13.9 C
Ιωάννινα
26 Φεβρουαρίου 2024
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα: “Ανοίξτε τη θύρα των φιλοξενούμενων!”

Ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα, με ανακοίνωση, αφήνει αιχμές στην αστυνομία, για το γεγονός ότι κράτησε αρχικά κλειστή την θύρα των φιλοξενούμενων στον αγώνα με τον Άρη, με αποτέλεσμα αρχικά οι οπαδοί των κίτρινων να μπουν στη μεγάλη κερκίδα μαζί με τους φιλάθλους του ΠΑΣ.

Αναλυτικά:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, για τα γεγονότα στον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Άρης ( 13/11/2022 ).

Οι αστυνομικοί μπήκαν στα πανεπιστήμια και μεγαλοπιάστηκαν. Πλέον βλέπουν μια απλή πρόσθεση και τη μετατρέπουν σε πολύπλοκη εξίσωση.
Βέβαια, σε αυτή την εξίσωση ξέχασαν να βάλουν τον παράγοντα «αγάπη των οπαδών» για την ομάδα τους.

Χωρίς τρομερές αναλύσεις και αναζήτηση «κρυφών» δεδομένων, θέλουμε να παρουσιάσουμε το «πρόβλημα» που είχε να διαχειριστεί η αστυνομία και τη λύση που τελικά έδωσε σε σχέση με τους φιλοξενούμενους οπαδούς (αυτή τη φορά) του Άρη και να το αφήσουμε στην κρίση του καθενός.

Δεδομένο 1: Την ημέρα του ματς κάποιες δεκάδες οπαδών του Άρη συγκεντρώνονται στο Άλσος.

Δεδομένο 2: Η αστυνομία γνωρίζει αλλά και βλέπει πως υπάρχει μια πολύ χαλαρή διάθεση και από την πλευρά μας και από την πλευρά των φιλοξενουμένων.

Δεδομένο 3: Γνωρίζει επίσης την περσινή μας συνεννόηση, κατά την οποία όλα πήγαν εξαιρετικά και στα δυο μεταξύ μας παιχνίδια. Παρόλα αυτά, μετακινεί διμοιρία ΜΑΤ (χακί) από τη Θεσσαλονίκη…

Δεδομένο 4: Η αστυνομία στέλνει υψηλόβαθμα στελέχη της στο Άλσος με σκοπό να τους προσεγγίσει, ώστε να βρεθεί λύση για την είσοδό τους στο γήπεδο.

Δεδομένο 5: Η αστυνομία συνομιλεί επίσης με τον υπεύθυνο ασφαλείας του Άρη.

Δεδομένο 6: Γνωστοποιείται, αρκετά νωρίς, πως η αστυνομία άναψε το πράσινο φώς για την είσοδο των φιλοξενούμενων οπαδών, σε αντίθεση με τις επίσημες ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες.

Δεδομένο 7: Πλέον, οι οπαδοί του Άρη βρίσκονται ΟΛΟΙ συγκεντρωμένοι σε ΕΝΑ σημείο, στο Άλσος.

Δεδομένο 8: Την ίδια στιγμή, περιμετρικά του Άλσους έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.
Ακόμα και ένα παιδάκι δημοτικού, με αυτά τα δεδομένα, θα οδηγούταν στην αυτονόητη και δοκιμασμένη λύση: θα ενημέρωνε την γηπεδούχο ΠΑΕ ώστε να ανοίξει τη θύρα φιλοξενουμένων με το εκδοτήριο της και θα οδηγούσε εκεί τους οπαδούς του Άρη, συντεταγμένα σε μια ευθεία γραμμή 500 μέτρων. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Αντ’ αυτού, η αστυνομία πράττει το εξωφρενικό: επικαλούμενη τη σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ, επιβάλλει στους φιλοξενουμένους να κινηθούν κατά μόνας στα εκδοτήρια της σκεπαστής, να σταθούν ανάμεσα στους οπαδούς του ΠΑΣ και να αγοράσουν εισιτήρια, γενικά και ασαφώς για οποιαδήποτε θύρα. Μετά από αυτό τους κατευθύνει εντός της σκεπαστής, από τη θύρα 6, τοποθετώντας τους κολλητά με τους κατόχους διαρκείας του ΠΑΣ.Ακριβώς δίπλα, η θύρα των φιλοξενουμένων παραμένει ειρωνικά αδειανή και σφραγισμένη.

Προ της αγοράς του πρώτου εισιτηρίου από πλευράς φιλοξενούμενων, κινηθήκαμε τάχιστα για να πληροφορηθούμε τις κινήσεις της γηπεδούχου ΠΑΕ, μιας και η γούνα μας έχει καεί από την εξευτελιστική τους διαχείριση στο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – παοκ το 2018.

Η απάντηση που πήραμε ήταν: «εμείς δεν ξέρουμε τίποτα», κι εμείς από πλευράς μας απαιτήσαμε: «το μάθατε πια από εμάς και κάντε αυτό που πρέπει».

Μετά από ένα γενικευμένο χάος και μπέρδεμα, αφότου οι φιλοξενούμενοι πήραν θέση στη μεγάλη κερκίδα, αρχικά δημιουργήθηκε κορδόνι των ΜΑΤ γύρω τους και κατόπιν αποφασίστηκε να ανοίξει η καγκελόπορτα δίπλα τους και να περπατήσουν ως τη θύρα 7.

Ανευθυνο-υπεύθυνοι της ΠΑΕ και της αστυνομίας, ξεκαθαρίζουμε τα βασικά:

Α) Γήπεδα χωρίς φιλοξενουμένους δεν νοούνται.

Β) Κάθε σπιθαμή του γηπέδου έχει την αξία και τη σημασία της για αυτούς που παραδοσιακά κάθονται εκεί (πελάτες με διαρκείας για εσάς…) και κατ’ επέκταση για όλη την οικογένεια των οπαδών του ΠΑΣ. Δεν έχετε δικαίωμα να βρωμίζετε με τα τσαπατσούλικα σχέδια σας τις κερκίδες μας και να παίζετε με τη σωματική ακεραιότητα των γηπεδούχων φιλάθλων.

Γ) Οποιαδήποτε σκέψη για τοποθέτηση φιλοξενούμενων οπαδών στο μέλλον, σε θύρες όπου κάθονται φίλαθλοι της ομάδας μας, θα βαραίνει μόνο τους υπεύθυνους που θα λάβουν τέτοια απόφαση. Εμείς δεν εγγυόμαστε σε κανέναν τίποτα. Απεναντίας, οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα μας βρει κάθετα απέναντι της… Η θύρα των φιλοξενούμενων είναι ΜΟΝΟ μία.. Ανοίξτε την και μην κάνετε τη ζωή όλων δύσκολη.
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ._

υ.γ.1. ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ !

Υ.γ.2. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, θέλουμε και ευχόμαστε, να μην χρειαστεί να τοποθετηθούμε, γιατί την επόμενη φορά δεν θα μείνουμε μονάχα στις ανακοινώσεις.

Σ.Φ. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ–29/11/2022

Related posts

ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Ευχαριστούμε για τη στήριξη! Συνεχίζουμε μαζί ενωμένοι!

Κώστας Γεωργιάδης

Η εμβόλιμη 25η αγωνιστική

Κώστας Γεωργιάδης

Βαθμολογία Super League: “Χ”άθηκε η ευκαιρία να ξεκολλήσει

Κώστας Γεωργιάδης