κώστας Γεωργιάδης

Γυναικών: Ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους Καρακασίδου και Κουμαντσιώτου

Κώστας Γεωργιάδης