17.9 C
Ιωάννινα
17 Ιουνίου 2024
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Τα μέτρα με τα οποία θα ανοίξουν τα γήπεδα

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασαν τα νέα μέτρα για την παρουσία των φιλάθλων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

Από τις 6 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες.

Παράλληλα χωρίς φιλάθλους οι έδρες από την πρώτη ρίψη κροτίδας και μέσω gov.wallet θα εκδίδονται τα εισιτήρια των αγώνων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά:

«Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει. Δεν έχει χρώμα.

Πήγαμε με ένα νομοθετικό σχέδιο και το θετικό είναι ότι όλες οι πλευρές ήταν με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

Εκσυγχρονίζει και θωρακίζει τα γήπεδα κατ’ εξοχήν ποδοσφαίρου και ελπίζουμε όλα τα γήπεδα της χώρας.

Είχε προηγηθεί και μια συμμαχία όλων των ΠΑΕ. Συναντηθήκαμε με τα θεσμικά όργανα της Super League 1 και της Basket League. Συναντηθήκαμε και με την ΕΠΟ και δημιουργήσαμε συμμαχία.

Από την Τρίτη 13/2 ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα νέο περιβάλλον, με μια νέα ΔΕΑΒ και με αυστηρές κυρώσεις. Δρακόντειες, που προβλέπουν κλείσιμο γηπέδου από φιλάθλους σε ρίψη κροτίδων, πυρσών. Κλείνει το γήπεδο από την επόμενη Κυριακή. Στόχος είναι να μην επηρεάσουμε το πρωτάθλημα και τη βαθμολογία, σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και του ποδοσφαίρου. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της UEFA και της FIFA αλλά η πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει την ασφάλεια του πολίτη. Δεν υπάρχει υποκειμενική σκέψη για το αν θα κλείσουν ή όχι τα γήπεδα. Η ποινή είναι συγκεκριμένη, έρχεται η έκθεση της ΔΕΑΒ, το φύλλο του παρατηρητή και τότε αποφασίζεται το κλείσιμο του γηπέδου την επόμενη Κυριακή. Εχω ευχηθεί να μην χρειαστεί να κλείσει κανένα γήπεδο. Να το χαιρόμαστε όλοι και να χαιρόμαστε την ομορφιά του ποδοσφαίρου, αλλά αν δεν τηρηθούν αυτά, οι αγωνιστικές ή η αγωνιστική θα γίνεται χωρίς φιλάθλους.

Δεν ανοίγουν τα γήπεδα που δεν έχουν σύστημα καμερών

Στις 6/3, ημέρα Τετάρτη, ξεκινά μια συγκεκριμένη διαδικασία, με την εγκατάσταση καμερών και αν δεν έχει τηρηθεί δεν θα ανοίξει κανένα γήπεδο. Δώσαμε απαραίτητο χρόνο. Για πρώτη φορά τρία υπουργεία, με κλιμάκια επισκέφτηκαν και τα 14 γήπεδα. Είδαν την ιδιομορφία του κάθε γηπέδου και υπήρξαν ειδικές εκθέσεις. Από την Τετάρτη 6/3 και μετά οι κάμερες που θα εγκατασταθούν εξασφαλίζουν το αν θα ανοίξουν ή όχι τα γήπεδα. Πιστεύω ότι θα έχει βγει και το ΦΕΚ για τις κάμερες. Αυριο στο ραντεβού μου με τον πρόεδρο της Super League 1 και της Basket League θα δοθεί το φύλλο του ΦΕΚ.

Ολοι ειμαστε απέναντι στην βία γι αυτό κι η συνεννόηση που υπήρξε μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι.

Τρίτη 9/4, η μεγάλη θεσμική αλλαγή είναι η ταυτοπροσωπία, το ποιος θα μπαίνει στο γήπεδο. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση έχει τέτοια πρωτοβουλία και έχει τέτοια συναίνεση. Προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε την αθλητική βία, που εκκολάπτεται μέσα στα γήπεδα.

Μία ακόμα αλλαγή είναι μία λέσχη ανά έμβλημα κι η ρήτρα παραβατικότητας. Θα παρακρατούμε λεφτά από το στοίχημα εφόσον οι ομάδες πέφτουν σε παραβατική συμπεριφορά. Αυτά τα λεφτά θα τα επιστρέφουμε στον αθλητισμό.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στους παράγοντες του αθλητισμού και στους θεσμικούς εκπροσώπους. Όλοι θέλουμε να πάει ψηλα ο αθλητισμός».

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου είπε:

«Μέσω του gov.wallet το εισιτήριο των γηπέδων. Θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο ΕΜΕΠ (εθνικό μητρώο επικοινωνίας). Σε λίγη ώρα θα λειτουργεί και το emep.gr Θα αγοράσουνε το εισιτήριο, το περνάμε στο wallet Οταν θα πηγαίνουμε στο γήπεδο θα έχουμε το barcode και το Qrcode. Θα βάζουμε και εισιτήριο για το παιδί. Τα παιδιά πάνω από 15 ετών θα μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕΠ. Δημιουργείται μαύρη λίστα με τα ΑΦΜ όσων δεν δικαιούνται να μπουν στα γήπεδα. Για τα διαρκείας τεχνικά μπορούμε να τα μεταβιβάζουμε σε τρίτο πρόσωπο. Θα το κλείσουμε τις επόμενες μέρες».

Related posts

Πρωταθλητής ο Φάμπρι Κάστρο

Άκης Λιούτας

Ταρακουνήθηκαν τα Ιωάννινα

Άκης Λιούτας

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Άκης Λιούτας