13.9 C
Ιωάννινα
16 Αυγούστου 2022
ΜΠΑΣΚΕΤ

Το 7ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ

To 7o τεύχος του μηνιαίου web magazine της ΕΟΚ είναι στην διάθεση σας για να σας κάνει «συντροφιά» τους δύο επόμενους μήνες του καλοκαιριού και να σας «ταξιδέψει» μπασκετικά σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Με εύκολη πρόσβαση από την επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας και στο ειδικό banner των θεμάτων, μπορείτε να διαβάσετε:

Στο άρθρο του 7ου τεύχους, το μέλος της διοίκησης, Τάσο Δελημπαλταδάκη, να αναλύει τους λόγους που πρέπει όλες οι μη επαγγελματικές ομάδες να έχουν scouter (σκάουτερ) ακόμα και στην ηλικία των Παμπαίδων, ενώ αιτιολογεί τεκμηριωμένα την πρόσφατη απόφαση για τη συγκεκριμένη χρονική χρησιμοποίηση ξένων παικτών στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, αρχής γενομένης την περίοδο 2022-23.

Στο μπάσκετ γυναικών, η σταθερή παρουσία της Φρόσως Δρακάκη στον πάγκο της ομάδας του Αμύντα τα τελευταία 17 χρόνια, παρουσιάζεται μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στη Σοφία Βαλσάμη για την προπονητική «Ιθάκη» της στην ομάδα γυναικών του Υμηττού.

Στη Ρόδο, ο προπονητής των Ροδίων ΆθλησιςΑριστοτέλης Χατζηφούντας, όταν δεν θα κρατά στα χέρια του, το πινακάκι και θα δίνει οδηγίες στους παίκτες του, θα παίζει λύρα και θα δίνει όμορφες μελωδίες. Τον παρουσιάζει ο Μάκης Δούβαλης.

Μένουμε… Δωδεκάνησα και πάμε στην Κω, για τον Ηρακλή 2000 που ιδρύθηκε εν μέσω της πανδημίας, το 2020 από την συνένωση της Καρδάμαινας και της Αντιμάχειαςαποτελεί μια «κυψέλη» του μπάσκετ και στηρίζεται μόνο σε παίκτες και παίκτριες που αναδεικνύονται από τις ακαδημίες του. Η παρουσίαση από τον Γιώργο Πιτσή.

Στον Βόλο, η «καρδιά» του Γιώργου Παρασκευά είναι… μοιρασμένη στη Νίκη και στον Ολυμπιακόμε δυο θητείες σε διάστημα 14 χρόνων και έχοντας διατελέσει αρχηγός και στις δύο ομάδες της πόλης, όπως γράφει ο Χρυσόστομος Τρίμμης.

Ο Πήγασος Μάνης «καλλιεργεί» το μπάσκετ από το 1997 και το γήπεδο του στη Στούπα είναι σε ειδυλλιακή τοποθεσία, δίπλα στην θάλασσα, αλλά η έλλειψη σκεπάστρου, προκαλεί αναπόφευκτα προβλήματα από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες και ο Ραφαήλ Αλαγάς αναφέρεται στην προσπάθεια επίλυσης του γηπεδικού θέματος.

Η Καλαμάτα 80 επέστρεψε στη Γ’ Εθνική, ύστερα από πέντε χρόνια απουσίας και ο Σταύρος Κουκάκης γράφει για τη συντονισμένη προσπάθεια της ομάδα που στηρίχτηκε στη δική της φιλοσοφία για να βρει ξανά θέση στον «χάρτη» του ελληνικού μπάσκετ.

Στην ενότητα «Ρετρό», οι σκέψεις επιστρέφουν στο 1986 από τον Νίκο Μπουρλάκη για την πρώτη συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, στην Ισπανία και την κατάκτηση της 10ης θέσης. Τα «προεόρτια» του «χρυσού» του ’87.

Related posts

Στην… αφετηρία ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Κώστας Γεωργιάδης

Η ΕΟΚ ευχαριστεί την FEB και προσβλέπει σε διαρκή συνεργασία

Κώστας Γεωργιάδης

Σε νέες ημερομηνίες οι κληρώσεις της ΕΣΚΑΒΔΕ

Κώστας Γεωργιάδης